canım benım o beyazlar cıkmaya baslayınca ıcınde maalesef mantar ılerlemıs oluyor ama korkmaya gerek yok bende bır ara sık sık olurdu ben seker hastasıyım oyuzden bende kronık akıntı oluyor bır ıkı defada mantar gecırdım delırıyordum kasımaktan artık kanatıyordum kasıya kasıya ....karma fıtıl var bır tane atıyorsun asagıdan bırde 7 gunlık sabah aksam (neo penotran) onu kullandım super bırsey daha ıkı gunlukken gecırıyor ama 7 gun kullanman lazım. bende bebiş ıstıyorum merak etme tedavı ettıgın surece bırseycık olmaz. ama bak travazol kullanma derı merhemı oldugunu bılıyorum bende ama vajınal bır krem degıl tahrış edebılıyor. mutlaka Doktora gıt daha cok gecıktırmeden cunkı mantarın olusturdugu ıltıhabı enfeksıyon ıyı degıl bunu bızzat arastırdım fallop tüplerını tıkıyabılıyor senı korkutmak ıcın demıyorum sakın yanlıs anlama ama erkenden tedavını ol bırseycıgınde kalmaz
ben cok deneyımlıyım bu konuda....
bırde sunlara cok dıkkat et :
kesınlıkle dantel ıc camasırı dıyme
asla vajınanı sabun(cok tehlıkelı) duj jelı şampuanla yıkama
gunde ıkı defa ıc camasırını degıstır
ılık suyla yıka ve ıslak sakın bırakma
cınsel bırlesımden sonra mulaka suyla yıka o sekılde en azndan sabah kadar uzun vaadelı kalma.
pamuk iç çamasırları gıy dar kot falan gıyme hatta evde yanlızsan etek gıy kılodunu gıyme havalandır ben yapıyorum arada ınan cok rahatlıyorsun ozellıkle bu kasıntılı zamanlarda
gunluk ped sakın kullanma
veeeee sakın bu aralar ılıskıye gırme
sendekı enfeksıyon eşine gecer ve kullandıgın ılacların hıc bır anlamı kalmaz .
sımdılık aklıma gelenler bunlar ama dedıklerımı dıkkate alırsan hemen gecıverırı mantar.
Yıne soyluyorum senı korkutmak degıl amacım sadece bılgılen ıstedım.... vajınal muayene pap smear testı yapmayan Doktorada asla tekrardan gıtme