• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müzik bağımlılığı

Hayalperest96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2020
35
16
3
28
Arkadaşlar ilk konum.Aşırı derecede müzik bagimliligim var genelde arabex şeklinde dinliyorum ama bu pop rap remix hareketli parçalar falan da oluyor.Soyle söyleyeyim sabah kalkıp direk kulaklık takiyorum.Biliyorum çok zararlı kulaklarıma ama durduramiyorum.Dinlemedigim zaman huzursuz oluyorum ve başım ağrıyor.Bazilari ben çok dinleyince ağrır başım diyebilir ama benim öyle değil.Acilen bırakmam lazım ama nasıl yapicagimi bilmiyorum.Zarar vermeye başladı depresyona giriyorum artık.Esim bile yeter artık bu kadar dinleme bizi duymuyon diyor ,o yokken dinliyorum bende.Bi çözüm bulmam lazım fikirlerinize açığım

Arkadaşlar ilk konum.Aşırı derecede müzik bagimliligim var genelde arabex şeklinde dinliyorum ama bu pop rap remix hareketli parçalar falan da oluyor.Soyle söyleyeyim sabah kalkıp direk kulaklık takiyorum.Biliyorum çok zararlı kulaklarıma ama durduramiyorum.Dinlemedigim zaman huzursuz oluyorum ve başım ağrıyor.Bazilari ben çok dinleyince ağrır başım diyebilir ama benim öyle değil.Acilen bırakmam lazım ama nasıl yapicagimi bilmiyorum.Zarar vermeye başladı depresyona giriyorum artık.Esim bile yeter artık bu kadar dinleme bizi duymuyon diyor ,o yokken dinliyorum bende.Bi çözüm bulmam lazım fikirlerinize açığım
Sanirim calismiyorsunuz evdesiniz. Kitap okuyun, dizilere baslayin size birseyler katacak. Resim boyayin yapabiliyorsaniz resim çizin. Hobileriniz ilgi alanlariniza yönelin.

Sanirim calismiyorsunuz evdesiniz. Kitap okuyun, dizilere baslayin size birseyler katacak. Resim boyayin yapabiliyorsaniz resim çizin. Hobileriniz ilgi alanlariniza yönelin.
Evdeyim kitap okumayı pek sevmiyorum resmi denedim ama bazı ruhsal problemlerim olduğu için en son sinir krizi geçirip kağıtları yırtıp boyaları kırdım.Baska hobi tavsiyeniz varsa sevinirim çünkü sadece hobilerimde müzik var bu arada TV de izlemeyi pek sevmiyorum ☹️

Maalesef en sevdiğim arabex.hareketli müzik dinleyince bile çok sıkılıp degistiriyorum

Öncelikle arabesk diyelim gözlerim kanıyor benim böyle durumlarda 😊
Gerisine çözüm bulamıyorum ama bu bir çeşit takıntı ise ve siz bundan rahatsizsaniz psikolojik destek alabilirsiniz .

Evdeyim kitap okumayı pek sevmiyorum resmi denedim ama bazı ruhsal problemlerim olduğu için en son sinir krizi geçirip kağıtları yırtıp boyaları kırdım.Baska hobi tavsiyeniz varsa sevinirim çünkü sadece hobilerimde müzik var bu arada TV de izlemeyi pek sevmiyorum ☹️
Psikolojik sorunlariniz icin bir doktora görünmelisiniz öyleyse. Müzik bagimliliginizin nedeni baska seylere sabir gösteremediginiz icin ve müziğin kolay tuketilen birsey olmasi sebebiyle vaktinizi bu sekilde degerlendiriyor olabilirsiniz. Kaligrafi deneyebilirsiniz. Yeni bir dil ogrenebilirsiniz. Yoga yapabilirsiniz. Örgüler bileklikler yapabilirsiniz. Bilgisayara merakliysaniz kodlama ogrenebilirsiniz. Bullet journal alip yaraticiliginizi devreye sokabilirsiniz ki benim favorim. Duygularinizi hayallerinizi bir deftere yazabilirsiniz.

Müziğin birine depresyona girecek kadar zarar verdiğini ilk defa duyuyorum, acaba dinlediğiniz türle alakalı olabilir mi?

Müziksiz yapamam, hatta ben de kulaklıkla müzik dinleyenlerdenim ama sizin gibi gözümü açar açmaz dinlemeye başlamam, yürüyüş yaparken, alışverişe giderken veya akşam tüm işler bitikten sonra kafamı dinlediğim saatlerde müzik açarım lakin arabesk tarzım değildir, onun yerine hareketli yabancı müzikleri, klasik müzik ve relax müzik dedikleri dinlendirici ve sakinleştirici müzikleri dinlemeyi severim.

Sizde önce dinlediğiniz müzik türünü değiştirmekle başlayın, gün içinde kulaklıkla dinlemek yerine hoparlörden dinleyin, akşamları el ayak çekilince kulaklıkla klasik müzik veya rahatlatıcı müzikler dinleyin bence, bazı müzik türleri hem depresyona girmenize neden olur hem de karamsarlığa.

daha neler duyacagız acaba
baska seylerde dınleyınde barı muzık lıstenız cogalsın

Müzik guzel seydir insana iyi gelir.
Ama arabesk nedir, onu dinleme ruhsal
Sorunlarin bundan olabilir. Dertli dertli muziklere ne gerek var, insanin hic bir sorunu Olmasa bile depresyona girer.

spor yap, yürüyüs, kosu sana uygun olani Sec.
Yeni yemek tarifleri dene. Dikis ögren. Birsürü Cok güzel hobi var.

Psikolojik sorunlariniz icin bir doktora görünmelisiniz öyleyse. Müzik bagimliliginizin nedeni baska seylere sabir gösteremediginiz icin ve müziğin kolay tuketilen birsey olmasi sebebiyle vaktinizi bu sekilde degerlendiriyor olabilirsiniz. Kaligrafi deneyebilirsiniz. Yeni bir dil ogrenebilirsiniz. Yoga yapabilirsiniz. Örgüler bileklikler yapabilirsiniz. Bilgisayara merakliysaniz kodlama ogrenebilirsiniz. Bullet journal alip yaraticiliginizi devreye sokabilirsiniz ki benim favorim. Duygularinizi hayallerinizi bir deftere yazabilirsiniz.
Randevu aldım daha var.bilgiseyarim yok.yogayi denemeye çalışırım yeni bir dil için sanırım öğrenecek kapasitem yok gibi fazlasıyla kafam dolu.gunluk yazdım ama tekrar açıp okudukça daha çok deprosyana girdim 😅 ama şarkı yazmayı denerim fakat yine müziğe kaçıyorum galiba 🙄

Müziğin birine depresyona girecek kadar zarar verdiğini ilk defa duyuyorum, acaba dinlediğiniz türle alakalı olabilir mi?

Müziksiz yapamam, hatta ben de kulaklıkla müzik dinleyenlerdenim ama sizin gibi gözümü açar açmaz dinlemeye başlamam, yürüyüş yaparken, alışverişe giderken veya akşam tüm işler bitikten sonra kafamı dinlediğim saatlerde müzik açarım lakin arabesk tarzım değildir, onun yerine hareketli yabancı müzikleri, klasik müzik ve relax müzik dedikleri dinlendirici ve sakinleştirici müzikleri dinlemeyi severim.

Sizde önce dinlediğiniz müzik türünü değiştirmekle başlayın, gün içinde kulaklıkla dinlemek yerine hoparlörden dinleyin, akşamları el ayak çekilince kulaklıkla klasik müzik veya rahatlatıcı müzikler dinleyin bence, bazı müzik türleri hem depresyona girmenize neden olur hem de karamsarlığa.
Bunu bildiğim için zaten dinlemek istemiyorum karamsarlığa girdiğim için içerikte de dediğim gibi hareketli şarkı dinlediğim zaman o an mesela açıp dans ediyorum jimnastik hareketleri çok severim mesela vücudumu esnetirim hatta karın kası için egzersizlerime başladım ama daha sonrasında yine aynı depresif şarkı acarken buluyorum kendimi ve bunun önüne gecemiyorum

Ama bu hobi falan degil ki, bu bildiğiniz bi çeşit asıl problemi bastırma aracı.

Duygusal bi açlığı bastırmak için aç olmadıkları halde gözü dönmüş bi şekilde yemek yiyen insanları düşünün. Sizin yaptığınız da bunun farklı bi versiyonu.

Araçtan yola çıkıp amacı bulmaya çalışsanız belki işe yarar. Araç arabesk müzik araçsa amaç ne olabilir, asıl derdim ne diye düşünün.

Neden müzik ve neden arabesk mesela? Tekrar eden olumsuz bi düşünceyi bastırmak için şarkıların ritmini ve sözlerini kullanıyo olabilir misiniz ?

Yani aynı kötü düşüncelerin sürekli tekrar etmesi de bi yerden sonra bi şarkının nakaratı halini alabilir ve kötü düşüncelerin de kendi ritimleri vardır. Hani filmlerde oyuncuların hafif bi delilik halini oynadığı, aynı kötü şeyleri tekrar edip ileri geri sallandıkları sahneler vardır. Sanki bi kabusun içinde dans ediyolarmış gibi. Sizde de durum bu belki, sürekli kafanızın içinde kendinize atıyorum "Hayalperest sen yalnızsın, mutsuzsun, zavallısın, senin başına bunlar bunlar geldi, sen bunları hak ettin, daha kötüleri de gelecek başına, asla mutlu olmayacaksın, sana zarar verenler gününü gün edecek." gibi sözler dönüyo, adeta kötü bi şarkı gibi. Ve siz bu şarkıyı susturmak için başka şarkılar dinlemeyi seçiyosunuz.

İkinci bi ihtimal de duygularınızı yaşamanıza yardım ediyo olabilir. En korkunç olaylar karsısında taş gibi duran, duygu gösteremeyen ama ucuz bi şarkıya ya da film sahnesine hüngür hüngür aglayan cok insan gördüm. Kendi halimize üzülemeyecek kadar katılaştıysak, hiçbi şey hissedemeyeck kadar kendimize yabancılastıysak bazen aptal bi diziye ya da kötü bi şarkıya karsı bi seyler hissetmek cok daha kolaydır.

Ya da bilemiyorum, bambaşka bi şey de olabilir. Aslında en dogrusu bi profesyonele danışmak tabi.

Back