Mutsuz olduğunuz iş yerinden ayrılmak mı, hayallerinizi gerçekleştirmek için katlanmak mı?

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Herkese merhaba,

Ben geçen sene mezun oldum ve hemen sonrasında oldukça iyi bir kurumda işe başladım. Burası benim için ve mesleğimde ilerlemem için en iyi yerlerden biri. Başta çok zor alıştım, çok şey yaşadım. Sorun şu ki çok sorunlu insanlarla ve çok baskı altında çalışıyorum, bu işe başlamadan önce amirimin de çalışma arkadaşlarımın da nasıl oldukları bana anlatılmıştı. Ben bu kadar mutsuz olacağımı tahmin etmediğim için yapabilirim diye düşünmüştüm. Şu an 1 hafta iyiysem kalan 3 hafta kötüyüm, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

Bu iş yerinde çalışmış olmak bana inanılmaz iyi bir referans sağlayacak, hayallerimi gerçekleştirmek için bir ara adım olarak düşünerek girmiştim. Zaten ortalama 1.5 sene daha çalışacağım, dişimi sıkmalı mıyım sonunu düşünerek? Yoksa mutsuz olduğum için ayrılmalı mıyım?

Memnuniyetsiz, şu ana kadar dayanamadığı için yanından sayısız kişi ayrılmış olan, sürekli aşağılayan ve baskı altında çalıştıran bir amir; ekibe en son katılan kişi olduğum için 'en iyi biz biliriz, sen zaten daha küçüksün, sözümüzden çıkmayacaksın' tavırlarında olan iş arkadaşları...

Memnuniyetsiz, şu ana kadar dayanamadığı için yanından sayısız kişi ayrılmış olan, sürekli aşağılayan ve baskı altında çalıştıran bir amir; ekibe en son katılan kişi olduğum için 'en iyi biz biliriz, sen zaten daha küçüksün, sözümüzden çıkmayacaksın' tavırlarında olan iş arkadaşları...
Bu sizin karakterinizle ilgili. Önünüzü düşünüp bu durum ve insanlar hayatımda kalıcı değil, hepsi geçecek ama dayanırsam hayatım kalıcı biçimde iyileşecek diyebiliyorsanız kalın. Yok başka iş bulsam da olur bu kadarı bana fazla diyorsanız ayrılın..

Bu sizin karakterinizle ilgili. Önünüzü düşünüp bu durum ve insanlar hayatımda kalıcı değil, hepsi geçecek ama dayanırsam hayatım kalıcı biçimde iyileşecek diyebiliyorsanız kalın. Yok başka iş bulsam da olur bu kadarı bana fazla diyorsanız ayrılın..

Her gün bu düşünceler aklımdan geçiyor inanın ama kesin kararımı veremiyorum.

Her gün bu düşünceler aklımdan geçiyor inanın ama kesin kararımı veremiyorum.
O zaman olayı parçalara bölerek düşünün ben öyle yaparım işin içinden çıkamayınca. Is yerinizle ilgili her şeyi ayrı ayrı düşünün ve sizi ne kadar etkilediğine karar vermeye çalışın. Kendinizi daha kolay analiz edersiniz böylece, karar verirken de rahat edersiniz. Bu işe ne kadar ihtiyacım var, is yerindekilere günün kısıtlı vaktinde ne kadar katlanabiliyorum, eve gelince bu durum beni etkilemeye devam ediyor mu, ediyorsa hayatımı ciddi manada olumsuz yönlendiriyor mu, alternatif bir iş bulabilmem mümkün mü gibi sorular.

Dedigim gibi durumunuz tamamen sizin gücünüzle alakali, burdan bırakın ya da bırakmayın demek bir ise yaramaz ve sizin için doğru olan karar olmayabilir de.

Bende böyle biyerde çalışıyordum.maaşım iyiydi.ama mutsuzdum.sürekli somurttuğumu hiç gülmediğimi farkettim.ve ayrıldım...ama benle aynı şekilde hayatından bezmiş arkadaşım devam etmek zorundaydı çünkü çocukları vardı borçlar vs...yani hiç bir iş yeri sorunsuz deil hele özel sektör içler acısı ama aşağılamak küçük görmek hakaret etmek başka bişey...ben kaldıramadım...(2sene yine çalıştım)

Benimde ilk çalıştığım yer dediğin gibiydi dayanamayıp çıktım. 2. Daha iyiydi ve kendimi daha iyi geliştirdim. Mutlaka daha iyi bir yer bulursun. Yoksa hayatın boyunca unutamayacağın kötü anlar aklında kalır bu daha kötü.

Herkese merhaba,

Ben geçen sene mezun oldum ve hemen sonrasında oldukça iyi bir kurumda işe başladım. Burası benim için ve mesleğimde ilerlemem için en iyi yerlerden biri. Başta çok zor alıştım, çok şey yaşadım. Sorun şu ki çok sorunlu insanlarla ve çok baskı altında çalışıyorum, bu işe başlamadan önce amirimin de çalışma arkadaşlarımın da nasıl oldukları bana anlatılmıştı. Ben bu kadar mutsuz olacağımı tahmin etmediğim için yapabilirim diye düşünmüştüm. Şu an 1 hafta iyiysem kalan 3 hafta kötüyüm, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

Bu iş yerinde çalışmış olmak bana inanılmaz iyi bir referans sağlayacak, hayallerimi gerçekleştirmek için bir ara adım olarak düşünerek girmiştim. Zaten ortalama 1.5 sene daha çalışacağım, dişimi sıkmalı mıyım sonunu düşünerek? Yoksa mutsuz olduğum için ayrılmalı mıyım?

Isini yap kimseyle is konulari disinda muhatap olma aksam cik git, kimsenin lafina karisma kimseyle is disinda birsey paylasma, ne kadar daha kalman gerekiyorsa kal sonra git. Ayrica sunu bil kalitesi insanlarla heryerde karsilasacaksin. burdan kacarsin yeni gittigin yerde yine biri cikar karsina..

Bu mutsuzluk is disindaki yasamimi etkiyo mu diye bakarim ilk once,etkilemiyosa kariyerim icin 1.5 yil bu ego savaslarina katlanirim fakaat bu olumsuzluklar tum hayatimi etkileyen bi boyuttaysa yeni bir is bakarim sahsen.

Bu mutsuzluk is disindaki yasamimi etkiyo mu diye bakarim ilk once,etkilemiyosa kariyerim icin 1.5 yil bu ego savaslarina katlanirim fakaat bu olumsuzluklar tum hayatimi etkileyen bi boyuttaysa yeni bir is bakarim sahsen.

Bir dönem tüm hayatımı etkiliyordu, şu an biraz daha iyi. O yüzden kafam karışık zaten 1.5 sene daha katlanabilir miyim, alışmaya başladım mı acaba diye?

Soz konusu hayaller ise sonucu dusunerek karsilastiginiz durumla basa cikmanizi oneririm.

Herkese merhaba,

ben dişimi sıkardım
ama akıl vermek gerekirse dişini sıkma derim çünkü stres insanın sağlığını mahvediyor bu bir gerçek

Bu işyerinden ayrıldıktan sonra kısa zamanda yeniden iş bulma olasılığınız yüzde kaç?

Bir dönem tüm hayatımı etkiliyordu, şu an biraz daha iyi. O yüzden kafam karışık zaten 1.5 sene daha katlanabilir miyim, alışmaya başladım mı acaba diye?

Belki de size alistiklari icin davranislarindaki asiriliklardan vazgecmislerdir ,hani olur ya ortama yeni biri girdiginde herkes oldugundan daha sert,cool gozukmeye calisir zaman gectikce De herkes normale doner.

Insallah her sey gonlunuzce olur.

aynı ayarda bir yer bulabilicekseniz çıkın ama. aynı durumda bir arkadaşım vardı sabretti şimdi alıştı gibi. en azından eskisi gibi isyanlarda değil. işin şartları da kalitesi de çok iyi. bu zamanda iş bulmak çok zor eğer alternatifiniz yoksa idare etmeye çalışın.

Herkese merhaba,

maalesef böyle insanlardan heryerde var canım idare ediceksin

Şeflerin bazıları iyi bazıları o...u çocuğu. Bahta ne geliyor bilinmez :KK66: Başka iş bulursan da ordakilerin insan olacağının garantisi yok ki.

Bence dayan. Aynısı benim de başıma geldi, ekmek parası dedim sabrettim. Bizim şef de böyle bir insan diyip geçiceksin, kişisel alınmicaksın.

Üstelik hayat dersi de alıyorsun aslında, nasıl bir insan olmak istemediğini görüyorsun, kıran döken aşağılayan bir şef....sen şef olursan insanlara insanca davranıcaksın eminim.

Back
X