Myastenia Gravis Hastalığının Getirdiği Özgüvensizlik

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Geçmiş olsun, ilk defa duydum . Ancak kaslar , sinirler , iletimle vs okuyunca yoga yapmanın belki faydası olur diye düşündüm. Bilmiyorum tabi . Dr’lar daha iyi bilir .
Paratiroit hormonuna baktirsin kanda kalsiyum fazla cikar ama bundan faydalanamaz kemiklere ve kaslara iletilemediginden kas sinir zayifligi unutkanlik vs bircok seye sebep olabilirmis.
yok burada yazılanlarla MG'nin ilgisi yok pek. aksine egzersiz,hareket durumu kötüleştirir. MG'de kabaca kasların hareket etmesini uyaran sinirlerin uçlarında bulunan bir maddeye karşı antikor oluşuyor vücutta,bundan dolayı kas güçsüzlüğü,nefes darlığı vb meydana geliyor... kalsiyum evet kas ve sinir metabolizmasında önemli ancak MG ile herhangi bir alakası yok :)

bu hastalığın özel ilaçları var,mutlaka düzenli kullanması gerekiyor,yaşam tarzına dikkat etmesi de lazım tabi.

üzülmesin arkadaşınız, ilaçlarını düzenli kullanıp doktorunun tavsiyelerine uyarsa, neredeyse tamamıyla normal bir hayat sürebilir :)

R remisyon 'un dediklerine katılmakla beraber birkaç ekleme yapmak istedim.

Çok teşekkürler.

Merhaba

Merhaba,
Ben bu hastalıktan ötürü babamı ve dedemi kaybettim. Ne yazık ki tedavisinin olmadığı doğru.
Merhaba sizinle konuşabilme şansım var mı

benim kuzenımde benzer bir hastalık yaşıyor (MS) gayet hayat dolu bence kişinin kendiyle alakalı bı durum bu yardım almalı içine kapanık olur gezmek dışarı çıkmak istemez kapalı kutuda yaşar bana göre özgüvensizlik bu he birde başkalarıyla kendini kıyaslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…