Ellerine sağlıkBasit ve çok lezzetli bir tatlı.
MUZLU ŞARLOT
MALZEMELER
2 paket hanımeller damla çikolatalı bisküvi
2 paket hanımeller fındıklı bisküvi
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
3-4 adet muz
1 paket çikolata sos
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
2 su bardağı süt ve 2 paket krem şanti çırpılır.İçine elimizle ufaladığımız büsküviler atılır.İyice karıştırılır.Sonra muzlar dilimlenip koyulur ve karıştırılır.Borcama yayılır.Üstüne paketteki tarife göre hazırladığımız ve soğuttuğumuz çikolata sos dökülür.Dolapta iyice soğutulur.Hindistan cevizi serpilip servis edilir.
Eki Görüntüle 1576451
Mersi canım.Ellerine sağlık
adra iki paket demişsin bu paketlerdenmi..Mersi canım.
Üsttekinden iki paket alttakinden de iki paket olacak.adra iki paket demişsin bu paketlerdenmi..
bunlardan ikişer tanemi..
sağol canımcım.. bu akşama yapiciğim misafirim var saat 5 te çıkıyorum eişten hazır olur iftara kadarÜsttekinden iki paket alttakinden de iki paket olacak.
Önce çikolata sosu yap da soğusun sen tatlıyı yapana kadar.İki paket krem şanti de bir pakette iki tane çıkıyor ya ondan.sağol canımcım.. bu akşama yapiciğim misafirim var saat 5 ye çıkıyorum evden hazır olur iftara kadar
tamam canım yapiciğimÖnce çikolata sosu yap da soğusun sen tatlıyı yapana kadar.İki paket krem şanti de bir pakette iki tane çıkıyor ya ondan.
Basit ve çok lezzetli bir tatlı.
MUZLU ŞARLOT
MALZEMELER
2 paket hanımeller damla çikolatalı bisküvi
2 paket hanımeller fındıklı bisküvi
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
3-4 adet muz
1 paket çikolata sos
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
2 su bardağı süt ve 2 paket krem şanti çırpılır.İçine elimizle parçaladığımız bisküviler atılır.İyice karıştırılır.Sonra muzlar dilimlenip koyulur ve karıştırılır.Borcama yayılır.Üstüne paketteki tarife göre hazırladığımız ve soğuttuğumuz çikolata sos dökülür.Dolapta iyice soğutulur.Hindistan cevizi serpilip servis edilir.
Eki Görüntüle 1576451
8-9 kişilik canım.Normal boyutta yuvarlak bir borcama olur.Kaç kişiye yeter acaba bu
Ne büyüklükte bir borcama sereyim
Tatlıyı yaparken bisküvileri çok ufalamayın elinizle iri olarak parçalayın.Daha güzel olur.
Yumuşuyor canım merak etme.Mikser olmaz zaten.Adraaa bu bisküviler yumuşayacak mı
Yani şantiyle karıştırırkenki gibi katır kutur mu olcak
Mikserim bozuk
Komşu hastanedeydi
Gelir diye bekledim
Yani dolapta daha uzun süre dinlenmiş olsa belki yumuşardi dimi
Şimdi tatlı yenilinceye kadar 4 saat falan dinlenmiş olcak
Az önce koydum dolaba
O komşu gelmeyince diğerinden istedim
Bilsem baştan bundan isterdim
Kayinvalideme götürcem de
Stres yaptım
Evet aynen öyle olacak canım.Beğenirsen söyle merak ederim.Ben 4-5 parçaya böldüm
İyi mi öyle
Zaten ikiye bölerken kendiliğinden ayrılıyordu öylece
Yumuşuyor canım merak etme.Mikser olmaz zaten.Çok ufalanmayacak.İstersen dondurucuda bir saat kalsın sonra normal alta al. Stres yapma yeter o kadar saat.
Evet aynen öyle olacak canım.Beğenirsen söyle merak ederim.Beğenmezsen hiç zahmet etme boşver.
Ayyy pardon oruç kafa yanlış anladım.Yok yanlış anlaşılma oldu
Mikseri şantiyi cirpmak için istedim
Saat 1 gibi yapcaktim
Bu saate kaldı
Yani dolapta daha çok dinlenmiş olurdu
Zaten ben de buzluga attım
Ordan da aşağı kısma indiririm
Bi hareketlilik olsun dedim
Bisküviler donup açılırsa yumuşar diye
Şerbetli tatlı her zaman yenmez.Sütlüler daha hafif oluyor.Yemezlerse hepsi sana kalır çok güzel bence.Ben begenirim büyük ihtimalle
Severim böyle tatları
Ama bizimkilerde şerbetli tatlı mantığı var
Çayın yanına pek yakıştırmayacaklar
Kesmez bu onları
Ama benim aklımdaydi hep denemek
Kayinvalidem de daha tatlı yapamam dedi
Keşkek yapcak bize
Hoş gerçi tatlı yapsa da yapmasa da bunu yapim diyordum.ben
Akşamki tepkileri yazarım bi ara
Ayyy pardon oruç kafa yanlış anladım.Şantiye hiç elle çırpmadım ama güzel çırptıysan elle de olur.Yumuşama konusunda tereddütün olmasın yumuşuyor:)
Şerbetli tatlı her zaman yenmez.Sütlüler daha hafif oluyor.Yemezlerse hepsi sana kalır çok güzel bence.