myom ameliyatı olacağım...

alaimisemaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
1.705
1.072
133
Merhaba arkadaşlar beni bilen bilir bir myom derdim var ki dillere destan
Daha mi olmasın! Hiç bir sıkıntım yokken gebeyken öğreniyorum ki alti cm myomum var sonra bu myom 9cm e yükseliyor. Hamileyken gittiğim her doktor myomun büyük sana çok sıkıntı getirir deyip hepten psikolojimi bozuyor. Derken gebeliğin ikinci ayında bebeğin kalbi -myom yüzünden- duruyor ve kürtaj oluyorum..
Yaşadıklarımı kisaca özet gectim. Kurtajdan iki ay sonra yani yarın ameliyat olacağım. Operasyon açık olacak malesef. Umarım pişman olmam.. çok korkuyorum ve dualarınızı bekliyorum. Bu myom yüzünden pekçok sıkıntı çeken ameliyat olsammi olmasam mi diye düşünen pek çok kişi tanıdım vd bunlarjn yüzlerce olduğunu da biliyorum. Gelişmeleri bu konu başlığı altında yazmaya karar verdim. Belki biraz ışık tutarım umuduyla.
Umarım iç açıcı şeyler yazmak nasip olur.

Ne olur dua edin. Tez iyileseyim bir sıkıntı çıkmasın

Son düzenleme:
Bu arada ameliyat oldum. Canim çok acıyor özellikle gaz problemi zormuş. :-(
Eğer Laparoskopi olma imkaniniz varsa kesinlikle açık ameliyat olmayın o daha tez iyileşiyormus ve daha az sancı oluyormuş

Öncelikle çok geçmis olsun. Sizi cok iyi anlıyorum. Ama sabredin ilk üc günden sonra rahatlayacaksınız. Bende acik ameliyatla 8 cm miyom aldırdım iyikide açık olmuşum çünkü ultrasyonda bir tane gözüküyordu ama dr 3-4 tane daha aldıgını söyledi. Onuncu gün ağır olmayan her işinizi yaparsıniz.

Cvp için teşekkür ederim canım. Ne zaman yani kaç yaşında ameliyat oldun? Evli misin bebek düşündün mü ameliyattan sonra?
Doktor bana bir sene düşünmeyin dedi

Mayıs ayinda ameliyat oldum. Yaş 35. Rahim dışı miyomdu, cocugum yok ama çocuk için altı ay süre verdi. Rahmin dinlenmesi için.

Size bir sene demiş yeni farkettim. Miyoma göre degisiyor demekki. Altıncı ay kontrolümde tekrar sorarım. Tek tavsiyem kesinlikle üşütmeyin.

Cok gecmis.olsun yaa zor valla

Cvp için teşekkür ederim canım. Ne zaman yani kaç yaşında ameliyat oldun? Evli misin bebek düşündün mü ameliyattan sonra?
Doktor bana bir sene düşünmeyin dedi

Canim cok geçmiş olsun simdi okudum yazdiklarini.ameliyat olmussun bile.Rabbim en sağlıklı sekilde atlatmis olmayi nasip etsin tez zamanda saglikli evlatlar nasip etsin sana insallah.acik ameliyat olmuşsun ama zaten 5 cmden büyük muoma kapali ameliyat yapmıyorlar diye duymuştum ben.tekrar kontrole gittinmi normalde 6ay müddet veriyorlar sana neden 1 sene dediler acaba?
Bende kombuya başlamıştım biliyosun ama düzenli kullanamadim maalesef.o yüzden hala bi sonucum yok.iyi bi dojtor arayışına girdim bende

Bu arada ameliyat oldum. Canim çok acıyor özellikle gaz problemi zormuş. :-(
Eğer Laparoskopi olma imkaniniz varsa kesinlikle açık ameliyat olmayın o daha tez iyileşiyormus ve daha az sancı oluyormuş

Slm canım, konunu şuanda gördüm, çok geçmiş olsun ve bir daha tekrarlamasın İNŞALLAH. Ben de ameliyat olacağım. Alttan yapılacak benim ki çünkü saplı ve dışarı çıkıp,giriyor bazen. Bir takım aksilikler yüzünden ertelenip duruyor operasyonum.Kasımın ilk haftasına tarih verildi yine, korkuyorum.

Merhaba, benimde cuma günü miyom sebebiyle 5 haftalık gebeliğim sonlandırıldı ameliyat olucam. Dr büyük ihtimal sağlıksız bir gebelik kese boş ama sağlıklıda olsa alınması taraftarıyım dedi. benimkide gebelik için ilk kontrole gittiğimde çıktı. 3 ayrı dr gezdim. şimdi ameliyat olcağım zamanı bekliyorum miyom 10 cm 8 cm çapında.. konu açılalı 1 sene olmuş nasıl oldunuz acaba?

Sevgi seninde miyomun benim aldirdigim gibi buyukmus gebelijte sorun yaratirdi evet ama yeride onemli seninki nerede ve acik ameliyatmi olacaksin?

Cok gecmis olsun kadinlarin bu sikintilari cok zor ya

bu arada tlfdan etiketliyemiyorum ins okursun

Sevgi seninde miyomun benim aldirdigim gibi buyukmus gebelijte sorun yaratirdi evet ama yeride onemli seninki nerede ve acik ameliyatmi olacaksin?

Cok gecmis olsun kadinlarin bu sikintilari cok zor ya

bu arada tlfdan etiketliyemiyorum ins okursun
Benimki sağ yumurtalığın arka tarafındaymış ama rahimin içindemi dışındamı bilmiyorum.. boyut büyük olduğu için kapalı ameliyat olmucak sanırım açık ameliyat olucak korkuyorum çok şimdi gebelik hormonlarımın normale inmesi beklenip küçülme varmı yokmu ona bakılcakmış sen şimdi nasılsın?

Ameliyat oldun mu nasılsın?
Ben 6 ay sonra gebelik için doktora gittim. kontroller gerekli testler yapıldı. 7-8 ay bebek için uğraştık nihayet bu ay hamile olduğumu öğrendim. Henüz çok yeni haftaya kalp atışını duymak için gideceğiz. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.

Kızlar başımıza ne geliyorsa kuruntularımız yüzünden geliyor. Ay ben neler düşündüm açık ameliyatta yapışıklık oluyormuş da yok tüplerim tıkalı mı ki bilmem ne :) Öyle endişeliydim ki bu ay rahim filmi çektirecektim.

Hamile kalmak isteyenlere tavsiyem rahat olun yani kafaya çok takmayın. Soğan kürü ve incir küründen istifade edin. Aklınıza takılanları sorabilrsiniz. Allah herkese güzel haberler almayı nasip etsin

miyom genetik bir durum heralde, annemde de vardı bende de var. ilk gebeliğimde öğrendim miyomumun olduğunu, herhanhi bir sorun yaşamamıştım, sonra ikinci de miyom bebekle beraber büyüdü, Allahtan yine sorunsuz doğum yaptım ama dr kontrolümü ihmal etmememi, 8 cm yi geçerse aldırmamı öneriyor. asıl benim anlamadığım taraf şu oldu. iki doğumum da sezaeyan idi, neden açılmışken almıyorlar miyomu anlamıyorum. şimdi eğer büyürse, tekrar açık ameliyat olmak zorunda kalacağım...off offf yani

Ben bunu doktoruma sormuştum. myom ameliyatı çok kan kaybına neden oluyormuş. Buna bir de bebeği almak eklenirse anne tehlikeye girer demişti. Özellikle dev myomlarda (5cm üstü) asla yapmıyoruz demişti

bana da aynısı söyledi fakat zaten açılmışken miyomda alınsın mantığındayım. tekrar tekrar narkoz almak, tekrar karnın kesilmesi, tekrar o psikolojiye girmek, kan kaybından daha önemli gibi geliyor. ki zaten şükür benim kan depolarım 2 gebelik geçirmeme rağmen çok iyi. bazı drler alıyor benim ki almadı işte şimdi sanırım dua edip, miyomlarım inşallah büyümez diye geçireceğim menapoza kadar. menapozda östrojen azaldığı için, miyomlar kendiliğinden küçülüyormuş

myomların sana zararı var mı yani adet düzensizliği karın ağrısı vs. Eğer yoksa bence hiç de bıçak altına yatma ne güzel gebeliklerinde de bir sorun olmamış. biz gebelik için mecbur ameliyatı kabul ettik

merhaba bayan arkadaşlar. Rabbim şifa bekleyen herkese acil şifalar versin. Benim de rahim dışında 2 tane myomum vardı hamile kaldıktan sonra doğum yapana kadarki dönemde o sayı 10 a yükseldi ve çapları da büyüdü tabii ki. Ama Rabbime çok şükür ki sağ sağlim aldım yavrumu kucağıma. Şimdi doğumumun üzerinden 1,5 yıl geçti ve bu cuma myomlarımı aldıracağım. açık ameliyat olacak umarım başarıyla çıkar ve kısa zamanda sağlığıma kavuşurum. Dualarınızı esirgemeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…