• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutluluk Projesine Baslamak Isteyen Var mi?

mamedovasaadet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2012
38
0
46
Azerbaycan
hayatimda hep birseylerin yolunda gitmediginden emindim.ve bunun ne oldugunu biliyordum.kendimde bir seyler eksikti.disiplin,kararlilik,karakterimde bazi seyler ve degistirmek istedigim seyler....hep degistirmek istedim.bir gun bir kitap aldim. Greatchen Rubinin Mutluluk projesi adli kitap.kadinda benim gibi.her seye sahip.her seye dedigsem saglik,aile,imkan gibi onemli seylere.sizde boylesiniz biliyorum.her kes sabah ayni saatde kalkmak,proglamli,alimli guzel yasamak ister.kadin 12 ay icinde ulasacagi farkli hedefler koyuyor.kurallari ve yapicaklar listesi oluyor.yapmak istedigi her seyi yaziyor.sonra bunlari 12 ay icine bolup her ay 4-5 is yyapmaya calisiyor.mesela ilk ay uykusunu ve yemegini duzene saliyor vs..benimle beraber bu projeye baslamak isteyen varmi?olursa kitaptanda paylasicam :)

kizlar oncelikle kitabin tumunu okumak isteyen alip okuya bilir.
Yazar; Greatchen Rubin
Kitabin adi; Mutluluk Projesi.

ben cok metinler,kitablar kudum degismek konusunda.deneyimlerim cok. kendimi degistirmek icinde bir cok seyler denedim.yapmak istedigim seyleri siraladim.(gundelik aliskanliklari).puanladim.her gun kendime puan verdim.kendimi odullendirdim.her pazartesi diyete baslamak isteyenler gibi bende uygulamalarimin cogunu yarida kestim.kitap okudum bunlarin olmasi icin.kendimi eve kapatdim istediklerimi yapabilmek icin.hangi projemi tam olarak uyguladin?hangisi ise yaradi derseniz.hic biri.aslinda hic birini tam olarak uygulamadim.ama hepsi bende bir az bir az bir seyler degistirdi.tek bir kelimeyle tembellik var bende :)hemde cok.aslinda tembellik degil belkide.istediklerim fazla. gundelik aliskanliklar edinmek istiyorum.kendimi gelistirmek istiyorum.bazilari
sabah erken kalkmak
geceleri ayni saatde uyumak
bilgisayar karsisinda her gun 1 saat oturmak
zayiflamak
saglikli beslenmek
bitiremedigim kiatplari bitirmek
aklimda olan yapilacaklar listesini yapmak
ivir zivir her seyden kurtulmak
spora baslamak
guler yuz biri olmak
giybetden kurtulmak
sinirlenmemek
ressamim ama 1 ay calisir 5 ay birakirim isimi duzenli calismak
namaza baslamak
dil ogrenmek
terliksiz dolasmamak
sirtimi dik tutmak
makyajsiz disari cikmamak
sac dokulmemi durdurmak
veeee boyle uzanana 100e kadar maddesi olan bir liste.aslinda bazilarini zaman zaman yerine getirdim.ama bunlari dert olarak degil kendi parcam olarak gormek istiyorum.
simdi kizlar sizde kendinizde boyle bir liste hazirlayin. icinden bu ay yapacaginiz 5 isi belirleyin12 ay icinde butun hedeflere ulasicaz insallah :) yalniz sunu soyliyeyeyim yalniz basarmak mumkun degil !!! hep beraber. varmisiniz? bir birimizi gaza getirecegiz :) hayat gundelik islerden ibaretdir.kendimizi eksik ise yaramaz hiss etmeye son...
baska katilmak isteyenler varmi kizlarrr????
kendi listenizi yazmayi unutmayin

Benim listemin en ustunde positif olmak var cok duygusalim bu yuzden hemen karamsarliga bagliyorum.. Yani olaylar benim icin Hep siyah ve beyaz gri yok ortada... Sonra daha guler yuzlu ve sempatik olmak.. Cok kasiyorum kendimi esnek degilim mesela dogru ve yanlislarim var bunlarin disina cikamiyorum... Ucuncu istegim derslere daha fazla onem verebilmek ve su senelerdir sallanan sinavlari verip biran once kurtulmak... Baska ne olabilir bilmiyorum Spor makyaj surekli yapiyorum zaten... Ben gecenlerde bi sayfada okudugum uygulamayi yazayim belki isimize yarar

Pozitif düşünceyi öğrenmek için yapılması gerekenlerin birinci basamağı bu yapının kazanılmasının ne kadar önemli olduğunun kavranmasıdır Kazanmayı istemek ikinci yapılanmayı sağlayacak egzersizlerin yapılması da üçüncü basamağı oluşturur

Beyne yeni bir tarzda düşünmeyi öğretebiliriz Sadece bilmeköğrenme için yeterli değildir

egzersizler de yapılmalıdır

Pozitif düşünce egzersizlerini iki gruba ayırıyoruz;

1 - Alternatif üretmeyi öğreten egzersizler

2 - Pozitif enerjiyi kazandıran egzersizler

1- Alternatif üretmeyi öğrenme

Alternatifli düşünceyi öğrenebiliriz Burada amaç beynin üzerinde çalıştığımız konu ile ilgili bölgesindeki sinir ağlarını aktive ederek işlevin yolunu değiştirmek veya faaliyetini hızlandırmaktır

Üniversite sınavına girenlerin dershanelerde binlerce matematik problemi çözerek beynin çalışmasını hızlandırmalarını ya da araba kullanırken önünde bir engel gören insanın düşünmeden ayağını gazdan çekip frene basarken aynı zamanda ellerinin de direksiyona yön vermesini ve gelişen koşullara göre yapacağı hareketi belirlemesini alternatifli düşünmeye örnek olarak verebiliriz

Bu tarzda bir düşünceyi kazanmak için dört çeşit egzersizi üçer aylık süreyle yapmak gerekir Bu egzersizler şunlardır

a- Görsel uyaranlara bağımlılığın kaldırılması egzersizi

b- Alternatifli düşünme modelinin oturtulması

c- Örümcek ağlarının temizlenmesi

Üçüncü boyutu görebilme egzersizi

1-a Görsel uyaranlara bağımlılığın kaldırılması

Bu egzersiz görsel uyaranların çağrıştırdığı bilgilerin dışında kalanları da hatırlamayı esas alır

Aslında sadece uyarana bağlı kalmayıp çağrışımlarla da hafızamızda ilgili birçok bilgiyi bilince çağırma yeteneğimiz vardır Fakat bunu kullanmadığımız için büyüme sürecinde adeta körleşmiştir

Bunu tekrar kazanabilmek ile ilgili egzersizi bir örnekle açıklayalım; gözünüzü kapatın sonra tekrar açıp hemen tekrar kapatın Gözünüzü açtığınız zaman gözünüze ilk çarpan objeyi gördünüz yani gözünüz onun bir anlık zaman içinde görünen yüzünün fotoğrafını çekti Siz bu arada gözünüzü kapatıyorsunuz Çekilen bu fotoğraf bilince gider ve hafızadan o görüntüye ait bilgiler çekilir İşte bu noktada kendimize “daha ne var” sorusunu sormalıyız

Hafızadan bu bilgilerle ilgili çağrışım yapan diğer bilgileri çağırmalıyız Bu slaytta görüldüğü gibi iç içe halkalar oluşturur

Objenin fotoğrafının çağrıştırdığı bilgiler

“Daha ne var” sorusunun çağrıştırdığı bilgiler

Örneğin gözünüzü açtığınızdagözünüze ilk çarpan su bardağı oldu Hemen gözünüzü kapatın Bilinciniz süratle onu su bardağı olarak tanımladı Hafızanızda su bardağına ait bilgiler belirdi Ama hafıza da ona ait daha fazla bilgi vardır Örneğin su bardağının başka renkleri fiyatı biçimler yararları kullanım şekilleri nerede bulunduğu temizliği vbbinlerce bilgi hafızanızda yaşadığınız sürece depolanmıştır Egzersizde gözünüzü kapatır kapatmaz siz kendinize daha ne var sorusunu sorarak bu ilintili bilgilerin de bilince gelmesini istiyorsunuz Sonra başka bir objeye başka bir objeye aynı uygulamayı yapmaya devam ediyorsunuz Daha sonra aynı egzersizi duygularla ilgili kavramlarla çalışıyorsunuz

Örn sevgi nefret gibi

Bir süre sonra uyaran bilince gelir gelmez onunla ilgili çağrışımlar daha hızlı bir şekilde zihne geliyor olacak Çünkü hafıza ile bilinç arasındaki sinir ağları egzersizlerle devamlı aktive edildiği için bu iletişim hızlanmış oluyor
Bundan sonra hangi uyaran gelirse gelsin onu tanımlamada bilinç artık kısır bir malzemeyi kullanmak zorunda kalmayacaktır Bilincin negatif veya pozitif olmak üzere arasından istediğini kullanacağı birçok materyali vardır.

2-b Alternatifli düşünme modelinin oturtulması

Bu egzersizler için basit ve her zaman kullanabileceğiniz telefon ve kapıyı egzersiz malzemesi olarak belirleyebilirsiniz

Telefonunuz çaldığı zaman aklınıza arayana dair hemen bir isim gelebilir ya da hiç düşünmeden ahizeyi kaldırabilirsiniz Düşünecek olursak çalan bir telefonun kim olduğuna dair birçok alternatif olasıdır İşte burada yapacağımız egzersiz telefon çaldığında “kim olabilir?” sorusunu soruyorsunuz Hemen aklınıza bir isim geliyor O anda bu ismin sizde bıraktığı duygunun “negatif” mi yoksa “pozitif”mi olduğunu hissetmeye çalışın Eğer duygunuz pozitifse bilinçli olarak negatif bir alternatif negatifse pozitif bir alternatif daha üretip sonra telefonu açın Bu egzersizi uzun süre tekrarlayın bu sürenin sonunda zihin mekanizmasının bir uyarana ait iki alternatif ürettiğini göreceksiniz Bir ayın sonunda bu

egzersize devam ederken alternatif sayılarını ikiden fazlaya çıkartın

Çağrışım olasılıkları

Her zaman

Beklediğimiz konuşmak Konuşmak Yanlış Telefon

Telefon istediğimiz istemediğimiz numara sapığı

Pozitif(+) Negatif(-)

Bu tarzda alternatif üretmeyi öğrenen beyin her olay karşısında farklı boyutlara ait birçok alternatif üretmeye başlar Gelen uyaranın sadece görünen yüzü ile ilgilenmekle kalmaz diğer boyutlara da ait bilgiler üretir Bir başka deyişle düşünce sistemimiz uyaranın çağrıştırdığı bilgi sınırının içinde kalmayarak sınırların ötesinde alternatifler üreten özgür bir yapıya kavuşur

3-c Örümcek ağlarının temizlenmesi

Alternatifli düşünme modelini oturturken buna ilave olarak psişik yapınızı rahatlatmak üzere

bir başka egzersizde yapılmalıdır Çünkü gerek egzersizlerinizi yaparken gerekse

alternatiflerinizi üretirken düşünce sistemimizi zorlayacak; bilinçdışı bir malzemenin negatif

etkisinin engeliyle karşılaşacaksınız önce bunların temizlenmesi gerekmektedir Örümcek

ağlarını temizleme egzersizi ile bilinçaltını kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz Burada amaç

bilinçaltında biriken davranışlarımıza biz istemeden yön verebilecek bilgilerin sahip olduğu

enerjiyi boşaltmaktır Günlük yaşantınızda yapmak isteyip yapamadığınız size ters gelen

olaylar canınızı sıkan olgular vb

Akşam yatmadan önce yatağınızın dışındasizi uyutacak kadar konforlu olmayan bir yerde

gözleriniz kapalı olarak oturun Oturduğunuz son andan geriye doğru o günün olaylarını film

şeridi gibi gözünüzün önünden ana başlıklar halinde geçirmeye çalışarak görselleştirin

Örneğin en son diyelim ki dişlerinizi fırçaladınız o sahneyi gözünüzün önüne getirin üzerinde fazla durmayarak hemen ondan önceki yaşadığınızı hatırlayın ve onu gözünüzün önüne getirin örneğin pijamalarınızı giymeyi görselleştirin sonra bir öncekinitekrar bir öncekini Ta ki sabah yataktan kalktığınız ana gelinceye kadar bu egzersize devam edin

Bu egzersiz kesinlikle günün muhasebesini yapmak için değil belli bir disiplin içinde bilinçaltında ve bilinçdışındaki enerjileri boşaltmayı hedefler

iki uc gundur askiya aldim belki birbirimizi gercekten gaza getirebilirsek daha iyi olur

tamam supermis :)
ben kendiminkini yaziyorum :)
1.diyete baslicam
2.ev islerinde anneme yardim edicem
3.erken kalkip,erken yaticam
4.her gun 1 saat bilgisayar oynicam
5.sac maskelerine devam :)
ve bu bes maddeyi 1 ay boyunca 10 uzerinden puanlicam:)
veee bize katilan arkadaslar sizde 5 maddenizle bizmle birlikte yarisa bilirsiniz :)

Nasil puanliycaz mesela

1 positif dusunmek 9
2 daha guler yuzlu sempatik olmak 9
3 daha fazla derslere yonelmek 9

benim icin hepsi onemli nasil basliycam simdi diyelim hemen basliyorum

mesela okulda universitede sozlude filan verdigin cevaba uygun puan veriyorlar ya onun gibi. 10 uzerunden yani 1 ile 10 arasindan kendine o gune uygun,puan vericeksiniz.ve her aksam burda puanlarimizi yazicaz.bir azda yaris gibi.bir birimizi gaza getimek niyet :)unutmayin her maddeye 10 uzerinden puan olucak

mesela okulda universitede sozlude filan verdigin cevaba uygun puan veriyorlar ya onun gibi. 10 uzerunden yani 1 ile 10 arasindan kendine o gune uygun,puan vericeksiniz.ve her aksam burda puanlarimizi yazicaz.bir azda yaris gibi.bir birimizi gaza getimek niyet :)unutmayin her maddeye 10 uzerinden puan olucak

Yani ne kadarini yapabildiysem ona göre not verecegim dogrumu anladim

Ben de listemi oluşturuyorum kızlar:8:
1.Erken uyanmaya alışmak
2.Uyanınca ilk iş hayatımdaki her şey için şükretmek.
3.İngilizcemi geliştirmek için her ay en az 1 tane ingilizce kitap okumak.
4.Düzenli olarak ders çalışmaya başlamak.
5.Pilates yapmaya başlamak
6.Yukarıdaki 5 maddeyi eksiksiz uygulamak:24:
hadi bakalım kızlar, değişim başlasın!:10:

Bende yazıyorum maddelerimi :)

1. Derslerime çok ama çok çalışacağım
2. Pozitif düşüneceğim
3. Diyete başlayacağım
4. Beni üzen ya da moralimi bozan kişiler/ olaylar olursa umursamayacağım
5. Cilt bakımıma özen göstereceğim

hadi bakalım kızlar inşallah güzel olur herşey ;)

harikasiniz :) ben bu sabah 4-5 saat erken kalktim.bir az uykuluyum ama aksama kadar dayinip erken uyicam.simdi isirgan otumla bas basa kalmaya gidiyorum :) diyetimide halla uyguluyorum :)

Back
X