Nane çayı kısır yapıyor

melishhe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2008
939
1
0
35
İzmir
Nane çayı kısırlığa neden oluyor

Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) yapılan bir araştırma Isparta ve çevresinde kaynatılarak içilen nanenin gebeliğin oluşumunu olumsuz etkilediğini ortaya koydu.

Isparta’da kaynatılarak tüketilen nanenin (Mentha Spicata Labiatea) üreme sağlığına etkisini araştıran Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Mungan, bu araştırmanın sonunda nanenin, çay gibi kaynatılarak sıklıkla tüketilmesi durumunda gebeliğin gelişimini olumsuz etkilediğini belirledi.

Önce farelerde, sonra da insanlarda Isparta ve çevresinde çay gibi kaynatılarak tüketilen nanenin, rahim içi zarı (endometrium) üzerindeki etkilerini araştırdıklarını ifade eden Mungan, sıklıkla tüketilen nane çayının rahim içi zarındaki hücreleri tahrip ettiğini, bunun da gebelik olasılığını azalttığını tespit ettiklerini söyledi.

Halkın bitkileri bilinçsiz tüketiminin insan sağlığına etkilerini ortaya koymak için yaptıkları araştırmaya patoloji ve biyokimya bölümlerinin de destek verdiğini belirten Prof. Dr. Mungan, sonucun yılda 10 sayısı çıkan ünlü bilim dergisi Toxicology and Industrial Health de de yayınlandığını kaydetti. Böyle bir çalışmanın ilk kez yayınlandığına dikkati çeken Prof. Dr. Mungan, yurt dışındaki birçok araştırmacının kendilerini tebrik ettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Mungan, bitkilerle ilgili araştırmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bnede internette okumustum zamanında ama ısparta tarafı diye bişey duymadım. cok tuketmeyin diyolardı kadınlar için..

bir şey yapalım derken başka bir şeyi bozmayın aman Allah korusun. her şeyin azı iyidir,çoğu zarar olur.

normal naneden bahsedilmiyor,kıvırcık nanenin kısır yaptığı bildirildi..

Bu haberi bulabildim. digerini de araştırcam. ben su kür veren prof bi programda cogu kısır yapar dedigini izlemiştim. bulursam paylaşırım :)

Önemli değil her zman..

nazeninn ne yazık k i herseyin fazlası zarar :) baktım bi topic her gun surekli nane cayı içiyolar. günde kac bardaksa artık... teyzemde nane kekik cayıyla 20 kilo verdi tabi sporda var. sonra bende iceyim dedim nane cok icme kısır yapıyo dediler. içmedim bende.. ama bnm bildigim normal nane.. kıvırcık nane dnmiş ama.. gene de arastırmak lazım daha cok.

Konunuz,içeriği bakımından daha uygun olduğu için ınfertilite/Kısırlık bölümümüze taşınmıştır.yerimseniben

Bahsedilen kısırlığın nedeni nanenin fazla tüketilmesi değil de, nanenin kaynatılarak tüketilmesi sanırım.
Aşırı tüylenme için içmeyi düşünüyordum ama bu konuyu görünce biraz tırstım açıkçası kaydirigubbakcemile3
Umarım benim dediğim gibi, kaynatılarak tüketilmesinden kaynaklanıyordur..

nane çayını bilmiyorum ama taze nanenin 1 yemek kaşığı kadar kıyılmış şekilde 15 gün boyunca günde 1 kere yenmesinin gebeliğe yardımcı olduğunu biliyorum çünkü bilindiği gibi erkeklik hormonun kadında fazla olması kısırlığa sebep bu taze nane kürüde testesteron düşürücü.

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SİZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BİR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GİTTİM ORADAKİ DR SÖZ ETTİ EĞER BU GENELGE KABUL EDİLİRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DİYOR ) TÜP BEBEK TEDAVİLERİNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DİYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPİK AÇALIM DİYORUM VE BİRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BİLMİYORUM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…