Nane çayı: Yeni epilasyon yöntemi

mesure

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
754
15
44
Yeni epilasyon yöntemi: Nane çayı

Guardian gazetesi, Türk bilim adamı Mehmet Tamer'in yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre günde iki bardak nane çayı içmenin, kadınlarda hormon seviyesini düşürerek istenmeyen tüylerle mücadeleye yardımcı olduğunu yazdı.

İngiliz Guardian gazetesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Endokrinolojisti Mehmet Tamer'in son araştırmasına yer verdi. Gazetenin bilim muhabiri Ian Sample imzasıyla yayınlanan haberde, ard arda beş gün boyunca nane yaprağı çayı içen kadınlarda yüz, karın ve göğüs bölgelerinde koyu renkle tüylerin oluşmasına neden olan hirsutizm'i tetiklediğine inanılan hormonların azaldığı kaydedildi.
Söz konusu düzensizliğin Polikistik Yumurtalık Sendromu'yla ilişkili olduğu belirtilen haberde, bu durumun, doğum yapabilme çağına gelen bayanların yüzde 5 ila 10'unu etkilediği ifade edildi.

Türk bilim adamının çalışmasının "Phytotherapy Research" dergisinde yayınlandığı kaydedilen haberde, çalışmada yaşları 18 ile 40 arasında değişen 21 kadının kullanıldığı ve bu kadınların 12'sinde Polikistik Yumurtalık Sendromu olduğu vurgulandı.

Haberde, çalışmanın sonuçlarında kan testlerinin, testesteron hormonunun yüzde 29 oranında azaldığını gösterdiği aktarıldı. Gazete, araştırmaya göre nanenin, mevcut tedavilere iyi bir alternatif olabileceğini yazdı. Haberde, Türk ekibin söz konusu araştırmayı yapmaya, uzun süre nane çayı içen kullanan erkeklerde libidonun azaldığı bilgileri üzerine yapmaya karar verdiği de kaydedildi.

Çok teşekkür ederim mesure,nane çayı müthiş bir şeymiş demekki..Hormonlarda bu kadar etkili olmasına çok sevindim,çok işime yarayacak.
Bu arada nane acaba taze ikenmi hazırlanacak çay yoksa demlemelik poşet hazırlardanmı onu bir araştırmak gerek..

Haberde duymuştum ben ama bizim kurutup yemeklerde kullandığımız nane değildi o. Isparta Yenişarbademli (bir doğa harikasıdır; binlerce bitki çeşidi vardır orada)'de yetişen bir nane türüydü. bizim bildiğimiz de belki öyle bir etkiye sahiptir inş.

ya kızlarr bu konuyu arastıralımm lütfenn ben bakıyorum heryerde normal naneden bahsedıyooCADIARZU walla ben denıcem en kısa zamandaa hatta yarın taze nane alıpp ıccem bı 20 gun falan denıcemmmm sızı haber werırımm kıslarrr:1rolleyes:

evli bayanlar nane çayının fazlası cinsel isteksizliğe yol açıyor haberiniz olsun. daha önce de buna benzer bir konu açılmıştı orada hatırlıyorum.

ya bu çayın nasıl hazırlandıgınıda bı söyleseniz hayrınıza çok güzel olucak bildigimiz taze yeşil nane dedilmi yanlış olmasın.....................

ben kuru nanenin çayını yapıyordum başka biyerden duydum yaklaşık 10 gündür yapıyorum bi fark yok sanırım ya iyi de her gün taze naneyi nerden bulucaz

aman istemez ben kıllarımla mutluyum libidomu düşürmesin lütfen :asigim:

bi yerde seks isteğini azalttığını okumuştumda -tatlicadiarzu-

aman istemez ben kıllarımla mutluyum libidomu düşürmesin lütfen :asigim:

bi yerde seks isteğini azalttığını okumuştumda -tatlicadiarzu-

karanfili kaynatip içince de libidon tavan yapiyormuşhihoyyyt
düz duvara tirmananlar bile var misalen kermit:nazar:-tatlicadiarzu-

nane cayini yada naneyi cok tüketmek bayanalrda erken monepoza yada reglin kesilmesine sebep oluyor..halamda oldu bu menopoza girmedigi halede adeti kesildi yani dikkat etmek lazim b

taze nanenin tadı pek hoş olmuyo ama kuru nane ile belki içilebilir.aslında ben hazır poşette satılan nane limon çaylarını kışın severek tüketiyorum ama limon etkisini azaltıyor olabilirmi bilmiyorum...

Kızlar tüyleri dökmek için içen var mı nane çayını? Normal nane olmadığını duydum birkaç yerde. kullanan varsa bu cayı nasıl hazırladığını söyleyebilir mi acaba? :) :kedi:

nane cayi reglken icildiginde kanama gününü uzatiyor demekki hormanlara etkisi var.
ben hep icrerim regl olunca regl bitesiye icmem gün uzamasin diye.
ama hic tüylerdeki etkisini görmedim:KK43:

nane cayi reglken icildiginde kanama gününü uzatiyor demekki hormanlara etkisi var.
ben hep icrerim regl olunca regl bitesiye icmem gün uzamasin diye.
ama hic tüylerdeki etkisini görmedim:KK43:

Canım zaten nane çayının, aşırı kıllanma problemi olan bayanlara faydası oluyor sanırım. Yani testesteron hormonunun fazlalığıyla çıkmaması gereken yerlerde çıkan tüyleri döküyor herhalde. Umarım öyledir. Eğer dediğin gibiyse gerçekten vardır hormonlara etkisi. Bir de bunu deneyeceğim bakalım. Gelişmeleri yazarım buradan :) opuyorumnanaktan

Ya kızlar annem bu mevsimde taze nane bulunmaz dedi :çok üzgünüm: Olmaz mı gerçekten bu mevsimde ben hiç anlamam da.. :çok üzgünüm: Kuru naneden olmuyor mu acaba bu çay? İçenler yok mu bi el atıverseniz şu konuya valla çok sevinicem :çok üzgünüm:

belli bir yüzdede azalma sözkonusu ...:nazar:sürekli değil ama heray belli bir süre mesela her ay bir hafta içilebilir ...

ben taze naneyi aç karnına yemeklerden önce bi tutam yenicek diye duymuştum hormonların normale dönmesine yardımcı oluyormuş ama taze nane içildiğini duymadım birde belli bölgenin deniliyo onu herkes bulamaz ki

X