• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napabilirim

Meraba arkadaşlar inşallah bamlanmam ama bu da benim derdim. Kızım 3 buçuk yaşına girecek bı ay sonra yani 41 aylık kızım cümleler kurabiliyor ama çoğu zaman inanılmaz karistiriyor dikkatini topladiginda baya güzel cümleler kuruyo anne markete gidelim mi sürpriz yumurta alicam gibi bı çok cümlesi var ama hala konusmasi tam oturmadi muhabbet edemiyo anca basit cümlelerle cevap verebiliyo. Cümleleri şöyle ki anne süt al bana marketten cümlesini market süt içmek almak için para.. aynen bu sekilde karistirabiliyo hele yabancılarla hepten karistiriyo çok zeki ama dinlemiyo insanları basit cümlelerde dinliyo mesela git bunu oraya koy dese dinliyo ama okulda napiyon ne ediyon dese hiç dinlemiyo bana dili dondugunce anlatiyo.. kısacası böyle durumla karsilasanlar varmı şu an nasıllar???
Her cocugun gelisimi farkli .. kimsenin cocuguyla kiyaslama canim . Benim.oglum 3.5 yasinda aynı tek tük anlatmaya başladı.. kızlarım 3 yasinda benden iyi konuşuyordu zamana bırak.. kitap oku onunla konuşurken sende detaylı kur cümleyi zamanla gelişecek konuşması 😘😘🤗

Her cocugun gelisimi farkli .. kimsenin cocuguyla kiyaslama canim . Benim.oglum 3.5 yasinda aynı tek tük anlatmaya başladı.. kızlarım 3 yasinda benden iyi konuşuyordu zamana bırak.. kitap oku onunla konuşurken sende detaylı kur cümleyi zamanla gelişecek konuşması 😘😘🤗
Çok teşekkürler kızım konusuyo ama karistiriyo işte zamanla düzelir umarım her çocuk bir olmuyo dediğiniz gibi🥰

Öneri istemişsiniz birkac önerim olacak. Özellikle gece uyku öncesi yatakta vakit gecirip sohbet edebilirsiniz, kitap okuyun bol bol, eğer yapıyorsanız asla cocugunuzun seviyesine şnmek için onun gibi bebekce konusmaya çalışmayın buyukler bu hatayı sık yapıyor, onun cümlelerini anladığınızı gösterecek şekilde düzelterek tekrarlayın ama ders verir gibi değil “tamam kızım markete gidip istediğin oyuncagı alıp gülmek istiyorsun” gibi yansıtmalı şekilde, bol bol şarkı söyleyin hatta aynı şarkıyı tekrar tekrar söyleyin ki kendi de ezberleyip dogru sıralamayla söyleyebilsin zamanla kurdugu cümlelerin daha düzenli olmasına olanak sağlar. Son olarak kafanıza takıp dert etmeyin ve dert ettiğinizi belli edip düzgün konuşmaya zorlamayın özgüveni kırılmamalı 😊 sevgiler

Yatmadan önce kendinize ufak bir zaman ayırıp kitap okuyun çok faydası olacaktır eminim, eğitici çocuk sarkilari ve yine eğitici videolar izleyebilirsiniz bence ama en önemlisi kitap o kadar dil ve hayal gucu gelişiminde faydarlı ki 😊

Öneri istemişsiniz birkac önerim olacak. Özellikle gece uyku öncesi yatakta vakit gecirip sohbet edebilirsiniz, kitap okuyun bol bol, eğer yapıyorsanız asla cocugunuzun seviyesine şnmek için onun gibi bebekce konusmaya çalışmayın buyukler bu hatayı sık yapıyor, onun cümlelerini anladığınızı gösterecek şekilde düzelterek tekrarlayın ama ders verir gibi değil “tamam kızım markete gidip istediğin oyuncagı alıp gülmek istiyorsun” gibi yansıtmalı şekilde, bol bol şarkı söyleyin hatta aynı şarkıyı tekrar tekrar söyleyin ki kendi de ezberleyip dogru sıralamayla söyleyebilsin zamanla kurdugu cümlelerin daha düzenli olmasına olanak sağlar. Son olarak kafanıza takıp dert etmeyin ve dert ettiğinizi belli edip düzgün konuşmaya zorlamayın özgüveni kırılmamalı 😊 sevgiler
Çok teşekkürler herkes kitaptan yana 👍ama ne yazik ki benim kızım kitap okusam oturup dinlicek bı çocuk değil daha çok hoplamali ziplamali kudurmali oyun oynasak bütün gün bıkmaz. Şarkı bize daha uygun bu ara sık soylicem inşallah dediğiniz gibi cümleleri karistirmamasina faydalı olur🥰🥰

Yatmadan önce kendinize ufak bir zaman ayırıp kitap okuyun çok faydası olacaktır eminim, eğitici çocuk sarkilari ve yine eğitici videolar izleyebilirsiniz bence ama en önemlisi kitap o kadar dil ve hayal gucu gelişiminde faydarlı ki 😊
Teşekkürler aynen inanılmaz hayal dünyaları var küçük kovası var yan tarafına almış eliyle aşağı yukarı yapiyo napiyosun kızım asonsor yapiyom😲 diyor. İnanılmaz akıla gelmedik şeyler😍eğitici video da kararsızım ara ara aklıma geliyo ama sonuçta ekran, ekranin zarari da malum.. umarım 4 yasa kadar toparlar umudum o yönde🥰

Back