Nafaka davası

Ne diyeyim bilmem ki beddua etmek istemiyorum gece gece ama inşallah o çocuğun çektiklerini bir şekild e öderler.Izine gittim de görmüştüm çok çok vahim.Dusunsenize güya işte ailesi kızlarını düşünüyor ver gitsin babası bir şekild e bakar diyorlar ee kadincagizda ben nasıl ayrılayım cocugumdan diye ağlıyor ve o çocuk hepsini dinliyor
Aynilarini yasadim. Aldatildim bosandim. Aldattigi kadinla evlendi. 2 tanede cocuk yapti. Benim cocugumu aramadi sormadi. Allaha havale ettim. Yiilar sonra o kadindan da bosanmis. Kimsenin ahi kimsede kalmiyor.

Kadıncağız pek yol yordam bilmiyorsa, adamın ailesi de saf belleyip oyalıyorlardır, valla adrese gerek yok, elinde boşanma ilamı, tazminat kazandığına dair mahkeme kağıdı, çocuk için alacağı iştirak nafakasına dair mahkeme kararı vardır, alsın onları, gerekirse çocuğun nüfus kağıt fotokopisini, çocuğa ait vukuatlı nüfus kayıt örneği de alsın, adamın tc falan kabak gibi çıkar zaten, icra kararı çıkartacak merci adres tespiti yapar, en azından ben öyle biliyorum, adam mutlaka bir yere kayıtlı, devlet bulur.

Herhangi bir yerde bordrolu çalışıyorsa maaşına haciz koyuyorlar, bir yerde çalışmıyorsa adresine icra kağıdı gidiyor, icra kağıdı bir kere icra müdürlüğünden çıktı mı muhtara bile teslim edilse tebliğ edildi sayılıyor bildiğim kadarıyla, bu arada seneler geçmiş kazandığı nafaka miktarı 10 sene öncesinin miktarıdır, gitsin ilçesine bağlı aile mahkemesine nafaka artırım davası açsın, harç parası biraz daha uygun oluyor artırım davalarında.

Ben Kanuni işlerden anlamıyorum diyorsa kendi bağlı olduğu muhtarlığa gitsin, fakirlik belgesi alsın, geçmiş nafaka haklarını da yedirmesin, çatır çatır nafakasını da alsın.
Bu dediklerinin hepsi dogru. Eskiden benim zamanimda Tc den bakilinca adres bulunmuyordu. Simdi ikametgah gosterme zorunlulugu var. Sgk si yoksa bile en azindan evine haciz gelir. Adres tespit edilse iyi olur.

Kadıncağız pek yol yordam bilmiyorsa, adamın ailesi de saf belleyip oyalıyorlardır, valla adrese gerek yok, elinde boşanma ilamı, tazminat kazandığına dair mahkeme kağıdı, çocuk için alacağı iştirak nafakasına dair mahkeme kararı vardır, aldın onları, gerekirse çocuğun nüfus kağıt fotokopisini, çocuğa ait vukuatlı nüfus kayıt örneği de alsın, adamın tc falan kabak gibi çıkar zaten, icra kararı çıkartacak merci adres tespiti yapar, en azından ben öyle biliyorum, adam mutlaka bir yere kayıtlı, devlet bulur.

Herhangi bir yerde bordrolu çalışıyorsa maaşına haciz koyuyorlar, bir yerde çalışmıyorsa adresine icra kağıdı gidiyor, icra kağıdı bir kere icra müdürlüğünden çıktı mı muhtara bile teslim edilse tebliğ edildi sayılıyor bildiğim kadarıyla, bu arada seneler geçmiş kazandığı nafaka miktarı 10 sene öncesinin miktarıdır, gitsin ilçesine bağlı aile mahkemesine nafaka artırım davası açsın, harç parası biraz daha uygun oluyor artırım davalarında.

Ben Kanuni işlerden anlamıyorum diyorsa kendi bağlı olduğu muhtarlığa gitsin, fakirlik belgesi alsın, geçmiş nafaka haklarını da yedirmesin, çatır çatır nafakasını da alsın.
Inşallah bunları aynen ileteyim ,inşallah alır hepsini kazanmış bütün davaların, sadece işte mesala mahkemeden kağıt gelince eski eşinin ailesinin evine gidiyormuş.Onlarda tabi bizde bilmiyoruz görüşmüyoruz diyorlarmış .Umarım bir hal yolu olur

Bu dediklerinin hepsi dogru. Eskiden benim zamanimda Tc den bakilinca adres bulunmuyordu. Simdi ikametgah gosterme zorunlulugu var. Sgk si yoksa bile en azindan evine haciz gelir. Adres tespit edilse iyi olur.
Ben olsam hiçbirşey yapamıyorsam, icra müdürlüğüne gider, birikmiş nafaka için icra takibi başlatır, adres tespiti lazım mı diyorlar, veririm kayınvalide kayınpederin adresini, oraya bir tebligat gitsin bakalım, etekler bir tutuşsun, tebligatı almasalar bile gitmiş olması tırsmalarına yeter.

Evlat var ortada yazıktır günahtır.

Aynilarini yasadim. Aldatildim bosandim. Aldattigi kadinla evlendi. 2 tanede cocuk yapti. Benim cocugumu aramadi sormadi. Allaha havale ettim. Yiilar sonra o kadindan da bosanmis. Kimsenin ahi kimsede kalmiyor.
Öyle tabi Allah seninde yardımcın olsun gönlüne göre versin

Inşallah bunları aynen ileteyim ,inşallah alır hepsini kazanmış bütün davaların, sadece işte mesala mahkemeden kağıt gelince eski eşinin ailesinin evine gidiyormuş.Onlarda tabi bizde bilmiyoruz görüşmüyoruz diyorlarmış .Umarım bir hal yolu olur

Ailesinin evine haciz kağıdı gidince renkleri bir sararsın, evimizi haczedecekler diye bir tutuşsunlar bakalım, o zaman o görüşmüyoruz dedikleri oğullarına ayakları vura vura icra kağıdıyla gidiyorlar mı gitmiyorlar mı?

Ben olsam hiçbirşey yapamıyorsam, icra müdürlüğüne gider, birikmiş nafaka için icra takibi başlatır, adres tespiti lazım mı diyorlar, veririm kayınvalide kayınpederin adresini, oraya bir tebligat gitsin bakalım, etekler bir tutuşsun, tebligatı almasalar bile gitmiş olması tırsmalarına yeter.

Evlat var ortada yazıktır günahtır.
Gitmiş zaten hatta ne olmuş biliyormusunuz kayınvalidesi almış tebligatı ne olduğunu bilmeden,birde tutmuşlar bu ablayla avukatını mahkemeye vermişler, neymiş okuma yazma bilmeyen bir kadına bunu nasıl imzalatiyorsunuz diye.Sonra o tebligat geçersiz mu sayılmış biseyler olmuş bayağı yani

Gitmiş zaten hatta ne olmuş biliyormusunuz kayınvalidesi almış tebligatı ne olduğunu bilmeden,birde tutmuşlar bu ablayla avukatını mahkemeye vermişler, neymiş okuma yazma bilmeyen bir kadına bunu nasıl imzalatiyorsunuz diye.Sonra o tebligat geçersiz mu sayılmış biseyler olmuş bayağı yani
Kadın yeniden icraya versin, adresi illaki bulunur, dişli değil diye kadıncağızı oyalıyorlar.

Kadın yeniden icraya versin, adresi illaki bulunur, dişli değil de kadıncağızı oyalıyorlar.
Aynen bende aynısını dedim,yazık o kadar bıkmış yorulmuski diyor kimseyi ne duymak be gör mek istiyorum sadece yavrumu büyüttüğüm kimseden bisey istemiyorum diyor .Bende dedim hayır herkes çeksin cezasını kolay değil öyle o yüzden aklıma ilk buraya danışmak geldi

Aynen bende aynısını dedim,yazık o kadar bıkmış yorulmuski diyor kimseyi ne duymak be gör mek istiyorum sadece yavrumu büyüttüğüm kimseden bisey istemiyorum diyor .Bende dedim hayır herkes çeksin cezasını kolay değil öyle o yüzden aklıma ilk buraya danışmak geldi

Yazdıklarınızı okuyunca o kadar üzüldüm ki, zavallı arkasında güvendiği kimsesi olmayan bir kadıncağızın ve bir çocuğun hakkını yiyorlar ya, bu dünya olmazsa öbür dünya da görürler cezasını.
Birikmiş tüm nafakasını alır aslında, adam bunca sene evde yatmıyordur hoş, çocukları varmış, o çocuklar okula gidiyor, ev kiraysa kira verip fatura ödüyor, adam bulunup gelir tespiti bile yapılır da hem biraz kanun bilmek, hem sıkı takip hem de dişli olmak gerekiyor, adam nasılsa bu birşey yapamaz diye o kadar rahat davranıyor.
Düşecekti dişli bir kadının eline, işte o zaman çöpüne kadar alırdı.

Yazdıklarınızı okuyunca o kadar üzüldüm ki, zavallı arkasında güvendiği kimsesi olmayan bir kadıncağızın ve bir çocuğun hakkını yiyorlar ya, bu dünya olmazsa öbür dünya da görürler cezasını.
Birikmiş tüm nafakasını alır aslında, adam bunca sene evde yatmıyordur hoş, çocukları varmış, o çocuklar okula gidiyor, ev kiraysa kira verip fatura ödüyor, adam bulunup gelir tespiti bile yapılır da hem biraz kanun bilmek, hem sıkı takip hem de dişli olmak gerekiyor, adam nasılsa bu birşey yapamaz diye o kadar rahat davranıyor.
Düşecekti dişli bir kadının eline, işte o zaman çöpüne kadar alırdı.
Öyle tabi ama kadıncağız çok uğraştı gitti zavalli ondan bundan borç ile mahkemelerle uğraştı hicbir geliri yokken o çocuğu büyüttü. Çalıştı durmadı tahsili yok ama atıyorum hasta bakıcılığı yaptı çabalıyor evladı için .Ama işte ailesi arkasında durmuyor ah dursa.Ha dediginiz gibi nasıl vicdan var insanlarda anlamıyorum o eski kayınvalidesi hersene umreye gider O çocuğun perişan halini bile bile .Hayir mazeretleri de hazır babasına versin çocuğu. Ya 10 senedir nasilsin demeyen adama cocuk verilir mi

Eğer icraya verirse ve icra kağıdı kayınvalidenin evine giderse mutlaka ama mutlaka muhtarı da alıp gitsinler, muhtar şahitliğinde ve tebliğ kağıdına muhtar falanca şahitliğinde tebliğ edilmiştir diye resmî yazı yazdırsınlar, muhtara da imzalattırsınlar, böylece tebliğe itiraz ve mahkeme yolu kapanır.

Eğer icraya verirse ve icra kağıdı kayınvalidenin evine giderse mutlaka ama mutlaka muhtarı da alıp gitsinler, muhtar şahitliğinde ve tebliğ kağıdına muhtar falanca şahitliğinde tebliğ edilmiştir diye resmî yazı yazdırsınlar, muhtara da imzalattırsınlar, böylece tebliğe itiraz ve mahkeme yolu kapanır.
Tamam yarin hemen soylerim bu dediklerinizi inşallah bir yardımımız dokunur Çok teşekkür ederim ilginiz için

Tamam yarin hemen soylerim bu dediklerinizi inşallah bir yardımımız dokunur Çok teşekkür ederim ilginiz için
Rica ederim ne demek, umarım işe yarar da kadıncağız biriken nafakasını alır, çocuğun hakkını yiyenlerin yanına kalmamasını diliyorum.

Hanımefendi, ödenmeyen her nafaka için üç aylık hapis cezası var, adam için hapis cezası çıkarttırsın arkadaşınız, tutuklama kararı çıkarılırsa mutlaka devletle bir işi olacaktır, yakalayıp götürürler, hapisten çıkabilmesi için nafakayı ödemesi gerekir, bundan sonraki her ay için ödemezse hapis cezası çıkarttırsın.

Back