Mutlu evlilik için 'affet ve unut'

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
Prof. Dr. Toksöz Bayram Karasu, eşi Sylvia Karasu ile mutlu bir evliliği olduğunu söyledi. ABD'de dört hafta üst üste 'best seller' olan ve birçok dile çevrilen 'Huzurlu Yaşama Sanatı' adlı kitabın yazarı Prof. Dr. Toksöz Bayram Karasu, Erzurum'da katıldığı bir toplantıda evliliklerin yürüyebilmesi için eşlere 'affet ve unut' formülünü önerdi.

New York'ta Albert Einstein Tıp Fakültesi Psikiyatri ve Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı yapan Karasu, mutlu evlilik için şunları söyledi:

"Evlilikte sorunlara karşı en önemli davranış biçimi hoşgörüdür. Evliliğin yürümesi için eşler, birbirini yaptıkları hatalardan dolayı mutlaka affetmeli ve unutmalı. Üç-beş yıl sonra, 'Sen böyle yapmıştın' demek huzursuzluk yaratır. Eşler, birbirlerinin hatalarına katlanmalı. Dış dünyadaki savaştan çıkarak akşam evine gelen erkeği, kadın çok sıcak karşılamalı. Kendine önem veren kadın eşini karşılarken geniş bir etek giymeli. Dışarıda mücadele eden erkeği eteğinin altına almalı. Erkeğin ona ihtiyacı var."

'Evlilikte aileler çok önemli'

Prof. Karasu, eşlerin birbirini çok iyi seçmesi gerektiğini de ifade etti. Erkeğin de kadının da hangi aileden geldiğine bakılması gerektiğini, 'Anasına bak, kızını al' deyişininin çok doğru olduğunu savunan Karasu, "Ama sadece anasına değil, babasına da bakmak gerekir. Alkol kullanan, ailesinde boşanmış olan ailelerden kız da erkek de almayın. Seks ise evlilikte zaman geçtikçe önemini kaybeder" dedi.

neyin affedilip unutulduğuna bağlı bu..küçük hatalar elbette affedilir.ama büyükleri affedip hiç bir şey yokmuş gibi davranmak benim açımdan çok zor.büyük ve küçük hataların ne olduğu da kişiye göre değişebilir.

Alkol kullanan, ailesinde boşanmış olan ailelerden kız da erkek de almayın. Seks ise evlilikte zaman geçtikçe önemini kaybeder" dedi.

bu cümleye sonuna kadar katılıyorum.ancak bu düşümcemden dolayı bana kızabilir bazı arkadaşlar.bazı şeyler tecrube ile sabittir diyorum.:1closedeyes:

'Evlilikte aileler çok önemli'

Prof. Karasu, eşlerin birbirini çok iyi seçmesi gerektiğini de ifade etti. Erkeğin de kadının da hangi aileden geldiğine bakılması gerektiğini, 'Anasına bak, kızını al' deyişininin çok doğru olduğunu savunan Karasu, "Ama sadece anasına değil, babasına da bakmak gerekir. Alkol kullanan, ailesinde boşanmış olan ailelerden kız da erkek de almayın. Seks ise evlilikte zaman geçtikçe önemini kaybeder" dedi.

ne yani şimdi benim annem babam boşandı diye beni kimse almasın evdemi kalıyım yani ebeveynerle ne alaka
çok saçma:1closedeyes:
:Roflol: :Roflol:

ne yani şimdi benim annem babam boşandı diye beni kimse almasın evdemi kalıyım yani ebeveynerle ne alaka

iloş kaldın evde :Roflol: :Roflol: yazık gül gibide kızsın he :))

Oldu zaten hep biz affedelim.. Hatalrı yapsınlar yapsınlaaaarrr..Biz unutmaya programlanmış robotuz sanki, eve geldiklerinde "Hoşgeldin hayatıııııııımmmmmm!" diyen güler bi yüz,İyikide hata yaptın der gibi,ödül gibi.. Sonra yatakta biten bir akşam yemeği.. Köleyiz sanki yaaa.. oooofff off! walla keşke erkek olsaydım..

Bencede ne alaka anlamadım benim annem babamda ayrı tamam boşanmadılar ama ayrı yaşıyorlar ayrıca babam alkolde kullanır :uhm: ne yani şimdi bunun vebalini bizmi ödeyeceğiz hem bence anne baba ayrılığı yaşayan insanların kendi kuracakları yuvalarında daha dikkatli ve özenli davranacaklarını düşünürüm çünkü aynı hataları yapmamaları gerektiğini bilirler :1yes2: bence insanları bu şekilde sınıflandırmak çok yanlış :1closedeyes:

Ama sadece anasına değil, babasına da bakmak gerekir. Alkol kullanan, ailesinde boşanmış olan ailelerden kız da erkek de almayın. Seks ise evlilikte zaman geçtikçe önemini kaybeder" dedi.

Bu çok saçma Ne demek boşanmış ailelerden kıs alma erkek alma.
Benim eşimde boşanmış bi ailenin çocuğu evlenmicekmi yani ...

bayanlar boş verın sız her uzmanın soyledıklerıne bende ınanmıyorum bır yerden sonra uzmanlarda yanlış duşunup konuşabılıyorlar emınım bır kısmına sorulan cevaplardan cıkan sonuclardır verılen yanıtlar.sevgıler

bayanlar boş verın sız her uzmanın soyledıklerıne bende ınanmıyorum bır yerden sonra uzmanlarda yanlış duşunup konuşabılıyorlar emınım bır kısmına sorulan cevaplardan cıkan sonuclardır verılen yanıtlar.sevgıler

Katılıyorum sana ve sadece bu konu değil her türlü konuda işin uzmanlarıda yanılabilirler.

çok saçma bi yorum:mymeka: ve bunu söleyen insanda profesör çok ilginç valla:1shok:

kızlar benimde çok kızdığım sürekli kadınlar bakımlı olacak sürekli kadınlar güleryüzlü olacak ne yani erkeklere hiçmi hiçmi bişey düşmüyo ne erkekler var ilgili bakımlı karısını bırakıp yüzüne bakılmıycak hatunlarla beraber oluyo,ne erkekler var karısı çirkinde olsa ona saygıyla sevgiyle yaklaşıyo demekki seveceği bir yön buluyo ayrıca bu boşanmış ailelerin alkol kullanan babaların çocukları meselesi kimse ailesi yüzünden yargılanamaz bence...

ilona uzulme evde kalmazsin benim annemle babamda ayri ama ben evlendim ,o adam almasin istemiyorsa ama insanlara abuk subuk akil vermesin,buyuklerin sucunu cocuklara yuklemek kadar adaletsiz birsey varmi?

Ben buna katılmıyorum,anne babası ayrı diye o kimseler evlenemeyecekmi.Benim eşiminde anne babası ayrı ve herzaman ailenin bir arada olması gerektiğini ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini savunur.Anne babanın ayrılık faturası neden çocuklara çıksın ki!!:kızgın:

anne babası ayrılanlar olayı saçma ama adamın diğer dediklerine katılıyorum tecrübe lazım anlamak için

X