• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu Kızın Diyet Günlüğü

MissAmor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
954
1.106
113
Merhaba arkadaşlar,
Geçen yıllarda kk'yı takip ediyordum hatta buradaki topikleri okuyarak biraz kilo bile vermiştim. Şimdi ise günlük açıp diyet serüvenine aktif olarak katılmaya karar verdim.
Kendimden kısaca bahsetmek gerekirse, daha önce yüksek dozda kortizon tedavisi gördüm bazı hormonal rahatsızlıklardan dolayı, bu yüzden takdir edersiniz ki epey şiştim:KK50:
Diyetler hakkında kendi çapımda az buçuk okuduklarımdan bilgim var hatta en son Ayça Kaya'nın kitabını aldım; bilimsel olarak da öğrenmeye çalışıyorum anlayacağınız. :KK1: Ama tabii bilmediğim de çok şey var o yüzden paylaşımlara da açığım.
İlk kilo almaya başladığım zamanlarda deftere yazardım yediklerimi ve kendimce bir kontrol ederdim kilomu. Ama zamanla ve hayatın koşuşturması içinde bu alışkanlığımı bıraktım. Sonra da kilo almak kaçınılmaz oldu doğal olarak.:KK50:
Şimdi burada tekrardan, sanal da olsa, bir beslenme günlüğü tutmaya karar verdim.
Şu an çalıştığım için boş kaldığım zamanlarda yazabilirim ancak. Elimden geldiğince paylaşımda bulunmaya çalışacağım.

GÜNCELLEME:
Yine ve yeniden diyerek kendimi takip edebilmek için geri döndüm :)
Yukarıda yazdıklarımı silmek istemedim
Burada günlükleri olan arkadaşlardan da desteklerinizi bekliyorum
Yarın mesai başlıyor inşallah yarın yemeğimi evde hazırlayıp gitmeyi planlıyorum. Normalde evden hazırlayıp gidiyordum ama bir aydır yemekhanede yiyorum bu süreçte 3 kilo kadar aldım o da diyetisyenle verdiğim kiloydu maalesef :KK43:
Eski düzene devam inşallah
Niyetlerimi paylaşıyorum.

Başlangıç:
Tarih: 02.01.2018 Salı
Boy: 155 cm
Kilo: 91
Hedef : 85 (küçük adımlarla gitmek istediğim için ufak hedefler koyuyorum zayıfladıkça yeni hedefler de koyarım)

Son düzenleme:
Bugünkü sabah kahvaltım:
  • 2 dilim kepekli ekmek
  • 1-1,5 yemek kaşığı kadar labne peyniri
  • 1 salatalık
  • 1 fincan limonlu yeşil çay

Ara yapamadım bir iş için çarşıya çıktım biraz önce geldim. 12'de öğle arasına gireceğiz ben çeyrek geçe gibi gidiyorum yemeğe...Genelde evden getiriyorum ve 12:30'dan sonra yiyorum ama getiremediğimde yemekhanede yiyorum.

Yemekhanede 4 çeşit yemek çıkıyor

1. 1 kase çorba
  2. Ana yemek (bazen kuru baklagil, bazen sebze bazen et/tavuk bazen etli sebze- yani belli olmuyor)
  3. Pilav/bulgur pilavı/makarna/dolma/börek
  4. Salata/cacık/ayran/hoşaf/tatlı/meyve

Çorba ve ana yemekten yiyorum, pilavı çok nadir alıyorum o da sebze yemeği varsa, zaten 2-3yk olacak şekilde az koyduruyorum; tatlı almıyorum hoşafı da duruma göre yemeğin yanında canım isterse alıyorum. Yani öğleyi böyle dengeliyorum.

Öğle yemeğinden geldim ve menü hemen hemen daha önce yazdığım gibiydi:1:

• 1 kase şehriye çorbası
  • 1 tabak köfteli sebze yemeği
  • 1 kase cacık
  • 3-4 yk bulgur pilavı (yarım porsiyon aldım)
  • 1 bardak su

Ayça Kaya'nın kitabından öğrendiğim şekilde değerlendirecek olursam;

- 3 porsiyon ekmek
- 1 süt
- 1 et yemiş oldum.

Bu arada telefonuma her gün 1600 kcal.lik liste geliyor. Onları da paylaşmak isterim.
Ayça Kaya'nın kitabındaki bana uygun liste kalori açısından az zira ben de benzer şekilde yiyorum zaten. Elimde birçok liste var ve adam akıllı kilo verdirdiğine inandıklarım en az 1500 kcal.
Yani ben şimdiye kadar okuduğum farklı kaynaklarla birlikte, Ayça Kaya'nın yöntemini de göz önüne alarak kendimce bir sentez yapacağım :)

Merhaba herkese mutlu seneler olsun inşallah
Ben de artık aranızdayım lütfen desteklerinizi bekliyorum
Konuyu çok önce açmıştım yine yeni bir konu açacaktım baktım eski konum varmış (unutmuştum :olamaz:)
Güncellemelerimi yaptım yarından itibaren paylaşımlarıma başlıyorum

Konuyu acmissiniz ma sadece birgün yazmissiniz ve aradan çok yıl geçmiş umarım bu defa hedefinize ulasirsiniz

Back