• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Hayırlı Sabahlar sabah namazının bereketi dolsun evimize 🤗🤗
Screenshot_20210904-210118~2.jpeg

Minnosprenses Minnosprenses
ASSOSyal ASSOSyalASSOSyal hesabı doğrulanmış üye.
coconatt coconatt @minnosprenses
Morrmeneksee Morrmeneksee
cevizli tarcinli kek cevizli tarcinli kek
Wilma11 Wilma11
i p e k i p e k
clara clara
DEMRE DEMRE
Magnifiaque Magnifiaque
Cemoos Cemoos
M MaviMabellee
F frenzy80
@Zeynebim2020
Meybuz Meybuz
K kizkizakiz
PiXiEE PiXiEE
Masallardiyarii Masallardiyarii
C Capanin Gururu Teyom
Kelebegimmmxxxx Kelebegimmmxxxx
@Kkimodelii
S sebnembeen
H halleyy
Simurgp Simurgp
Madammor Madammor
Hannaz Hannaz
Cilekkokusuu Cilekkokusuu
Galaxyeliz61 Galaxyeliz61 .!.:
Kurabiyex Kurabiyex bu
Nefes0858 Nefes0858
Karpuzlu araba Karpuzlu araba
D u t D u t
A Ajim aj

Meal ve tefsir okurken karşılaştığım Kur'anda geçen dua cümlelerini bir deftere yazdim.
Arada okuyorum. Okudukca ezberlediklerim oluyor.
Peygamberlerin agziyla meleklerin cumleleriyle makbul olma ihtimali yüksek olan dualar edebilir miyim diye..... :)

Meal ve tefsir okurken karşılaştığım Kur'anda geçen dua cümlelerini bir deftere yazdim.
Arada okuyorum. Okudukca ezberlediklerim oluyor.
Peygamberlerin agziyla meleklerin cumleleriyle makbul olma ihtimali yüksek olan dualar edebilir miyim diye..... :)
Çok güzel bir alışkanlık edinmissin canım bugün bende kendime bir not defteri Alicagim inşallah.. Araf suresi 40. Ayetini dinledim sabah o kadar etkileyici ki ..

İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tufettehu lehum ebvabus semai ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelu fi semmil hiyat ve kezalike neczil mucrimin ...

Ayetlerimizi yalanlayan ve büyüklenenler var ya, onlara gök kapıları açılmayacak ve onlar deve iğnenin deliğinden geçmedikçe, Cennet'e giremeyeceklerdir. Mücrimleri böyle cezalandırırız.​

Ve hoca çok güzel bir dua etti orada .şüphe etmekten sana sığınıriz.. şeytan insana bir an vesvese verir ya o durumda söylenmesi gereken müthiş bir soz dua 🤗

hayırlı sabahlarınız olsun
dün beş vakit namazlarım kılındı
çok şükür sabah namazımı da kıldım
Kahve __Kokusu Kahve __Kokusu keşke bende günlük az az kuranı kerim okumaya başlasam
Hayırlı günler kardeşim ..yaparsın alışkanlık edinmeye calis bende yeni başladım düzenli okumaya yatmadan.once yatsı namazı sonrası mülk süresi sabah namazı sonrası yasin okumaya çalışıyorum..2o gün sonra inşaallah bu alışkanlığa dönüşecek ve okumayinca rahatsız olmaya başlayacağız namaz gibi denemeni tavsiye ederim canım benim 🤗 F frenzy80

Tunik hatlarını belli etmiyor ve uzunsa olur kuzu ama eğer dar dizlerine.kadar değilse kılınmaz bence 🤷
Bilgi için teşekkür ederim dız altı uzun tunik gömlegim var etek giymiyorum
Ama diz ustü bir tunik varsa etek giyiyorum
Biri diz üstü tunik olarak namaz kılan gördüm o yüzden sordum

Senin yaptığın cok uygun canım.
Mâşâallah.
Bacaklar açılmamak şartıyla etek tesettüre daha yakışır ama
etek giyemeyenlerin tuniklerinin dizaltinda olması önemli.
Tebrik ederim seni ❤️💕

Rica Ederim cnm kendin rahat etmedikten sonra giyen giysin ..zihnetlerini örtün diyor kur'an Kerim'de edep yerleri eğilip kalktikca kalçalar gorunucektir diz üstünde ..

Vaktiyle bir derviş, nefs ile mücadelenin sonuna gelir. Meşrebin usulünce bundan sonra her türlü süsten, gösterişten arınacak, varlıktan vazgeçecektir. Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaret değildir. Her türlü görünür süslerden arınması gerekmektedir. Saç, kala, bıyık v.s Derviş usule uygun hareket eder ve soluğu berberde alır.

– Vur ustayı berber efendi.. der.

Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar.Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır ki daha sol tarafa geçmeden, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı içeri girer.
Doğruca dervişin yanına gelir ve başının kazınmış olan kısmına okkalı bir tokat atarak;

– Kalk bakalım kabak, kalk da traşımızı olalım diye kükrer.

Dervişlik bu, “sövene dilsiz, vurana elsiz” olmak gerek… Kaideyi bozmaz derviş, ses çıkarmaz, usulca yerinden kalkar.

Berber mahcuptur ancak korkudan ses çıkaramaz.

Kabadayı koltuğa oturur, berber traşa başlar.

Fakat küstah kabadayı traş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder “Kabak aşağı, kabak yukarı”…

Nihayet traş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanan bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır.

Derken iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar.

Berber ise şaşkın bir kabadayıya bir dervişe bakar. Gayri ihtiyari;

– Biraz ağır olmadı mı derviş efendi? der.

Derviş, mahzun ve düşünceli…

– Vallahi gücenmedim ona, hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki, _kabağın bir sahibi var_, O gücenmiş olmalı..
Wilma11 Wilma11
i p e k i p e k
clara clara
DEMRE DEMRE
Magnifiaque Magnifiaque
Cemoos Cemoos
M MaviMabellee
F frenzy80
@Zeynebim2020
Meybuz Meybuz
K kizkizakiz
PiXiEE PiXiEE
Masallardiyarii Masallardiyarii
C Capanin Gururu Teyom
Kelebegimmmxxxx Kelebegimmmxxxx
@Kkimodelii
S sebnembeen
H halleyy
Simurgp Simurgp
Madammor Madammor
Hannaz Hannaz
Cilekkokusuu Cilekkokusuu
Galaxyeliz61 Galaxyeliz61 .!.:
Kurabiyex Kurabiyex bu
Nefes0858 Nefes0858
Karpuzlu araba Karpuzlu araba
D u t D u t
A Ajim aj

Eklentiler

• Screenshot_20210909-161526~2.jpeg
    Screenshot_20210909-161526~2.jpeg
    125,3 KB · Görüntüleme: 19
Vaktiyle bir derviş, nefs ile mücadelenin sonuna gelir. Meşrebin usulünce bundan sonra her türlü süsten, gösterişten arınacak, varlıktan vazgeçecektir. Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaret değildir. Her türlü görünür süslerden arınması gerekmektedir. Saç, kala, bıyık v.s Derviş usule uygun hareket eder ve soluğu berberde alır.

– Vur ustayı berber efendi.. der.

Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar.Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır ki daha sol tarafa geçmeden, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı içeri girer.
Doğruca dervişin yanına gelir ve başının kazınmış olan kısmına okkalı bir tokat atarak;

– Kalk bakalım kabak, kalk da traşımızı olalım diye kükrer.

Dervişlik bu, “sövene dilsiz, vurana elsiz” olmak gerek… Kaideyi bozmaz derviş, ses çıkarmaz, usulca yerinden kalkar.

Berber mahcuptur ancak korkudan ses çıkaramaz.

Kabadayı koltuğa oturur, berber traşa başlar.

Fakat küstah kabadayı traş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder “Kabak aşağı, kabak yukarı”…

Nihayet traş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanan bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır.

Derken iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar.

Berber ise şaşkın bir kabadayıya bir dervişe bakar. Gayri ihtiyari;

– Biraz ağır olmadı mı derviş efendi? der.

Derviş, mahzun ve düşünceli…

– Vallahi gücenmedim ona, hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki, _kabağın bir sahibi var_, O gücenmiş olmalı..
Wilma11 Wilma11
i p e k i p e k
clara clara
DEMRE DEMRE
Magnifiaque Magnifiaque
Cemoos Cemoos
M MaviMabellee
F frenzy80
@Zeynebim2020