Açmış ilk ayrıldıklarında işte dediğim gibi belli bir adresi yokmuş ailesi de tabiî bizde görüşmüyoruz falan diyorlarmış yalan bence.Cunku evlenmiş o kadınla çocukları falan olmuş hicmi bir yerde kayıtı falan yok.Nafaka davası açsın neden açmıyor ?
Ne vicdansız insanlar var ya , kendi çocuğuna yıllardır 1 kuruş vermiyor mu ...
Tekrar açsın dava adama ulasabildigine göre bu sefer nafaka alabilir.Açmış ilk ayrıldıklarında işte dediğim gibi belli bir adresi yokmuş ailesi de tabiî bizde görüşmüyoruz falan diyorlarmış yalan bence.Cunku evlenmiş o kadınla çocukları falan olmuş hicmi bir yerde kayıtı falan yok.
Yok bir kuruş vermiyorlar dediğim gibi velayetini verirsen bakarim diyormus.Bu garibimde hanı perişan olmasın diye verecekmis nerdeyse birde ne duysun adam meğer çocuğu yatılı okula yerlestirecekmis.Onu duyunca ablada istemedi ben dilenirim yine bakarım demiş
Inşallah bende söyledim yazık o kadar bikmiski şu cocugumla bir huzurum olsun kimseden bisey istemiyorum diyor.Kendi ailesi de arkasında durmadığı için bıkmış iyice çok üzüldüm ya .Içim parçalandı o çocuğaTekrar açsın dava adama ulasabildigine göre bu sefer nafaka alabilir.
Bir telefon numarası bile yeterconu bulmaya .
Tekrar açıp hakkını alsın. Hemde bu zamana kadar olan nafskalsida talep etsin toptan alsin .
Allah iyi insanlarla karşılaştırsin gerçekten.Inşallah bende söyledim yazık o kadar bikmiski şu cocugumla bir huzurum olsun kimseden bisey istemiyorum diyor.Kendi ailesi de arkasında durmadığı için bıkmış iyice çok üzüldüm ya .Içim parçalandı o çocuğa
Amin amin hayır yani nasıl bir vicdan var ya çocuğu goturup gel seni kardeşlerinle tanıştırayım deyipte akşam olunca eline iki gofret alıp göndermek nedir.Bu kadar olamaz gerçekten yani .Adam keyfini sürüyor valla hiç çocuk falan umrunda değil.Birde meydan okuyormuş nereye şikayet edersen et hiç birşey alamazsın diyeAllah iyi insanlarla karşılaştırsin gerçekten.
Vicdansız adam. Inşallah kat ve katını yaşar 1 kuruşa muhtaç olur .
Maalesef bende alamamistim. Adres lazim veya sgk si olmasi lazim. Sgk varsa maasindan kesilir.Iyi geceler arkadas lar hemen konuya gireyim.
Ben bunu bir tanıdığımız için açtım.Yazik kadın perişan halde annemin akrabası.
Ben yurtdışında olduğum için pek bilmiyorum nasıl oluyor Turkiyede nafaka almak.
Şöyle bu abla çocuğu daha bir yaşını doldurmamıştı, kocası aldattı hatta üstüne kuma getirip istersen böyle dedi.
Tabi abla da kabul etmedi ayrıldı ama nerdeyse 9-10 sene olucak bir kuruş nafaka alamıyor.Yazik ondan bundan para bulup bir suru uğraştı yok neymiş o eski eşinin geçerli bir adresi falan yokmuş.Bu işin oluru yokmudur çocuğu büyüyor hicbir şekilde babalık yapmıyor kaç defa göndermiş abla yazık okul zamanı falan hanı masraflarını karsilasin diye yok eğer velayetini verirsen yaparım diyormus.E ne yapsın bu kadın kendi ailesi ver çocuğu babasına evlen diyormus Ablada yazık onu ben ne hallerle büyuttum nasıl veriyim öyle sorumsuz bir babaya diyor.Annem anlattı biraz annemde kalıyormuş işte evdekilerle bozulunca arası yada başka akrabalarda çok üzüldüm ya duyunca eğer bir yolu varsa soyleyinde bende burdan yardım edeyim
Işte aynen dediginiz gibi adres gerekiyormus bilmem bisey tamamda benim anlamadığım ne olacak şimdi bu kadıncağız ne yapsın .Yeri belli değilse polis falan bulamaxmi?Maalesef bende alamamistim. Adres lazim veya sgk si olmasi lazim. Sgk varsa maasindan kesilir.
Ikametgah lazim. Polis bu islerle ilgilenmiyor. Avukat bile zor bulur belli bir adresi veya isi yoksa.Işte aynen dediginiz gibi adres gerekiyormus bilmem bisey tamamda benim anlamadığım ne olacak şimdi bu kadıncağız ne yapsın .Yeri belli değilse polis falan bulamaxmi?
Bahsettiğiniz kadın nafaka davasını kazanmış mı? Mahkeme ne kadar nafaka ödenmesine karar vermiş?Açmış ilk ayrıldıklarında işte dediğim gibi belli bir adresi yokmuş ailesi de tabiî bizde görüşmüyoruz falan diyorlarmış yalan bence.Cunku evlenmiş o kadınla çocukları falan olmuş hicmi bir yerde kayıtı falan yok.
Yok bir kuruş vermiyorlar dediğim gibi velayetini verirsen bakarim diyormus.Bu garibimde hanı perişan olmasın diye verecekmis nerdeyse birde ne duysun adam meğer çocuğu yatılı okula yerlestirecekmis.Onu duyunca ablada istemedi ben dilenirim yine bakarım demiş
Doğru söylüyorsunuz gerçekten çok uğraştı yazık çalışıyor demekki sigortasız ikametgahı da bilmiyorum çünkü çok uğraştılar avukat falan ama yok işte bir sonuca ulaşamadılar ama az öncede yazdım şimdi ki eşinden çocukları falan var onların okulları falanda vardır ne bileyim ordan bir adres bulamazlarmi. Birde bu adam aynı şehirde yani kaçıp saklanmiyorki geziyor ortaliktaIkametgah lazim. Polis bu islerle ilgilenmiyor. Avukat bile zor bulur belli bir adresi veya isi yoksa.
Yer de yetmez ki. Zaten sigortalı bir işte çalışsa iş yeri adresi olur.Işte aynen dediginiz gibi adres gerekiyormus bilmem bisey tamamda benim anlamadığım ne olacak şimdi bu kadıncağız ne yapsın .Yeri belli değilse polis falan bulamaxmi?
Bildiğim kadarıyla kazandı davayı dediğim gibi adres bulamayınca bir sonuca ulaşmadı.Cunku aldatma olduğu için tazminatta kazanmıştı.Aynen ileticem bu yazdıklarınızı çok teşekkür ederimBahsettiğiniz kadın nafaka davasını kazanmış mı? Mahkeme ne kadar nafaka ödenmesine karar vermiş?
Davanın karar kağıdı, mahkemenin belirlediği nafaka oranının yazılı olduğu resmî bir evrak var mı?
Net bilmesem de yeniden nafaka davası açmasına gerek yok, nafaka artırım davası açması kafi gelir, yaşadığı yerdeki aile mahkemesine dilekçe verecek, barodan ücretsiz avukat isteyebilir, dilekçe hazırlayıp aile mahkemesine harç parasını yatırması yeterli diye biliyorum, ayrıca eski eşi mutlaka bir yerde ikamet ediyordur, nafakalarda zaman aşımı diye birşey yok diye biliyorum, yani bugüne kadar ki nafaka alacaklarını icra yoluyla alabilir, bulunduğu ilçedeki icra müdürlüğüne gider durumu anlatırsa yardımcı olurlar belki, eski eşin adresini bilmesine gerek yok, boşanalı 10 yılı doldurmadıysa 10 yıl geriye dönük nafaka alacağını icra yoluyla alabiliyor, adam çalışıyorsa ki muhtemelen bir yerde çalışıyordur, maaş haczi de yaptırabilir, bir banka hesabı açsın, o hesaba yatırılmasını talep etsin.
Valla ben 5 kurus alamadim. Isi de kendi isiydi. Adresinide sakladi. Sigortasi yoktu. Avukat bile bulamadi.Doğru söylüyorsunuz gerçekten çok uğraştı yazık çalışıyor demekki sigortasız ikametgahı da bilmiyorum çünkü çok uğraştılar avukat falan ama yok işte bir sonuca ulaşamadılar ama az öncede yazdım şimdi ki eşinden çocukları falan var onların okulları falanda vardır ne bileyim ordan bir adres bulamazlarmi. Birde bu adam aynı şehirde yani kaçıp saklanmiyorki geziyor ortalikta
Bilerek yapıyormuş zaten açık açık söylemiş hiç birşey alamazsın diye nereye gidiyorsan git demiş.Yer de yetmez ki. Zaten sigortalı bir işte çalışsa iş yeri adresi olur.
Ne diyeyim bilmem ki beddua etmek istemiyorum gece gece ama inşallah o çocuğun çektiklerini bir şekild e öderler.Izine gittim de görmüştüm çok çok vahim.Dusunsenize güya işte ailesi kızlarını düşünüyor ver gitsin babası bir şekild e bakar diyorlar ee kadincagizda ben nasıl ayrılayım cocugumdan diye ağlıyor ve o çocuk hepsini dinliyorValla ben 5 kurus alamadim. Isi de kendi isiydi. Adresinide sakladi. Sigortasi yoktu. Avukat bile bulamadi.
Kadıncağız pek yol yordam bilmiyorsa, adamın ailesi de saf belleyip oyalıyorlardır, valla adrese gerek yok, elinde boşanma ilamı, tazminat kazandığına dair mahkeme kağıdı, çocuk için alacağı iştirak nafakasına dair mahkeme kararı vardır, alsın onları, gerekirse çocuğun nüfus kağıt fotokopisini, çocuğa ait vukuatlı nüfus kayıt örneği de alsın, adamın tc falan kabak gibi çıkar zaten, icra kararı çıkartacak merci adres tespiti yapar, en azından ben öyle biliyorum, adam mutlaka bir yere kayıtlı, devlet bulur.Bildiğim kadarıyla kazandı davayı dediğim gibi adres bulamayınca bir sonuca ulaşmadı.Cunku aldatma olduğu için tazminatta kazanmıştı.Aynen ileticem bu yazdıklarınızı çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?