Mutsuz Evlilikte Çocuk Yapma Merakı

Koca olamayan adam baba olunca iyileşir, düzelir sanıyorlar.
Çocuk varken içmez sanıyorlar.
Çocuk varken dövmez sanıyorlar.
Çocuk varken aldatmaz sanıyorlar.
Çocuk varken eve bağlanır sanıyorlar.
Kocasından kocalık göremeyince, yalnız kalınca bari çocuk yapayım, yalnız kalmayayım diyorlar.
Evlilikten sıkılıyorlar, oyalanacak bir şey bulamıyor ve iki kelime sohbet edemiyorlar oyalanmak için çocuk yapıyorlar.

Denk geldiklerim böyle.

Çocuk olursa düzelir düşüncesi. Milletin adam edemediğini Çocuk nasıl adam edecekse artık.

Bosanirken kardes olsun diye cocuk yapmak saçmalığın daniskasi olmuş, her cocuk anne babali mutlu bir ailede buyumeyi hak eder, sonrasinda ayrilma vs olursa yapacak bir sey yok ama daha doğmadan çocuğun kaderini sacma bir düşünceyle belirlemek vicdansizliktir.

Senin soruna gelirsek, mutsuz giden bir evlilige çocuk yapanlar benim izlenimime gore alt siniftan olanlar,meslegi/okulu vs olmayanlar, adama muhtac olanlar, ha istisnalar vardir.
Bir sekilde kendi konforu sürsün adam elden gitmesin diye akil tutulmasi yasayip bu karari alıyorlar.

Bunu sadece kadinlar degil nadiren de olsa erkekler de dusunuyor. Kuzenim(erkek) 3 cocuk sahibi, sonuncusunu belki bu sefer isler yoluna girer diye yaptiklarini soyluyor, yani kendisinin motuvasyonu o yondeymis. Ha, kucuk 4 yasindayken ayrildilar. Eninde sonunda o catlaklar buyuyor. 3 cocuk birbirine super destek durumdalar bu arada, tam bir takim oldular, o yuzden ben onlarin ucuncu cocuk fikrini mantikli buldum 🤪 bu arada egitimli, yurtdisinda yasayan bir aile bu, belki TR'de olsa ucuncuyu yapmazlardi.

Bir grup var, adam düzelsin evliliğim düzelsin diye yapan. Diğer grup var o da evliliğinden mutlu olamamış, eline bir şey geçmemiş. Bari doğurayım başım göğe ersin diyo. Sonra çocuğa bağımlı yaşamaya başlıyo. Kocayla harcayamadığı enerjiyi çocukla harcamaya başlıyo.

Benim arkadaşım mutsuz bir evliliği var. iş güç ve kariyer sahibi bir kadın. Yurt dışında yaşıyor. Ama boşanmaya cesaret edemiyor. Yanlız kalmaktan korkuyor sanırım. 2. Doğurdu oda. Eşiyle mutlu değil, ama çocuklarıyla çok mutlu.

Benim arkadaşım mutsuz bir evliliği var. iş güç ve kariyer sahibi bir kadın. Yurt dışında yaşıyor. Ama boşanmaya cesaret edemiyor. Yanlız kalmaktan korkuyor sanırım. 2. Doğurdu oda. Eşiyle mutlu değil, ama çocuklarıyla çok mutlu.
Yurtdisinda yasayan kariyerli ailelerde bu yaklasim cok var.

Neyy ahahaha
Ama sen de analığın hakkını sonuna kadar veriyorsun bacım
Sagol bacim. Yani olay su sekil cereyan etti bende:

Ben hep 2. Cocugu istiyordum, es kisisi kararsizdi. İlk cocuktan sonra benimki sapitti, baktim bir gun bosanicam ben bundan illa ki, 2. Cocugu yapmak icin acele ettim; cunku her an adamin ayarlar iyice bozulabilirdi. Neyse ki hemen hamile kaldim, dogumdan bir sure sonra da evi ayirdim. Adam zaten cok ilgili alakali bir baba degildi, ben iki cocuguma da babalar gibi baktim 🥰🙏🏻

Yurtdisinda yasayan kariyerli ailelerde bu yaklasim cok var.

Onun açısından bakınca haksız da diyemiyorum. Ama mutsuz olmasına üzülüyorum. Süper ilgisiz bir koca. Boşansa tekrar hayatına birisi alsa dert, yanlız kalmak istemiyor. Ailesi kesinlikle karşı boşanma diyor. O da kendini okul,iş ve çocuklarla oyalıyor. Umarım düzelirler.

Toplum baskısını unutmuşsunuz beybiler. Evlenir evlenmez çocuk soruluyor. Erkek değil kadının üstüne geliniyor. Birinci oldu mu ikinci soruluyor. Çoğu kadın da buna binaen doğuruyor. Çoğunun ardında belli bir düşünce olduğunu zannetmiyorum. Birkaç çocuk yapalım bari neyse modunda. Bir de şey var. Cinsiyet kaygısıyla çocuk yapma. Kız ya da erkek olsun diye üç- dört Allah ne verdiyse gidiliyor. Çoğu mutlu mu hiç sanmıyorum.

Merhaba kızlar

Benim merak ettiğim bir konu bu. Mutsuz evlilikte neden ısrarla çocuk yapıyorlar merak ediyorum.
Gerekçeleri ney? Kocayı eve bağlamak mı, kendi egosunu tatmin etmek mi yoksa bir tane oldu 2. olsun kardeşi yalnız kamasın mı?
Bu çocuk konusunda ne motive ediyor kadınlarımızı ?
Kocalarını kendine mecbur bırakmak isterken aslında kendileri kocalarına mecbur oluyorlar, resmen ayaklarına pranga vuruyorlar ve bunu gayette bilerek yapıyorlar, olan çocuklara oluyor, halam sırf kocasından vazgeçmemek için ısrarla 4 çocuk yaptı ona o kadar öfkeliyim ki, büyük oğlu o kadar çalışkandı ki geleceği çok parlaktı işe yaramaz kocası çocuğu okuldan alıp sanayiye verdi çocuğun hayatı kaydı, çocuk şuan hep depresyonda bir de babasının anasına yapamadığı kocalığı erkekliği yapmak için didiniyor , 2 küçük kız ve bir de ortanca erkek çocuğu daha var bence onları da okutmazlar , halam hepsinin hayatını mahvetti kocasından boşanmamak uğruna...

Toplum baskısını unutmuşsunuz beybiler. Evlenir evlenmez çocuk soruluyor. Erkek değil kadının üstüne geliniyor. Birinci oldu mu ikinci soruluyor. Çoğu kadın da buna binaen doğuruyor. Çoğunun ardında belli bir düşünce olduğunu zannetmiyorum. Birkaç çocuk yapalım bari neyse modunda. Bir de şey var. Cinsiyet kaygısıyla çocuk yapma. Kız ya da erkek olsun diye üç- dört Allah ne verdiyse gidiliyor. Çoğu mutlu mu hiç sanmıyorum.
O baskılar kime yapılmıyor ki , el için doğuran bir tayfa da var yani , çocuğunun çokluğu ile övünenler var , cehalet ne kadar fazla ise çocuk sayısı da o kadar fazla oluyor genelde...

X