- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
Yorumlarda herkes doktora gitme, şöyle yap, böyle düşün demiş de bu da bir bilim dalı. O kadar gereksiz olsaydı varolamazdı değil mi? Yanlış yönlendiriyor olabilirsiniz kendi deneyimlerinizden yola çıkıp. Bazen ilaç kullanmak gerekebilir, bu demek değil ki bütün ilaçlar uyuşturur. Doktor önce sorununuzu dinler, ona göre ilacı yazar. Çok ağır antidepresanlar uyuşturur belki, hepsi değil. Gerekirse terapiste yönlendirir. Psikoloğa başladığınızda o da psikiyatrist de görsün diyebilir. Tam olarak doğru kelime mi bilmiyorum ama terapiden önce stabil duruma geçmesi istenebilir. Çevremde çok görüyorum örneklerini. Yakın zamanda ben de bir yakınım için psikiyatrist sormuştum. Doktor gerekli ilacı verip psikoloğa yönlendirdi. Şu an terapi görüyor. İlacı ömür boyu kullanmak zorunda da değilsiniz. Yakın bir arkadaşım psikolog ile başladı. Psikolog onu psikiyatriste yönlendirdi, terapinin yanında 6 aylık ilaç tedavisine başladı. Şimdiden ilerleme kaydediyor. Devlet hastanelerinde genelde psikiyatristler ilgisiz. İlaç ver yolla yapıyorlar. Hatta yeteri kadar dinlemeden hastanın istediği ilacı yazıyorlar. Siz zaten özele gidecekmişsiniz. Güvenilir bir doktora gidin yeter. Bilime de güvenin biraz.