Merhaba Arkadaşlar
Hastalığın adını daha önce hiç duymamıştım. Benim gibi daha önce duymamış olanlar için tanım bırakayım:
Myastenia gravis; çeşitli biyokimyasal mekanizmalar nedeniyle sinir hücrelerinden iskelet kası hücrelerine iletilen sinyallerde görülen aksamalara bağlı olarak, kaslarda güç kaybı yaşanması ve hareket kabiliyetinin azalması olarak tanımlanabilir. Myastenia gravis; hastalığın şiddetine bağlı olarak, sadece küçük kas gruplarında görülebileceği gibi, vücut genelinde yaygın kas güçsüzlüğü ve yorgunluk şeklinde de kendini gösterebilir. Çok şiddetli durumlarda diyafram gibi hayati öneme sahip kas grupları da etkilenebilir.
Bu hastalığa sahip bir erkek var. Hastalığından dolayı oldukça özgüven problemi yaşıyor. Kimseyle birliktelik yaşayamayacağını (birliktelikten kastım: sevgililik, evlilik) düşünüyor. Kimsenin onunla ilgilenmeyeceğini düşünüyor. İyileşmenin olamayacağını söyledi. Ben de çok fazla sormadım ona, morali bozulmasın iyice diye.
Aranızda bu hastalığa sahip ya da çevrenizde bu hastalığa sahip olan var mı? Tedavi yöntemleri neler? Bu hastalığa sahip olup partneri olanların yaşadığı sıkıntılar neler? Özgüvensizlik nasıl aşılır?
Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için...