- 27 Eylül 2023
- 1.103
- -43
- 38
- Konu Sahibi falwlessone1
Namaza bir başlayıp bir bırakıyorum.Devamlilikta sıkıntım var.Bunu nasıl aşarım düşünce boyutunda?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tmdir abdestli olmam gerekmez dimi?Namazla ilgili hadisleri okuyabilirsiniz mesela çok etkilidir büyüklerin namaz konusunda ki sohbetlerini de olabilir. Birde günde 27 ihlas suresi okuyun etkilidir
Dua bolumu var oraya açsaydın konuyu burda yasak bu tarz konularNamaza bir başlayıp bir bırakıyorum.Devamlilikta sıkıntım var.Bunu nasıl aşarım düşünce boyutunda?
Niye ki?Dua bolumu var oraya açsaydın konuyu burda yasak bu tarz konular
Burası Bir derdim var dini konu yeri değil dinle ilgili konular dua bölümü var oraya açılıyorNiye ki?
Yok canım abdest olmasa da okuyabilirsinTmdir abdestli olmam gerekmez dimi?
Ben kendi kendime hep hâya ederim ben 10 dk lık namaza üşeniyorum ama sonra başım sıkışınca Allahtan nasıl isterim utanırım diyorım. Allah ben seni çağırdım huzuruma gelmedin ama şimdi istiyosun başın sıkışınca dicek gibi geliyo hep bu düşüncede oldum kendimi bildim bileli . O yüzden hep korkarım mazeretsiz olarak namazımı ertelemekten. Sende böylr bişe koyabilirsin belki önüne. Allah beni huzuruna çağrınca gitmezsem sonra başım sıkışınca nasıl isterim de kendi kendine.Namaza bir başlayıp bir bırakıyorum.Devamlilikta sıkıntım var.Bunu nasıl aşarım düşünce boyutunda?
Çok güzel bir düşünce şekli.Ben namazların sadece farzlarını kılarak devam edicem bir süre hiç kilmamaktansa.Sabah namazında hala sorun yaşıyorum orası ayrı.Ben kendi kendime hep hâya ederim ben 10 dk lık namaza üşeniyorum ama sonra başım sıkışınca Allahtan nasıl isterim utanırım diyorım. Allah ben seni çağırdım huzuruma gelmedin ama şimdi istiyosun başın sıkışınca dicek gibi geliyo hep bu düşüncede oldum kendimi bildim bileli . O yüzden hep korkarım mazeretsiz olarak namazımı ertelemekten. Sende böylr bişe koyabilirsin belki önüne. Allah beni huzuruna çağrınca gitmezsem sonra başım sıkışınca nasıl isterim de kendi kendine.
Namazda devamlılık için sünneti kılmak gerekiyor. Sünnet ve farz birbirinden ayrılamaz. Sadece farz ı kıldığında hem bir süre yine bırakacaksın hemde huşu icinde kılamayacaksın. Kıldıgından birsey anlamayacaksın yani..Çok güzel bir düşünce şekli.Ben namazların sadece farzlarını kılarak devam edicem bir süre hiç kilmamaktansa.Sabah namazında hala sorun yaşıyorum orası ayrı.
Teşekkür ederim.Simdi yatsı namazını kıldım sunnetleriyle beraber.Namazda devamlılık için sünneti kılmak gerekiyor. Sünnet ve farz birbirinden ayrılamaz. Sadece farz ı kıldığında hem bir süre yine bırakacaksın hemde huşu icinde kılamayacaksın. Kıldıgından birsey anlamayacaksın yani..
Ayrıca sabah namazı sünneti ile ilgili hadis var
"Sabah namazının iki rek'atı, dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır"
Bu hadis sabah namazı icin olsa da diğerlerinin öneminide işaret ediyor bence..
Amin ins Allah kabul etsin, daim etsin inşallahTeşekkür ederim.Simdi yatsı namazını kıldım sunnetleriyle beraber.
Vızır namazını da kılacağım insaallah.
Allah bizleri sadık kullarından eylesin
Bana namaz onlarla birlikte öğretildi yapıyorum tabii ki.:)Amin ins Allah kabul etsin, daim etsin inşallah
Namaz sonlarında yapılan 33 tesbihatları da yaparsanız cok guzel olur devamlılık ve lezzet katar ibadetlerinize