Arkadaşlar ilk konum.Aşırı derecede müzik bagimliligim var genelde arabex şeklinde dinliyorum ama bu pop rap remix hareketli parçalar falan da oluyor.Soyle söyleyeyim sabah kalkıp direk kulaklık takiyorum.Biliyorum çok zararlı kulaklarıma ama durduramiyorum.Dinlemedigim zaman huzursuz oluyorum ve başım ağrıyor.Bazilari ben çok dinleyince ağrır başım diyebilir ama benim öyle değil.Acilen bırakmam lazım ama nasıl yapicagimi bilmiyorum.Zarar vermeye başladı depresyona giriyorum artık.Esim bile yeter artık bu kadar dinleme bizi duymuyon diyor ,o yokken dinliyorum bende.Bi çözüm bulmam lazım fikirlerinize açığım
Ama bu hobi falan degil ki, bu bildiğiniz bi çeşit asıl problemi bastırma aracı.
Duygusal bi açlığı bastırmak için aç olmadıkları halde gözü dönmüş bi şekilde yemek yiyen insanları düşünün. Sizin yaptığınız da bunun farklı bi versiyonu.
Araçtan yola çıkıp amacı bulmaya çalışsanız belki işe yarar. Araç arabesk müzik araçsa amaç ne olabilir, asıl derdim ne diye düşünün.
Neden müzik ve neden arabesk mesela? Tekrar eden olumsuz bi düşünceyi bastırmak için şarkıların ritmini ve sözlerini kullanıyo olabilir misiniz ?
Yani aynı kötü düşüncelerin sürekli tekrar etmesi de bi yerden sonra bi şarkının nakaratı halini alabilir ve kötü düşüncelerin de kendi ritimleri vardır. Hani filmlerde oyuncuların hafif bi delilik halini oynadığı, aynı kötü şeyleri tekrar edip ileri geri sallandıkları sahneler vardır. Sanki bi kabusun içinde dans ediyolarmış gibi. Sizde de durum bu belki, sürekli kafanızın içinde kendinize atıyorum "Hayalperest sen yalnızsın, mutsuzsun, zavallısın, senin başına bunlar bunlar geldi, sen bunları hak ettin, daha kötüleri de gelecek başına, asla mutlu olmayacaksın, sana zarar verenler gününü gün edecek." gibi sözler dönüyo, adeta kötü bi şarkı gibi. Ve siz bu şarkıyı susturmak için başka şarkılar dinlemeyi seçiyosunuz.
İkinci bi ihtimal de duygularınızı yaşamanıza yardım ediyo olabilir. En korkunç olaylar karsısında taş gibi duran, duygu gösteremeyen ama ucuz bi şarkıya ya da film sahnesine hüngür hüngür aglayan cok insan gördüm. Kendi halimize üzülemeyecek kadar katılaştıysak, hiçbi şey hissedemeyeck kadar kendimize yabancılastıysak bazen aptal bi diziye ya da kötü bi şarkıya karsı bi seyler hissetmek cok daha kolaydır.
Ya da bilemiyorum, bambaşka bi şey de olabilir. Aslında en dogrusu bi profesyonele danışmak tabi.