Ellerine sağlık Emira,dondurmana ayrı,wafflene ayrı ,sunumuna ayrı bayıldım ,başarılar diler,bebeğn hayırlı olmasını dilerimHerkese yeniden merhaba
Aslında aklımda dünya mutfağı kategorisinde waffle yapmak vardı ama nasip sütlü tatlıyaymış
Neyse hemen tarife geçelim...
WAFFLE İCİN MALZEMELER
- 1 Adet yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı Pınar Sut
- 1 paket vanilya
- 1 cay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı un
DONDURMA İCİN MALZEMELER
- 4 - 5 adet dondurulmus muz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 3/4 su bardağı süt
SUSLEME İÇİN MALZEMELER
Sürülebilir cikolata
Çilek
Kivi
Mandalina
Çakıl çikolata
Meyve sos
Beyaz cikolata sos
Antep fistigi tozu
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 2125144
İlk önce dondurma icin muzlari doğrayıp buzluğa atiyoruz. Bir gün sonra donmus muzlari robota koyuyoruz. 1 bardaktan biraz az ılık süt içinde 1 tatlı kaşığı bal eritip muzlarin üstüne döküyoruz. (Muzlar tatlı ise bal koymaya gerek yok)
Muzlar eriyip dondurma kivami alana kadar iyice karıştırıyoruz.
Karışımı plastik bir kaba koyarak yeniden buzluğa koyuyoruz.
Eki Görüntüle 2125143
Waffle hamuru için yumurta ile şekeri iyice cirpiyoruz ( yumurta kokusu kalmamasi için iyice cirpmak gerek) üzerine un hariç malzemeleri ekleyip yeniden cirpiyoruz. En son kek hamurundan biraz daha sivi olacak sekilde un ekliyoruz. ( Eğer hemen pişirmeyecekseniz dolapta saklayın)
Eki Görüntüle 2125145
Bu arada beyaz çikolata sosunu da 350 ml pınar sut ile pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2125147
Waffle hamurunu pişirmeden önce tost makinesini yağlayip en yüksek sıcaklıkta ısıtiyoruz.
Hamuru kepçe yardımıyla yuvarlak olacak şekilde döküyoruz ve harcımiz dışarı akmadan hemen tost makinesini kapatıyoruz. 1 dakika kadar hiç açmadan bekliyoruz. Güzel kokular gelmeye başlayınca makineyi hafif aralayip pisip pismedigini kontrol ediyoruz. Pismisse waffle i ters çevirip kafes şeklinde ızgara izleri çıkmasını sağlıyoruz. İz çıkınca waffle i tabağa alıp kahvaltılık çikolata sürüyoruz.
Eki Görüntüle 2125148
Eki Görüntüle 2125146
Buradan sonra süsleme tamamen sizin hayal gücünüze kalmış
Ben meyveleri dizip ortadaki boşluğa fincan yardımıyla dondurma topları koydum. Üzerine de beyaz çikolata ve meyve sos gezdirdim. Son olarak çakıl çikolata ve Antep fıstığı tozları ile sanat eserimi tamamladım
Eki Görüntüle 2125149
Erimeden çekebilmek için acele ettim ama inşallah begenirsiniz. Şimdiden tüm deneyenlere afiyet olsun
Eki Görüntüle 2125139 Eki Görüntüle 2125141 Eki Görüntüle 2125142
Ellerine emeğine sağlık canımBebişin sana uğur getirsin inşaallah
Yarışmada bol şans diliyorum
Ellerinize saglik basarilar.
Çok teşekkürler canımEllerine sağlık canım benim, yarışmada başarılar diliyorum.
Tarifin çok çok güzel de benim alttaki takvimi görünce gözlerim kamaştı Emiraa
Hayırlı olsun kuzum.
Ha bu arada ellerine sağlık
Ellerine sağlık Emira,dondurmana ayrı,wafflene ayrı ,sunumuna ayrı bayıldım ,başarılar diler,bebeğn hayırlı olmasını dilerim
Begenmene çok sevindim canımBayıldım ...
Ellerine sağlık canım ❤yarışmada başarılar....
Dondurma sevenler derneği kuralım gelİki dondurma mı olduk şimdiEllerine sağlık
Çıtayı Allahuekber dağlarına çıkarttınnn
Ellerine sağlık biriciğim
Ellerine sağlık canım severek yediklerimizden waffle. Hayırlı olsun hamileymişsin abi mi oluyor salih paşaHerkese yeniden merhaba
Aslında aklımda dünya mutfağı kategorisinde waffle yapmak vardı ama nasip sütlü tatlıyaymış
Neyse hemen tarife geçelim...
WAFFLE İCİN MALZEMELER
- 1 Adet yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı Pınar Sut
- 1 paket vanilya
- 1 cay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı un
DONDURMA İCİN MALZEMELER
- 4 - 5 adet dondurulmus muz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 3/4 su bardağı süt
SUSLEME İÇİN MALZEMELER
Sürülebilir cikolata
Çilek
Kivi
Mandalina
Çakıl çikolata
Meyve sos
Beyaz cikolata sos
Antep fistigi tozu
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 2125144
İlk önce dondurma icin muzlari doğrayıp buzluğa atiyoruz. Bir gün sonra donmus muzlari robota koyuyoruz. 1 bardaktan biraz az ılık süt içinde 1 tatlı kaşığı bal eritip muzlarin üstüne döküyoruz. (Muzlar tatlı ise bal koymaya gerek yok)
Muzlar eriyip dondurma kivami alana kadar iyice karıştırıyoruz.
Karışımı plastik bir kaba koyarak yeniden buzluğa koyuyoruz.
Eki Görüntüle 2125143
Waffle hamuru için yumurta ile şekeri iyice cirpiyoruz ( yumurta kokusu kalmamasi için iyice cirpmak gerek) üzerine un hariç malzemeleri ekleyip yeniden cirpiyoruz. En son kek hamurundan biraz daha sivi olacak sekilde un ekliyoruz. ( Eğer hemen pişirmeyecekseniz dolapta saklayın)
Eki Görüntüle 2125145
Bu arada beyaz çikolata sosunu da 350 ml pınar sut ile pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2125147
Waffle hamurunu pişirmeden önce tost makinesini yağlayip en yüksek sıcaklıkta ısıtiyoruz.
Hamuru kepçe yardımıyla yuvarlak olacak şekilde döküyoruz ve harcımiz dışarı akmadan hemen tost makinesini kapatıyoruz. 1 dakika kadar hiç açmadan bekliyoruz. Güzel kokular gelmeye başlayınca makineyi hafif aralayip pisip pismedigini kontrol ediyoruz. Pismisse waffle i ters çevirip kafes şeklinde ızgara izleri çıkmasını sağlıyoruz. İz çıkınca waffle i tabağa alıp kahvaltılık çikolata sürüyoruz.
Eki Görüntüle 2125148
Eki Görüntüle 2125146
Buradan sonra süsleme tamamen sizin hayal gücünüze kalmış
Ben meyveleri dizip ortadaki boşluğa fincan yardımıyla dondurma topları koydum. Üzerine de beyaz çikolata ve meyve sos gezdirdim. Son olarak çakıl çikolata ve Antep fıstığı tozları ile sanat eserimi tamamladım
Eki Görüntüle 2125149
Erimeden çekebilmek için acele ettim ama inşallah begenirsiniz. Şimdiden tüm deneyenlere afiyet olsun
Eki Görüntüle 2125139 Eki Görüntüle 2125141 Eki Görüntüle 2125142
Harika olmuş ellerine sağlık emiracm
Bebisin hayırlı olsun sağlıkla kavuşmayı nasip etsin canım
Ellerine sağlık canım severek yediklerimizden waffle. Hayırlı olsun hamileymişsin abi mi oluyor salih paşa
Maşallah yaa ne güzel valla çok sevindim keşke cesaret edebilsem yalnız olduğum için korkuyorum ikinci çocuğu düşünmeye bile Allah hayırlı evlat eylesin kolay hamilelik kolay doğumun olsun inşallah canım darısıEvet canım abi olacak inşallah :)
Waffle yemeye ben de bayilirim. Bu tarif sayesinde ne zaman canım çekerse yapıyorum güzel oluyor :)
Maşallah yaa ne güzel valla çok sevindim keşke cesaret edebilsem yalnız olduğum için korkuyorum ikinci çocuğu düşünmeye bile Allah hayırlı evlat eylesin kolay hamilelik kolay doğumun olsun inşallah canım darısıLezzetliCipetpet cime artık
Amin canım en iyisini yapmışsın kardeşin var yardım eder sana zor zamanların oda yanında olur eminim inşallah herşey güzel olur sizin içinAminnn inşallah darısıLezzetliCipetpet ve tüm isteyenlere :) ben de korkuyorum aslında ama rahata alismadan ve bilgilerimi unutmadan olsun ikisi beraber büyüsün istedim :)
Amin canım, darısı başıma ve isteyen herkese hayırlısıyla inşallahMaşallah yaa ne güzel valla çok sevindim keşke cesaret edebilsem yalnız olduğum için korkuyorum ikinci çocuğu düşünmeye bile Allah hayırlı evlat eylesin kolay hamilelik kolay doğumun olsun inşallah canım darısıLezzetliCipetpet cime artık
Amin canım en iyisini yapmışsın kardeşin var yardım eder sana zor zamanların oda yanında olur eminim inşallah herşey güzel olur sizin için