Namaza engel olur mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım Tam adet kanaması olmadığı için o tür lekelenmeler kaza gerektiriyo benim bilgim bu yönde
Adet kanamasi fazla fazla olmazki illa azar azar da gelebilir takribende devami gelir.. duzen bozulur hormonlar bazen artar azalir ilac iceriz etkilenir adetin cokken az gelir.. adet kani icin miktar degil gün olcüsü vardir 😊 iyi aksamlar dilerim

Adet kanamasi fazla fazla olmazki illa azar azar da gelebilir takribende devami gelir.. duzen bozulur hormonlar bazen artar azalir ilac iceriz etkilenir adetin cokken az gelir.. adet kani icin miktar degil gün olcüsü vardir 😊 iyi aksamlar dilerim
Gün ölçüsü yada miktar ölçüsü önemli değil afedersin hafif sarı bi leke olsa bile engel teşkil eder yani bu böyle benim bildiğime göre fetva vermek benim haddim değil tabi ki ben bilgimi paylaştım canım hayırlı akşamlar 😊

Gün ölçüsü yada miktar ölçüsü önemli değil afedersin hafif sarı bi leke olsa bile engel teşkil eder yani bu böyle benim bildiğime göre fetva vermek benim haddim değil tabi ki ben bilgimi paylaştım canım hayırlı akşamlar 😊
🌻

Son düzenleme:
Herkse çok teşekkür ederim adetim erken geldi akşam üzeri oldum değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum ❤

• Beğen
Reactions: H M
Belki Aynı durumu yaşayanlar olur yazayım bildiklerimi eğer adet olmadığına eminseniz ara lekelenme geliyorsa bu Özür sayılır her ezan vaktinde abdest almanız gerekir örneğin adetiniz 10 günü geçti bu da Özür sayılır lohusalik 40 günü geçti hala lekelenme oluyor bu da Özür.

Belki Aynı durumu yaşayanlar olur yazayım bildiklerimi eğer adet olmadığına eminseniz ara lekelenme geliyorsa bu Özür sayılır her ezan vaktinde abdest almanız gerekir örneğin adetiniz 10 günü geçti bu da Özür sayılır lohusalik 40 günü geçti hala lekelenme oluyor bu da Özür.

Iki ay oldugunuz adettten önce böyle lekelenme oluyorsa ve onbeş gün gecmisse adet sayılır namaz kılmazsınız
Ama diğer adetinizden onbeş geçmemiş ve bu ay ilk defa lekelenme şeklinde olduysa bu Özüre girer
Ve her vakit abdest alıp namaz kılabilirsiniz

Bi arkadaş her vakit gusul almak zor olur demiş
Özür sayılan durumlarda gusul alınmıyor namaz abdesti alınıyor sadece
Benim bildiklerimde bu şekilde

İki ay hâli arasındaki temizlik süresine "tuhr hâli" denir. Bu süre 15 günden az olmaz, daha fazla olabilir. Buna göre, 15 günden daha evvel ortaya çıkan akıntılar, ay hâlinden sayılmazlar.Muayyen hal, en az 3 gün, en çok da 10 gün sürer. 3 günden (72 saat) az görülen akıntı ile, 10 günden (240 saat) fazla gelen akıntı muayyen halden sayılmaz. Bir hastalıktan geldiği kabûl edilir.
Bu kişinin mesebine göre değişir. konu Sahibi,hanifi meshebindeyseniz bu geçerli.

Konu sahibi adet oldu aslinda kapamisti konuyu ama 😊 bence kapatilmali artik baska bolume taşinmali ya da

En son adet bitiminden itibaren 15 gün geçtiyse günlük akıntı dışında gelen tüm kanama ve lekeler addetten sayılıyor. Adet gününüz öne gelmiş olabilir eğer böyleyse

Herkse çok teşekkür ederim adetim erken geldi akşam üzeri oldum değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum ❤
Yalnız adetinizin başlangıç zamanını ilk leke gördüğünüz andan itibaren saymanız gerekiyor, kanama yoğunlaştığında değil

Şafii meshebinde 15 gün temiz 15 adet gunu olarak hesaplanır canım oyuzden dedim.
Dediğin doğru yani.
ozurle ilgili bazi konular degisik ama.. safiyide okuyorum ama hanefiyi bu mezhebe sahip olarak daha cok yasiyorum tabi😊😊 aslinda boyle bir bolum olmali burda ilmihal fikih ta hepimizin cok eksigi var.

ozurle ilgili bazi konular degisik ama.. safiyide okuyorum ama hanefiyi bu mezhebe sahip olarak daha cok yasiyorum tabi😊😊 aslinda boyle bir bolum olmali burda ilmihal fikih ta hepimizin cok eksigi var.
Burda pek iyi olacağını sanmıyorum bu konuların.
Bilen bilmeyen çoğu kişi yorum yapınca hersey karisabiliyor.Böyle konularda emin olunmadan da konusulmamasi gerekir.
Ben daha çok etrafımdaki bilenlere soruyorum bu konuları ☺

• Beğen
Reactions: H M
Burda pek iyi olacağını sanmıyorum bu konuların.
Bilen bilmeyen çoğu kişi yorum yapınca hersey karisabiliyor.Böyle konularda emin olunmadan da konusulmamasi gerekir.
Ben daha çok etrafımdaki bilenlere soruyorum bu konuları ☺
Ya aslinda iyice yerlesince ogreniliyor.. dikkat edenler soruyor zaten ilgilenmeyenler sormuyor tabi 😊 yani okudukca sordukca iyice yerlesiyor. Artik cevap alinabilcek cok yer tabi 😊 neysem konuyu dagitmyaayim

• Beğen
Reactions: Eva
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X