Kekler - Pastalar Muzlu hindistan cevizli nefissssss muffin:))))))

Mxixsra

Paşa nın annesi
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
12.041
11
Muz ve Hindistan Cevizi kokusuna dayanamayanlardansınız doğru adresteniz dostlar

Tüm malzemelerimizi muzumuzu,hindistancevizimizi,yağımızı,vanilyamızı,kabartma tozumuzu,unumuzu,tuzumuzu hazırlıyoruz .

*2 su bardağı un (200 gr’lık bardak ile)
*2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu (1 pakete isabet ediyor)
*1 çay kaşığı tuz
*2 tane iyice kararmış muz
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı şeker
*1 iri yumurta
*1 tepeleme çay kaşığı vanilya
*1 tepeleme su bardağı hindistancevizi rendesi

1-Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın.
2-Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın. Yağı, şekeri, hindistancevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile çırpın (mikser kullanmanıza gerek yok)
3-Un karışımını da katın ve hafif karıştırın.
4-Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin

Fırında pişerlerken kocaman göbişli olmuş muffinlerimiz;
resim_20091110220136_7.jpg

Son düzenleme:
Bir fincan çayla muffinimin tadına bakmak ister misiniz?Buyrun;
resim_20091110221756_2.jpg

Yakındanda şöyle görünür kendileri;
resim_20091110221909_2.jpg

mısracım ellerine kollarına sağlık en kısa zamanda deniyeceğim:)
harika gözüküyor:)

gerçekten çok güzel görünüyor,elinize sağlık,bende yeniyim burda ve burayıda çok sevdim güzel tarifler var,yapanların ellerine sağlık arkadaşlar...

Pokacım ve aynurcum teşekkür ederim ,gerçekten farklı ve lezzetli bir kek oldu.Benim huysuz eşim beğendiyse herkes beğenir :)))))))))

Umudum resimler görünüyor cnm,acaba pc den mi kaynaklı görememen?

Mutlucum teşekkür ederim cnm çok kolay bir tarif deneyebilirsin.

Mısra görünüş harika tadı da kesin öyledir eline sağlık birşey soracam yumurta ve şekeri çırparken miksere gerek yok demişsin şeker erir mi elle çırpsak çünü şeker iyi çırpılmazsa kek sert olur diye biliyorum:1hug:

ayyy ne güzel bunlar böyle muz ve hindistan cevizi ikisi birarada akannehir
bende en kısa zamnada yapıcam bunu kaydirigubbakcemile2
ellerine sağlık

Sevgili Cankız,laylaylom,meltem,meral ve matmazel ziyaretiniz ve beğenileriniz için teşekkürler.

Meralcim normal keklerde dediğin gibi şekerin erimesi şart ancak muffinlerde buna gerek kalmıyor çok az elle çırparak resimlerdeki gibi minik kekler elde ediyoruz cnm.ıçinde muz olduğu için ,(elmada olsa aynı sonuç olur,çünkü sulu meyveler) haddinden fazla yumuşak birazda nemli muffinlerimiz oluyor.

X