• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napabilirim

Endişelenmeyin, yeğenim 4yasina kadar hiç konuşamıyordu,bizim dilimizde 2-3 kelime dışında birşey soyleyemiyordu kendi dilinde konusyordu hh mmm ann maa tarzı...4 yaşından sonra bir konuşmaya başladı,birdaha da susturamadik çocuğu:)

3 yaşında benimki.
Annecim ben uzaya ışınlanmak istiyorum ama uzay kostümü gerekli bana cümlesini rahatça kurabilen bir çocuk.
Bu , ne benim çocugumun zeki oldugunu gösterir ne de sizinki geri.
Her çocugun gelişimi farklıdır.
İlerde yaşıtlarını bile geçer.

Endişelenmeyin, yeğenim 4yasina kadar hiç konuşamıyordu,bizim dilimizde 2-3 kelime dışında birşey soyleyemiyordu kendi dilinde konusyordu hh mmm ann maa tarzı...4 yaşından sonra bir konuşmaya başladı,birdaha da susturamadik çocuğu:)
Maşallah :) çok şükür konuşmasın da gerilik yok tabi bazı yaşıtları herşeyi konuşuyor o ayrı.. karıştırma olayı fazla bizde okulda niye çişini yapmiyosun diye sordum benim popom küçük ben ordan düşerim gibi cevaplarda verebiliyo çoğu zaman :)

3 yaşında benimki.
Annecim ben uzaya ışınlanmak istiyorum ama uzay kostümü gerekli bana cümlesini rahatça kurabilen bir çocuk.
Bu , ne benim çocugumun zeki oldugunu gösterir ne de sizinki geri.
Her çocugun gelişimi farklıdır.
İlerde yaşıtlarını bile geçer.
Maşallah gercekten. Aynen zekayla alakalı değil diye düşünüyorum çünkü algıları açık bazı yaşıtları gerçekten cin gibi ama yinede geri değil dediklerimin çoğunu anliyor

Tanıdığınızin çocuğu şu an kaç yasinda.. disleksi 3 yaşında konulan bı teşhis değil malesef.. bizde ki sebeb daha çok dikkat dağınıklığıni gösteriyor gibi disleksi olsa çoğu zaman karıştırır kizimsa yarı yarıya gibi normal cümlede var karistirilmis cümlede..

6 yas, ilkokul oncesi.
3 yas kucuk evet.
Ama komut almama kalem ters tutma vs bunlar disleksi belirtisi degil bnm bildigim.
40 yasindan sonra disleksi oldugunu farkeden insanlar var.
Bazi kodladigi harfleri hep ters yazar,bazi sayilari ayni sekilde ve ne kadar soylense de duzeltmez :) duzeltemez :) duzeltince baska sefer yine ters yapar ☺️
Konusurken cumleler genelde devriktir vs.
Komut alma kalem tutma bunlarda hic sorun yasamadi, dil becerileri biraz daha geri oluyor.

Sizin çocuğunuzun konuşmasını ilerletmek için yapmanıZ gereken şeyler şunlar: bol bol resimli hikaye kitapları okuyacaksınız. Googlea 3 yaş kitap tavsiyesi yazın karşınıza envai çeşit kaynak çıkacak. Büyük resimli olanları tercih edin. Okurken kitap üzerine konuşun, karşılık vereceği şekilde cümleler kurmaya gayret edin. Tv, tablet, telefon kesinlikle yasak. Akranlarıyla bir araya getirin diyecektim zaten kreşe gidiyormuş, mutlaka etkisini göreceksiniz. Kolay gelsin

Sizin çocuğunuzun konuşmasını ilerletmek için yapmanıZ gereken şeyler şunlar: bol bol resimli hikaye kitapları okuyacaksınız. Googlea 3 yaş kitap tavsiyesi yazın karşınıza envai çeşit kaynak çıkacak. Büyük resimli olanları tercih edin. Okurken kitap üzerine konuşun, karşılık vereceği şekilde cümleler kurmaya gayret edin. Tv, tablet, telefon kesinlikle yasak. Akranlarıyla bir araya getirin diyecektim zaten kreşe gidiyormuş, mutlaka etkisini göreceksiniz. Kolay gelsin
Çok sağolun kitap okumayı çok nadir yapabiliyoruz. Benim kızım konuşuyor konuşma gecikmesi yok dikkatini toplamadigi için hızlı konuşuyor çok karıştırıyor. Yani merak ettiğim bu kadar karıştırması? Dediğiniz gibi yine yolu kitaptan konuşmaktan akran iletisiminden geciyo gibi..kreş 3 ay olcak daha erken bı ay mı 3 ay bilemiyorum ama kreşle konuşması kelime haznesi cümle sayısı arttığı kesin zamanlada inşallah oturtur. Dr 4 yaşına kadar tammlar diyor aslında çok tatlı bı dönem ama yinede geç kalmaktan korkuyorum

Bi de arkadaşlar devlet hastanelerinde dil terapist var mı ? Kreş zaten maddi yönden epey zorluyor devlet hastanelerinde inşallah vardır var mı bilgisi olan?

Çok teşekkürler cevabınız icin. Yaşıtları herşeyi konuşurken güzel muhabbet ederken bu aklıma takiliyo çoğu insan konusmuyo bebek gibi zannediyo konuşmasını ama ben biliyorum konusuyo çok karıştırdığı için insanlar bazen anlamiyo
Yeğenim de kızınızla aynı yaşta ve anne baba git gel dışında başka kelime söylemiyor bırakın cümle kurmayı. Dediğimizi anlamıyor dahi. Elinde sürekli telefon, telefon yoksa televizyona kilitleniyor. Sesleniyoruz duymuyor bile bizi.
doktor konuşturma alıştırmaları yapın demiş, yavaş yavaş elinden de telefonu bırakırsa halleder.Hiç konuşmuyor, anlamıyor değil sonuçta

Maşallah kızınıza :)) asla bu kadar değil konuşması geçen gün parası vardı anne sen köpük alacan köpük yapcan ben de hahaha diye gulucem diye anlattı bazen böyle cümleler kuruyo hatta çok kuruyo ama çokta karistiriyo yarı yariya gibi.. şunu da soylim ben 4 yaşında baslamisim konuşmaya 7 yaşında anca harfleri düzgün cikartmisim bana nazaran annem çok daha iyi diyor

eeee sana çekmiş işte ,

Yeğenim de kızınızla aynı yaşta ve anne baba git gel dışında başka kelime söylemiyor bırakın cümle kurmayı. Dediğimizi anlamıyor dahi. Elinde sürekli telefon, telefon yoksa televizyona kilitleniyor. Sesleniyoruz duymuyor bile bizi.
doktor konuşturma alıştırmaları yapın demiş, yavaş yavaş elinden de telefonu bırakırsa halleder.Hiç konuşmuyor, anlamıyor değil sonuçta
Telefon TV otizm belirtileri göstermeye neden olabiliyo yegeniniz için ilk önce kesinlikle o derece telefona bakmasini engellemenixi öneririm. Benim kızımda telefonla YouTube izliyo ama günde bı saat kadar o bile çok tehlike ama bisekilde bı saat izkiyo malesef. 3-4 kelimeli cümleler kurabiliyor karşılıklı diyalog basit sohbetlerde var adini yaşını bizlerin adını renkleri 10 a kadar saymayı komut almayı biliyor. Bizi kandırmayı bile biliyor kırmızı topu getir dediğim de mavi topu getiriyo sakaciktan ben de a evet bu kırmızı top deyince hayır mavi top diyebiliyo. Yani böyle şeylere aklı eriyo.ama bazı yaşıtları uzaydan, karşılıklı sohbet bolken kızım daha geri de

Çok sağolun kitap okumayı çok nadir yapabiliyoruz. Benim kızım konuşuyor konuşma gecikmesi yok dikkatini toplamadigi için hızlı konuşuyor çok karıştırıyor. Yani merak ettiğim bu kadar karıştırması? Dediğiniz gibi yine yolu kitaptan konuşmaktan akran iletisiminden geciyo gibi..kreş 3 ay olcak daha erken bı ay mı 3 ay bilemiyorum ama kreşle konuşması kelime haznesi cümle sayısı arttığı kesin zamanlada inşallah oturtur. Dr 4 yaşına kadar tammlar diyor aslında çok tatlı bı dönem ama yinede geç kalmaktan korkuyorum
Konuşma gecikmesi olmasa da kitap okurken seni dinleyecek ya. Dikkatini toparlayıp odaklanacak. Kelime hazinesinzenginleşecek ve konuşmuş olacaksın onunla. Devlette dil terapisti var ama her hastanede yok

Benim kız da uzun zaman özneleri ters kullandı... Mesela bana odadan git demek istiyor ama gidiyim ben gidiyim ben diyor. 4 yaşa kadar böyleydi. Şimdi 10 yaşında gayet normal bir çocuk.

Benim kız da uzun zaman özneleri ters kullandı... Mesela bana odadan git demek istiyor ama gidiyim ben gidiyim ben diyor. 4 yaşa kadar böyleydi. Şimdi 10 yaşında gayet normal bir çocuk.
Maşallah kuzunuza :) insallah 4 yasa kadar oturtur konuşmayı ben de inanıyorum çünkü ilk 22 aylık anne baba dedi geç başladı sayılır normal çocuklar 3 yaşında tammliyisa 4 yaşında tamamlar diye düşünüyorum

Çocukların konuşması iki yaşında iki kelimeli 3 yaşında 3 cumleli konusabilmesi normal olan demişti Dr 3 yaş için soru sorabiliyo mu diye de sormuştu soru da sorabiliyor oyuncağım nerde nereye gidioz gibi.. buraya kadar normal ama karıştırması ne kadar normal bilemiyorum çoğu çocukta karistiriyo ama asla kizim kadar değil yarı yariya da düzgün ve karıştırma yapiyosa dikkat dağınıklığıni getiriyo

Bugün markette kreş arkadaşıyla karşılaştık annesi biseyler soruyo karışık karışık cevaplar veriyo adın ne diyo 30 yaşındayım diyor aslında adını yaşını bizim yaslarimizi bilmesine ragmen karistiriyo gitsin moralim alt üst oluyo durum böyle olunca :(((((((

Elinde sürpriz yumurta vardı daha çok ona odakliydi değişik bı yumurta olunca onu anlatmaya çalıştı gösterdi falan galiba bı konu aklında olunca başka şeylere kapalı oluyo gibi

Benim çocuğum da Ocak sonu 4 yaşını tamamlıyor.. zamirleri çok karıştırıyor..ben diyeceği yerde sen diyor..bana süt hazırla diyeceğine,sana süt hazırlayacam gibi benim dilimden konuşuyor.bunu önceden daha çok yapıyordu.ısrarlı tavırlarım sonucunda çok azalttı ama dikkatli olmazsa ara ara yine yapıyor.sohbet ederken doğru kelimeleri bulmakta zorlanıp konuyu alakasız geçmişte yaşadığı olaya getiriyor.konumuzla ne alaka diyorum yani.doktor otizm değil dedi ama bu durum benim canımı çok sıkıyor

Benim çocuğum da Ocak sonu 4 yaşını tamamlıyor.. zamirleri çok karıştırıyor..ben diyeceği yerde sen diyor..bana süt hazırla diyeceğine,sana süt hazırlayacam gibi benim dilimden konuşuyor.bunu önceden daha çok yapıyordu.ısrarlı tavırlarım sonucunda çok azalttı ama dikkatli olmazsa ara ara yine yapıyor.sohbet ederken doğru kelimeleri bulmakta zorlanıp konuyu alakasız geçmişte yaşadığı olaya getiriyor.konumuzla ne alaka diyorum yani.doktor otizm değil dedi ama bu durum benim canımı çok sıkıyor
Bu anlattiginiz olay ara ara biz de de oluyo otizm belirtisi sayilabiliyo. Ama benim kızımda ki otizmden ziyade karsisindakileri dinlemek istemiyo kendi bisryler anlatmak istediği için de başka muhabbete girmeye calisiyo. Dikkat eksikliğinden kaynaklaniyo biz de ki çünkü dikkat eksikliği olan çocuklar dinlemede güçlük çekebiliyo.. sizin ki de belki bundan olabilir. Geç başladıysa konusamaya zamir karistirmasi normal gorulebiliyo benim kızımda ilk baş çok karıştırdı ama kısa sürede duzellti.. evet cevabını çok nadir kullanması benim de kafama takiliyo evet anlamında kafasını da sallamiyo su içmek istermisin dediğim de içmek isterim ya isterim diye cevap veriyo

Back