mutlu çocuk?

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
merhaba;
dün bir arkadaşla tanıştım ve oğlum için çok mutlu bir çocuk olduğunu söyledi. ancak ben onun öyle olduğunu pek düşünmüyorum biraz fazla disiplinli hatta sert denebilecek bir anneyim. oğlumu yalnız büyütüyorum hiç sosyal hayatım yok ve bu sıkıntıyı ister istemez ne kadar kendime hakim olmaya çalışsam da yansıtıyorum. çocuk büyütmek geçekten çok zor özellikle yapayalnızsanız ve altı üstü 5 dk kuaföre gitmek için bile eşinizin keyfini beklemek zorundaysanız çok daha zor.
neyse uzun lafın kısası sizce mutlu çocuk nasıl olur? sadece gülümsemek bir çocuğun mutlu olduğunun göstergesi midir? içi ağlarken yüzünün gülmesi için gerçekten yetişkin olmak mı gerekir?
sevgiler..

bence cocukalrın mutsuz olma gıbı bır sanslar yok annesı babası yanındaysa cunkku onlar suan kotuluk nedır bılmıyorlar kı mutsuzluk tanımlaması ksısden kosoye gore degısır ama benım kaanaatımce bır cocuk manevı bır baskı gormuyorsa annesı babası ynında ve onu her ıhtıyac duydugunda kucaklıyorsa geyette mıutludur

ben hep sunu söylüyorum

MUTLU ANNE BABA MUTLU ÇOCUK demektir.anne baba ne kadar stressizse cocuk okadar mutlu oluyor.cocugunuzla ne kadar cok ilgilenirseniz o kadar mutlu olur,günlük hayatınıza onu ne kadar dahil ederseniz okadar mutlu olur.babanında rolü büyük malesef babalar anneler kadar ilgili olmuyor cogu zaman.:emir_bebek:

canım benim oğluşumda herkese gülücükler atar.hastaneye gitsek.hemşireler kucagına alıp seviyorlar çok mutlu bir çocuk bu maşallah diyorlar.akrabalarımız mutlu ailenin mutlu çocuğu diyorlar.bir arkadasımız yazmış.çocuklar anne ve babası yanında olduktan sonra mutlu olmama gibi bir şansları yok.ben asla işyeri sitresimi çocuğuma yansıtmam.zaten onlar bir gülüşleriyle insanın bütün sitresini yok ediyorlar:))))))

bence huzurlu bir ortamdaysa eğer çocuk mutludur.ben kendimden biliyorum annem ve babamın yaşadığı problemler yüzünden çok mutsuzdum.ve bu benim evliliğimede yansıdı.çok şükür atlattık umarım benim yaşadıklarımı yavrum yaşamaz.

Bende arkadaşlar gibi düşünüyorum..

Ve bence çocuklarımız ile kaliteli zaman geçirmeliyiz..Mesela günde bir kaç saat tamamen onunla ilglenmeliyiz..Ben önce çok bunalıyordum iş güç yaptırmaz yanımdan ayrılmaz..TRT DE süper dadı izledim..Kaliteli zaman geçirin dedi..Mesela gündüz uykusundan önce 1 saat iş yapmıyorum oynuyoruz..Sonra beni rahat bırakıyor..En azından murfağımı topluyorum vs. rahat yapıyorum..Bu kaliteli zaman olayı çok önemliymiş gerçekten rahatladım diyebilirim..

Geçenlerde kızımla kahvaltı için bir mekana gittik, babamızın işi vardı gelememişti.. Kahvaltı ederken her zamanki gibi ana,kız oynaşıp durduk :) Yan masada kızı ile oturan bir bayan, yanımıza geldi, kızı 15-16 yaşlarında vardı. Biliyormusunuz geldiğinizden beri sizi takip ediyorum, ben pedagogum , sizi takdir ettim dedi, uzun bir sohbet ettik.. Sözüm şu ki anne baba mutluysa çocukda mutlu olur.. Ben kızım doğmadan önce başıma gelecekleri az çok biliyordum, vaktinizin büyük bir bölümü çocuğa ayrılır, bazı anneler bunu sıkıntı yapar.. Sanırım sizde başka meşguliyetiniz olmadığı için biraz sıkılmışsınız. Bence sağlıklı bir evladınız olduğu için ona sımsıkı sarılın ve şükredin..

anne babanın mutlulğu = çocuğun mutluluğu... ayrıca ilgi, sevgi,şefkat ,sabır da gerekiyor çocukların mutlu olabilmesi için ve sağlıklı büyüyebilmesi için

Ataşehir mozaik çarşı da cumartesi saat:1:00 de palyaço ile korsan kampta oyunumuz var tüm çocukları bekliyoruz. ücret:10 tl

Back