• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olmak için...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Güzel bir evi, iyi bir eşi, tatlı bir çocuğu olan ve maddi açıdan hiçbir sıkıntısı bulunmayan birisi bile 'mutsuz' olabiliyor. Elindekilerin değerini bilen ve kendiyle barışık olanlar için ise, mutluluk hiç de uzak değil. İşte mutluluğa giden yolda atmanız gereken adımlar: Yaşadığınız anın değerini bilin, aktif olun, seçeneklerinizi gözden geçirin ve ilişkilerinizde 'karşılık' beklentisinde olmayın.

Uzmanlar, insanların birçoğunun, iyi bir işe, eve veya eşe sahip olduğunda, mutluluğunun genellikle kısa sürdüğünü ve mutlu olmak için yeni hedeflerin peşinde koşmaya başladığını vurgulayarak, bu yüzden, piyangodan ikramiye kazanmak veya terfi etmek gibi olayların gerçek değil, suni mutluluğa sebep olduğunu bildiriyor.

Uzmanlara göre, hayatta sevilen şeylerin bir listesi çıkarılmalı ve kişi zaman zaman bunları kendisine hatırlatmalı. Uzmanlar, sürekli geleceği düşünmeyi önlemek için, hayatın şu anki halinin de değerinin bilinmesi gerektiğini belirterek, "Çoğumuz, hayatımızda yanlış giden şeyleri daha çok önemser, güzel şeylerin farkına bile varmayız. Ancak, en kötü durumda bile mutluluk getirecek küçük bir yön bulunabileceğini unutmayın" diyorlar. Boş oturmak yerine, zevk alınacak bir hobi bulmaya çalışılmasını öneren uzmanlar, çocukken hoşa giden oyunlar, spor, seramik ve resmin denenmesinde yarar olduğunu kaydediyor.

Mutlu ve mutsuz insanlar arasındaki önemli bir farkı, 'seçeneklerin farkına varıp-varmamak' olarak açıklayan uzmanlar, buna örnek olarak, aynı işyerinde çalışan ve patronu memnun etmenin çok zor olduğunu düşünen iki çalışanı örnek gösteriyor. Çalışanlardan birinin, durumunun umutsuz olduğunu düşünürken, diğerinin ise terfi etmeyi veya başka bir iş yerine geçmeyi düşünebileceğine dikkat çeken uzmanlar, "Umutlu olan çalışan, belki aynı iş yerinde çalışmaya devam edecek, ancak bunun kendi seçimiyle olduğunu bildiği için diğerinden daha mutlu olacaktır" diyor. Uzmanlar, daha fazla seçeneği olduğunu hissettiren arkadaşlara ve hobilere sahip olmanın, mutluluk yolunda herkesin atması gereken bir adım olduğunu bildiriyor.

Uzmanlar, kişinin, aile veya arkadaşlarıyla çok yakın bir ilişkisi bulunmasının, mutlu olması için gerçekten çok önemli unsur olduğunu ifade ederek, şunları kaydediyor:

"Ancak çoğu insan, bu yakın ilişkilerin bize getirdiklerinden çok, bizden alıp götürdükleri üzerine yoğunlaşıyor. Karşınızdakinden daha az beklentiniz olursa, söyledikleri güzel bir söz bile sizin mutlu olmanıza yetecektir."

gerçekten de bazen (acaba neyi problem etsemde mutsuz olsam?)diye aranıyoruz gibime geliyor.
Uzmanlar, kişinin, aile veya arkadaşlarıyla çok yakın bir ilişkisi bulunmasının, mutlu olması için gerçekten çok önemli unsur olduğunu ifade ederek, şunları kaydediyor:

"Ancak çoğu insan, bu yakın ilişkilerin bize getirdiklerinden çok, bizden alıp götürdükleri üzerine yoğunlaşıyor. Karşınızdakinden daha az beklentiniz olursa, söyledikleri güzel bir söz bile sizin mutlu olmanıza yetecektir
bu yazıyı okurken bu bölüm dikkatimi çekti.:kahve:çok doğru bir tespit bence:delphin:keşke hakverdiğimiz bütün doğruları yaşayabilseydik:1no2:o zaman
eminim hayat daha güzel olurdukaydirigubbakcemile4

ÇOĞU SEY INSANIN kendı elınde canım bazen gercekten kendı kendımızı uzuyoruz.

Evet. Doyumsuz olduk çıktık. Şükretmesini bilmiyoruz.
Ancak Allah korusun başımıza kötü bişey gelince anlıyoruz. Gerek sevdiklerimizi, gerekse sağlığımızı..
Hersabah bu yazıyı okuyarak güne başlamak gerek.
Paylaşım için sağol arkadaşım

Ben guatıdan ve kadın hastalıklarından bır ay arayla amelıyat oldum ıkısındede kanser ŞÜphesı vardı cok korktum sonuÇlarım te mız geldı allaha Şukur hastane odaında sunu ogrendım aksam olupda eŞım ve coculklarımla yan yana gelıp bır aksam yemegı yemenın ne kadar onemlı oldugunu anladım hyatımızda kucuk gıbı gorunen bazı Şeylerın degerını anladım

mutlu olmak her zman da bizim elimizde olan bişiy degilllllll

mutlu olmayi bilmek bir beceridir hatta yetenektir bence. Her insan becermiyor. Becerende az.
Cok güzel bir yazi, paylasim icin sagol.

hepimize mutluluklar :dance:

Benim dikkatimi çeken anı değerlendirmek...
herzaman diyorum"bu an geri gelmicek yaşamalıyım doya doya" diyorum.geleceği düşünüyorum.bu anları ne kadar özleyeceğimi düşünüyorum.şu anı geleceği düşünerek yaşamalıyım.gelecekte beni pişman etmiyecek şeyler yapmalıyım.bunları düşünim.vaktimi boşa harcamayim.pişman olmak insanı mutsuz eder.ama bizler bir yaptığımız basit bir şey ile pişman olmaktan kurtuluruz.bir şeyi yapmadan iyi düşünmek lazım.aman anı değerlendirim.bunları düşünmeyim.dememek gerek.anı düşünerek değerlendirirsek;gelecekte pişman olmayız pişman olmayan insanlarda mutlu olurlar.mutlu olmak için anı değerlendirmek en önemli şeymiş.bu yazıdan bunu anladım ben.

en cok hosuma giden cumle su oldu "hayatta sevilen şeylerin bir listesi çıkarılmalı ve kişi zaman zaman bunları kendisine hatırlatmalı"
derhal cikardim ve mutlu olmak icin bir cok sebebim oldugunu farkettima.s
paylasimin icin cok tesekkurler arkadasima.s.

Gerçekten güzel bir yazıydı.PAYLAŞIm için teşekkkürler..a.s.

bu yazıyı yeni gördüm.bende bugun çok mutsuzdum gerçekten.
hatta sebebini bilmedigim bir mutsuzluktu.okuyunca anladım.
kendi kendimi boşyere mutsuz ediyormuşum.
paylaşım için teşekkürler.ilaç gibi geldi valla.

hayatta en güzel şey mutlu yuva sağlıklı evlat bundan gayrı hiç bişey istemiyorum ... yediğim soğan ekmek olsun ama evladımla olayım sevdiğim yanımda olsun daha ne ister bi insan

çok isterdim aslında mutlu olamayı..
en çok istediğim şey buydu ben olan mutluluğumda yitirdim ve zerre kadar mutluluğum yok malesef

onu bunu bilmem...hayat çok kısa..her anımız çok önemli ve geri gelmeyecek...dünü yarını unut düşünmeyi sadece ve sadece o anın tadını çıkar..bazen istemediğimiz şeyler olduğunda onun her zaman olmadığını belki bu son görüşün olduğunu düşünürsen hayat çok daha kolay olur..mutlu anlar.....

Back