Mutsuzluğu nasıl yenebiliriz? Geçmişin yükü nasıl geçer?

Yorumlarda herkes doktora gitme, şöyle yap, böyle düşün demiş de bu da bir bilim dalı. O kadar gereksiz olsaydı varolamazdı değil mi? Yanlış yönlendiriyor olabilirsiniz kendi deneyimlerinizden yola çıkıp. Bazen ilaç kullanmak gerekebilir, bu demek değil ki bütün ilaçlar uyuşturur. Doktor önce sorununuzu dinler, ona göre ilacı yazar. Çok ağır antidepresanlar uyuşturur belki, hepsi değil. Gerekirse terapiste yönlendirir. Psikoloğa başladığınızda o da psikiyatrist de görsün diyebilir. Tam olarak doğru kelime mi bilmiyorum ama terapiden önce stabil duruma geçmesi istenebilir. Çevremde çok görüyorum örneklerini. Yakın zamanda ben de bir yakınım için psikiyatrist sormuştum. Doktor gerekli ilacı verip psikoloğa yönlendirdi. Şu an terapi görüyor. İlacı ömür boyu kullanmak zorunda da değilsiniz. Yakın bir arkadaşım psikolog ile başladı. Psikolog onu psikiyatriste yönlendirdi, terapinin yanında 6 aylık ilaç tedavisine başladı. Şimdiden ilerleme kaydediyor. Devlet hastanelerinde genelde psikiyatristler ilgisiz. İlaç ver yolla yapıyorlar. Hatta yeteri kadar dinlemeden hastanın istediği ilacı yazıyorlar. Siz zaten özele gidecekmişsiniz. Güvenilir bir doktora gidin yeter. Bilime de güvenin biraz.

Annem, babam ve kedimin ölümü bir araya gelince ben her iki doktora da gittim
Antidepresan da kullandım bir dönem beraberinde terapi de aldım
Fayda görmedim, çünkü ben ilaç alıp, uyuşup onları unutmak derdinde değildim
Psikologla devam ettim, herkesin mesleğine, emeğine saygım var ama onun da bana faydası olmadı
İlaçlara devam etmelisin, pozitif düşünmelisin şeklinde sürekli telkinlerinden sonra yaşadığım acıyı böyle yenemeyeceğimi anladım. Günlük yaşamıma geri döndüm, bir süre sonra açık havanın bana iyi geldiğini fark ettim, hayvan barınakları müthiş bir terapi oldu benim için çünkü o dönem sevgiye çok açtım. Uzunca bir zaman hafta sonlarını barınakta geçirdim, eve yeni bir hayvan almadım çünkü aynı acıya bir kez daha dayanamam, ablamla yaşadığımız evden ayrılıp kalan hayvanlarımızı onda bıraktım. Dua ile, okuyarak, yazarak toparlandım zamanla. Gençlik her şekilde gidiyor, dolu dolu bir hayat yaşadım , iyi işler yaptım ama hala 25 yaşımı düşündükçe içim burkuluyor, ne yaparsan yap gençlik yerine konmayan bir şey. 40 yaşındayım şimdi dolu dolu, bazen yine zorlanıyorum ama biraz eşime dayanıyorum, biraz kütüphaneme, biraz sokak hayvanlarına. Ömür bir mücadele, imtihan için buradayız, zaman elbet geçecek. Herkes bu dünya için özel, yapamadıklarına hayıflanma bundan sonra yapacaklarına bak bence, o zaman daha güçlü durabiliyorsun
Başınız sağolsun üzüldüm :KK43: Peki sizce cesaret etmeli miyim bişeylere yoksa oturup geçmesini mi beklemeliyim.. Cesaretim ya kurtuluşum yada iyice dibe batışım olacak ama bu riski göze almalı mıyım?

Yorumlarda herkes doktora gitme, şöyle yap, böyle düşün demiş de bu da bir bilim dalı. O kadar gereksiz olsaydı varolamazdı değil mi? Yanlış yönlendiriyor olabilirsiniz kendi deneyimlerinizden yola çıkıp. Bazen ilaç kullanmak gerekebilir, bu demek değil ki bütün ilaçlar uyuşturur. Doktor önce sorununuzu dinler, ona göre ilacı yazar. Çok ağır antidepresanlar uyuşturur belki, hepsi değil. Gerekirse terapiste yönlendirir. Psikoloğa başladığınızda o da psikiyatrist de görsün diyebilir. Tam olarak doğru kelime mi bilmiyorum ama terapiden önce stabil duruma geçmesi istenebilir. Çevremde çok görüyorum örneklerini. Yakın zamanda ben de bir yakınım için psikiyatrist sormuştum. Doktor gerekli ilacı verip psikoloğa yönlendirdi. Şu an terapi görüyor. İlacı ömür boyu kullanmak zorunda da değilsiniz. Yakın bir arkadaşım psikolog ile başladı. Psikolog onu psikiyatriste yönlendirdi, terapinin yanında 6 aylık ilaç tedavisine başladı. Şimdiden ilerleme kaydediyor. Devlet hastanelerinde genelde psikiyatristler ilgisiz. İlaç ver yolla yapıyorlar. Hatta yeteri kadar dinlemeden hastanın istediği ilacı yazıyorlar. Siz zaten özele gidecekmişsiniz. Güvenilir bir doktora gidin yeter. Bilime de güvenin biraz.
Olabilir kafam çok karışık önce pskoloğa mı gitsem pskiyatriste mi bilemedim..

Olabilir kafam çok karışık önce pskoloğa mı gitsem pskiyatriste mi bilemedim..
Zaten almışsınız randevu. Doktor güven veriyorsa bence bir gidin. Oldu ki yönlendirmedi, siz bir de psikoloğa gidersiniz. Önemli bir sağlık sorunu ruhsal sorun. Depresyonda olabilirsiniz. Çok düşünmeyin, bir adım atın.

yaşanan hiç bir şeyi hiç kimse unutmuyor
geçen eşime dedim ki annen ölecek ben 80 yaşına gelecem halaaa bana yaptıklarını konuşacam ve sen dinleyeceksın dedim ,

ee ben susayım ozaman dedi ,

üstünü örteceksın artık canım yoksa hiç mutlu olamazsın kendi canına yazık yapma

Şu aman psikiyatrist ilaç yazacak psikolog konuşup gönderecek olayını hiç anlamıyorum.
Psikiyatristden beklenti nedir?
Beyin ameliyatı yapması değil herhalde. İlaçla tedavi edecek elbette.
Konu sahibesi doktora gitmrk sizi madden sarsacaksa devlet hastanesine gidin (hem psikolog hem psikiyatrist var)
Aldığınız terapi sırasında psikolog olaylara bakış açınızı değiştirmeye çalışacak, şayet verilirse ilaçlar da sizin olayları daha sakin karşılamanızı sağlayıp bazı şeylerin üstesinden gelmrnizi kolaylaştıracak
İlaçlar bana fayda etmedi
Hayatımı onlara bağladım
Valla kullandım hoşuma gitmedi kestim tarzı durumlar tedavi değildir
Tam anlamıyla tedavisini alan kişilerle konulmanızı tavsiye ederim
Ek olarak tevekkül ve tövbe elbettr

Zaten almışsınız randevu. Doktor güven veriyorsa bence bir gidin. Oldu ki yönlendirmedi, siz bir de psikoloğa gidersiniz. Önemli bir sağlık sorunu ruhsal sorun. Depresyonda olabilirsiniz. Çok düşünmeyin, bir adım atın.
kesinlikle bir adım atmam gerekir.. deneyeceğim bakalım yarın yazacağım sonucu.. muhtemelen ilaç dayayıp gönderir ama denemek lazım yinede..

geçen eşime dedim ki annen ölecek ben 80 yaşına gelecem halaaa bana yaptıklarını konuşacam ve sen dinleyeceksın dedim ,

üstünü örteceksın artık canım yoksa hiç mutlu olamazsın kendi canına yazık yapma
içime atacağım o zaman hep.. böyle ömür nasıl geçer bilemiyorum..

Terapi de zaten yaşadıklarımızı kafamızda nasıl yönetebileceğimiz konusunda bize rehber olur. Belki siz de o zaman 80 yaşınızda bu da bir deneyimdi, beni olduğum kişi yaptı diyebileceksiniz:KK200:

Şu aman psikiyatrist ilaç yazacak psikolog konuşup gönderecek olayını hiç anlamıyorum.
Psikiyatristden beklenti nedir?
Beyin ameliyatı yapması değil herhalde. İlaçla tedavi edecek elbette.
Konu sahibesi doktora gitmrk sizi madden sarsacaksa devlet hastanesine gidin (hem psikolog hem psikiyatrist var)
Aldığınız terapi sırasında psikolog olaylara bakış açınızı değiştirmeye çalışacak, şayet verilirse ilaçlar da sizin olayları daha sakin karşılamanızı sağlayıp bazı şeylerin üstesinden gelmrnizi kolaylaştıracak
İlaçlar bana fayda etmedi
Hayatımı onlara bağladım
Valla kullandım hoşuma gitmedi kestim tarzı durumlar tedavi değildir
Tam anlamıyla tedavisini alan kişilerle konulmanızı tavsiye ederim
Ek olarak tevekkül ve tövbe elbettr
Evet deneyeceğim özel doktor daha iyi gibi geliyor yapacak birşey yok..

kesinlikle bir adım atmam gerekir.. deneyeceğim bakalım yarın yazacağım sonucu.. muhtemelen ilaç dayayıp gönderir ama denemek lazım yinede..
Önyargılı olmayın. Her zaman seçeceğiniz var.
Dediğim gibi, yakınıma ilaç verdi ve psikoloğa gönderdi. Bu demek değil ki ilgisizlik.
Sizi yönlendirmese bile kendiniz terapiye gidebilirsiniz.
Hangi şehirdesiniz bu arada?

Terapi de zaten yaşadıklarımızı kafamızda nasıl yönetebileceğimiz konusunda bize rehber olur. Belki siz de o zaman 80 yaşınızda bu da bir deneyimdi, beni olduğum kişi yaptı diyebileceksiniz:KK200:
belkide.. herşey bir deneyim bir tecrübe ne kadar acı versede..

Önyargılı olmayın. Her zaman seçeceğiniz var.
Dediğim gibi, yakınıma ilaç verdi ve psikoloğa gönderdi. Bu demek değil ki ilgisizlik.
Sizi yönlendirmese bile kendiniz terapiye gidebilirsiniz.
Hangi şehirdesiniz bu arada?
İstanbuldayım. Öyle yapacağım artık.. Önceliğe karar veremiyorum aslında piskolog mu piskiyatrist mi bilemedim..

belkide.. herşey bir deneyim bir tecrübe ne kadar acı versede..
Öyle.
Her başımıza geleni "sevgiyle kucaklayamasak" da katlanılabilir ve ders çıkarabilir hale getirebiliriz.
Siz randevu alarak iyileşme isteğinizi belli etmiş oldunuz. Umarım süreç istediğiniz gibi ilerler.

Öyle.
Her başımıza geleni "sevgiyle kucaklayamasak" da katlanılabilir ve ders çıkarabilir hale getirebiliriz.
Siz randevu alarak iyileşme isteğinizi belli etmiş oldunuz. Umarım süreç istediğiniz gibi ilerler.
inşallah.. bakalım artık hayırlısı..

içime atacağım o zaman hep.. böyle ömür nasıl geçer bilemiyorum..

kafaya taktıkça daha mutsuz daha kötü oldugumu fark ettim gerçi benım gittiğim dr psikiyatrı değildi ama benı çok ii destek oldu noroljı dr du ama iyi tedavi oldum birazdaha kendı kendme atlattım ,
allah yardımcımız olsun hepimizin

kafaya taktıkça daha mutsuz daha kötü oldugumu fark ettim gerçi benım gittiğim dr psikiyatrı değildi ama benı çok ii destek oldu noroljı dr du ama iyi tedavi oldum birazdaha kendı kendme atlattım ,
allah yardımcımız olsun hepimizin
amin inşallah cümlemizin...

X