• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlulugu beklemekten usandim..

Yanlizzzzzz

Olmasada olurmuş
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
1.081
222
123
Merhabalar.. Ben bi süredir yalnizim ve bu duruma aliscam bu sekilde mutlu olucam diyorum. Bu sekil yasasamda bu sekil ölsemde sorun yok dünya hayati gecici deyip deyip avutuyorum kendimi ama bi türlü mutlu degilim. Ben 30 yasinda bi bayanim. Zor günler gecirmis en son ne zaman mutlu oldum hatirlamayan biri. Öyle bi ceyizim varki o kadar özenliki anlatamam.tek hayalim kendi evime sahip olmak ve evlat sevgisini tatmak. Ne kadar is guc sahibi kendi ayaklarinin üstünde guclu bekar bi kadinim desemde ki olsamda akrenlerim icinde olunca eziliyorum.. Onlar iki cocuk sahibi genelde evinin hakinda cocuklarinin hakkinda tatil planlari ne bilim is guc ten bahsederler..amacsiz hissediyorum kendimi. Hep neden sahip degilimki diyorum. Yurd disinda yasiyorum genelde yabancilarla dolu is ortami. Cevresizim . Yani ne yapsamki acaba bol bol duami yoksa ne bilim tafsiyeleriniz neler ?? Yada durumu kabullenip yanliz yasama fikrinemi kendimi alistirayim .. Cok mutsuzum
:((

Bekleme.. ''Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir.'' diye çok sevdiğim bir laf var. İnsanın ölümü ve evleneceği kişi değişmezmiş.
Madem inançlı birisin, kısmetin ne ise sana kısmet olacaktır. Üstüne düştükçe hem üzülürsün hem zaman yavaş geçer gibi gelir.
37 yaşında evlendi kuzenim geçenlerde isteyerek. İnşallah en kısa sürede Allah gönlüne göre verir, çeyizlerini ağız tadıyla kullanmayı kısmet eder. :)

Bekleme.. ''Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir.'' diye çok sevdiğim bir laf var. İnsanın ölümü ve evleneceği kişi değişmezmiş.
Madem inançlı birisin, kısmetin ne ise sana kısmet olacaktır. Üstüne düştükçe hem üzülürsün hem zaman yavaş geçer gibi gelir.
37 yaşında evlendi kuzenim geçenlerde isteyerek. İnşallah en kısa sürede Allah gönlüne göre verir, çeyizlerini ağız tadıyla kullanmayı kısmet eder. :)

Amin.. Tesekkur ederim

harika yorum, üzerine yazamadım.

Arkadas cok guzel yazmis :9:

Ustune diyebilecegim tek sey:
Yurtdisinda oldugumuz icin bu konuda sanssiz aslinda. Etrafimizda fazla turk yok, haliyle cevremizden bulmamizda zor oluyo. Ben eskiden dagla gecerdim evlenmek isteyip bulamayanlara bol bol dugunlere git diye. Simdi kendim o duruma dustum :D Ama hakkaten kalabaliga girdikce dugunler, cami toplantilari vs. gibi yerlere gittikve yeni goruculer geliyo.

Yabancı ülkedeyim diye kendinizi geri plana çekmeyin.
Girişken olun. Kendinize güvenin.

Benim de Gabriel Marquez'den çok sevdiğim bir söz vardır.

*Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin.
Unutmuş gibi yap. Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir :)

Ya eskinden millet birbirine aracı oluyordu. Bekarlar tanıştırılıyordu veya buna uygun ortamlar falan yaratılıyordu. Şimdi dizi seyretmekten dış dünyayı umursamaz bir toplum olduk sanırım.

Bence yaşıtlarınız olan arkadaşlarınıza, kuzenlerinize falan çıtlatabilrisiniz bu isteğinizi. Hayır bunlar evli sonuçta; eşlerinin erkek arkadaşları, akrabaları oluyor.

Hakkınız da hayırlısı olsun. Karamsar olmayın.

Merhabalar.. Ben bi süredir yalnizim ve bu duruma aliscam bu sekilde mutlu olucam diyorum. Bu sekil yasasamda bu sekil ölsemde sorun yok dünya hayati gecici deyip deyip avutuyorum kendimi ama bi türlü mutlu degilim. Ben 30 yasinda bi bayanim. Zor günler gecirmis en son ne zaman mutlu oldum hatirlamayan biri. Öyle bi ceyizim varki o kadar özenliki anlatamam.tek hayalim kendi evime sahip olmak ve evlat sevgisini tatmak. Ne kadar is guc sahibi kendi ayaklarinin üstünde guclu bekar bi kadinim desemde ki olsamda akrenlerim icinde olunca eziliyorum.. Onlar iki cocuk sahibi genelde evinin hakinda cocuklarinin hakkinda tatil planlari ne bilim is guc ten bahsederler..amacsiz hissediyorum kendimi. Hep neden sahip degilimki diyorum. Yurd disinda yasiyorum genelde yabancilarla dolu is ortami. Cevresizim . Yani ne yapsamki acaba bol bol duami yoksa ne bilim tafsiyeleriniz neler ?? Yada durumu kabullenip yanliz yasama fikrinemi kendimi alistirayim .. Cok mutsuzum
:KK43:(

Bu kadar çok düşündüğünüz, istediğiniz kafanıza taktığınız için olmuyor. Evliliği amaç değil araç olarak görün. Etrafınızdaki yaşıtınız ve 2 -3 çocuklu insanlara da takılmayın. Onlarınki de normal değil. Mutlu olmak, hayattan zevk almak için yanınızda bir erkeğin olması gerekmiyor. Yurt dışında yaşıyorsunuz, bir çok insanın hayali bu. Yabancılarla arkadaş olmamak neden? Neden çevre edinmiyorsunuz?

Ben evlenmeye karar verdiğimde bir iğne yoktu çeyizimde. Evlenmeyi hiç düşünmemiştim çünkü. Ailem de evlenmen gerekiyor, belli bir yaşa gelen her genç evlenir demediler sağolsunlar. Evlilik aklımın ucundan geçmezken 5 ay içinde kendi düğünümde buldum kendimi. Evlendim ne oldu? Hiç... Sadece sevdiğim adamla hayatı paylaşıyorum şu an. Başım göğe ermedi, boyum uzamadı, evlendim diye bişey başarmadım. Evliliği statü olarak görmeyin lütfen.

arkadaslara katiliyorum. bende 30 geldim ama artik bekelmiyorumda:))
ha bide yurtdisinda zor diyorsun,hadi onada katiliyorum ama illede türk olcak diye diger kismetlere gözlerini kapama derim;)

nedir bu evlenme takıntısı anlayamıyorum.hayatını yaşamak için illa bir koca mı lazım?

Yok illa bi koca degilde. Yani yanlizda hayat güzel degil ruhende bedenende. Insan yaninda bi nefes istiyo. Ne bilim cocuk sahibi falan. Sonucta toplumumuzda evlilik önemli. Inkar edilemzz. Ama gercekten ben evliligi istiyorum yanlizlik bana göre degil

nedir bu evlenme takıntısı anlayamıyorum.hayatını yaşamak için illa bir koca mı lazım?

Hayat yalnız geçmiyor ki, yalnızlık güzel bir şey değil. Uzun süre yalnız olmak , yalnız yaşamak depresyon sebebi. İnsanlar yalnız yaşamaya programlı değil ki, kadının erkeğe, erkeğin kadına ihtiyacı var.

Olgun yaştaki insanların evlenmek istemesi de normal bir durum, iş güç eğitim derdine düşmeyip yemeyip içmeyip evlenme peşindekilere yazılacak bir cümle bu bence.

Son düzenleme:
Dua ve sabir kardesim Rabbim gonlune gore versin en kisa zamanda ve esinle cocugunla cok mutlu ol omur boyu bunu diliyorum sana butun kalbimle

Konu sahibi durumun çevre ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. İstanbulda doğdum büyüdüm . Evlenmedim doğru kişiyi bulamadım :mad: Yurt dışında olmanın o yüzden bir engel olduğunu zannetmiyorum . Kaderde varsa evlilik evlenir mutlu olursun ya da olmazsın . Yalnızken de mutlu olabilirsin ya da yalnızlığı kendine dert edip mutsuz olabilirsin . Yalnızken mutlu olup evlenince olamayanları da gördüm ya da tam tersini . O yüzden en iyisi hayatın sana getirdikleri ile mutlulugu huzuru yakalayabilmek .:KK66:

Bol bol dua et ve düşünme.. o zaman gerçekleşir işte...
hakkında hayırlısı olsun en önemlisi bu..

kardeş seni öyle iyi anlıyorumki . kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. bence birşey yapma bu şekilde mutlu olmaya çabalamaya devam et. bende öyle yapıyorum. bazı arkadaşlar nedir bu evlenme merakı diyorlarda bunun yaşlılığı da var Allah nasip ederde yaşlanırsak ne yapıcaz insan yanında bir hayat arkadaşı istiyor. hayır evlenme meraklısı olmaktan değil çünkü çevremde evlenmiş olan çoğu kişiye bakıp diyorumki "böyle bir adamla evlenmek isteseydim zaten evlenmiş olurdum" etraftan birileri çıkıyor elbet ama ya eğitimi, ya işi ya tipi ya huyu birinden biri patlak veriyor. sonuçta evlilik basit bir karar değilki.

kardeş seni öyle iyi anlıyorumki . kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. bence birşey yapma bu şekilde mutlu olmaya çabalamaya devam et. bende öyle yapıyorum. bazı arkadaşlar nedir bu evlenme merakı diyorlarda bunun yaşlılığı da var Allah nasip ederde yaşlanırsak ne yapıcaz insan yanında bir hayat arkadaşı istiyor. hayır evlenme meraklısı olmaktan değil çünkü çevremde evlenmiş olan çoğu kişiye bakıp diyorumki "böyle bir adamla evlenmek isteseydim zaten evlenmiş olurdum" etraftan birileri çıkıyor elbet ama ya eğitimi, ya işi ya tipi ya huyu birinden biri patlak veriyor. sonuçta evlilik basit bir karar değilki.

Doğru insanı bulmak zor be rapisacan .

Back