• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olmamızı sağlayacak besinler

cloudy

en iyi koca ölü kocadır:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
3.569
5
116
İçel Mersin
Yediğiniz yemekler sizin psikolojinizi de etkiliyor... İnsanları mutlu edebilecek gıdaların olduğunu biliyor muydunuz? Amerikan Beslenme Birliği'nden Bonnie Taub-Dix Amerikan ABC televizyonuna insanları mutlu edecek besinlerin listesini verdi.

Somon: Somonun içinde bulunan omega-3 yağ asitleri daha mutlu hissetmenizi sağlıyor.Kalp sağlığı kadar psikolojiye de iyi gelen bu yağlar depresyondan koruyor.

Süt: Kalsiyum ve amino asit bakımından zengin olan süt sakinleşmeyi sağlıyor. Serotonin hormonunu salgılamanızı da sağlayarak kendinizi iyi hissettirir.

Kahve: Kafein mutluluk verir. Beyninizin uyanmasını ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Enerji verir.

Fındık: B vitamini, magnezyum, çinko bakımından zengin olan fındık stresi düşürür.

Ispanak: İçinde bulunan kimyasallar siniri ve depresyonu yenmenizi sağlar.

Çikolata: Kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar. Seks gibi beyninizdeki bazı bölümlerin harekete geçmesine imkân tanır.

Konu içeriğinden dolayı sağlıklı besleme bölümüne taşınmıştır bölüm editörü ve konu sahibi arkadaşımın dikkatine

ben brokoliyi çiğ olarak yediğimde de acayip mutlu oluyorum nedense bi de acayip tok tutuyo iştahı azaltıyo tavsiye ederim herkese .çiğ olarak tüketin ama ben yemeklerden önce yiyorum hep :))

kahve bana tam tersi olumsuz etki yapıyo mutsuz ve huzursuz oluyorum içince özellikle nescafe

Beni en çok haşlanmış mısır yemek mutlu ediyooor :) Ama o alışveriş merkezlerinde bardaklarda satılanlar değil! :umursamaz:

Bak şimdi canımm istediii. Yaz gelse de alsam süt mısırımııı yeseemmm aah aahh yerimseniben

bu sayılan besinlerden sadece çikolata mutlu ediyor beni ama yedikten sonra da pişmanlık duygusu oluşuyor tabi ki stresi tercih ediyorumsenağlama kilolu olmaktansa....

sağlıklı bir kahvaltıdan sonra(domatesli zeytinli kırmızı biberli tam buğday ekmekli kibrit kutusu peynirli rokalı yeşil çaylı)ballı ıhlamur çayı içerken çook kontrollü ve sağlıklı mutlu hissediyorum..ama waffle,cips,biranın dibine vurdugumda en sevdiğim yiyecekler bunlar olsa bile beni mutlu etmiyolar aksine sucluluk duygusundan kıvranıyorum..mutlu olmak istiyorsanız doğru olanı yapın..:)

mutluluk=doğru seçimler..

Mutluluk veren yegane yiyecek

chocolateue.jpg

cokacimcoook

mutsuz olduğum zamanlarda canım hep kahve çeker. haa içince mutu olurmuyum derseniz hayır ama motive edici

Ben ne zaman süt içsem acaip mutlu olurum.Çünkü bedenim için çok faydalı ya,sağlıklı ne yesem mutlu olurum ben.Yeşillik yiyincede mutlu oluyorum.

Back