• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu anne kız ilişkilerine çok özeniyorumm

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
annemle hiç yakın olamamışız bunca zmandır hep aklımın bir köşesinde bana yaptığı haksızlıklar dönüp duruyor. sabahın köründe kaldırıp kar kış demeden oğlu taze ekmek yesin diye 5 yaşından beri fırına göndermeler... hiç bilmem çocukken çocuk gibi davrandığımı oyun oynadım mı doya doya onu bile hatırlamıyorum bakkala koş dilek ekmek al ıvır zıvır herşey kendinden beklenen minik bir kadındım sanki..
mutsuzluğumu hiç farketmeyen ağladığımda neden ağlıyorsun diye döven bir anne ne kadar saçma bir cümle oldu ama başka türlü de anlatamadım. okula giderken bile saçımı taramazdı o kadar büyük bir uhde kaldı ki içimde uzun örülü saçlı kızları gördükçe benim erkek saçıyla gidip gelmelerim uzayan saçlarımın hemen kesilmesi:( bunlar çoğu insana boş gelebilir belki ama biriktirdikçe içinde yoruyo resmen ortaokuldayken en yakın arkadaşlarımın yanında dayak yedim ne kadar ağır bişey tahmin edersiniz belki hemde suçum yokken bi yanlış anlaşılmayı bana sormak yerine dövmeyi tercih etti ve arkaaşlarımı kovmuştu hiç unutmam..
babam yok diye belkide fazla abarttı kız başına bişey gelir mevzusunu... evlendim evimin hiç birşeyine karışmadı herşeyimi borçla taksitle aldım onca yıl çalışıp parayı eve getirmeme rağmen.. hep özendim annem çeyizime bornoz takımı aldı çatal kaşık aldı diyen arkadaşlarımı hep acı bir tebessüm ettim gözyaşlarım aktı içime anne... tabiki sen farkında olmadın hiçbir zaman
sizce şimdiden sonra aramızda bir anne kız ilişkisi kurulabilir mi nasıl affedebilirim içimde onu? normale döner miyiz
fikirlerinizi esirgemeyin kızlar teşekkür ederim şimdiden

Hayat herkese aynı davranmıyor .
Bende annemden çok ilgi gördüm canım annem bizim için babama katlandı hala da katlanıyor .
Benimde babamdan görmediğim şey kalmadı .
Hayat işte herkese bir yerden alıp bir yerden veriyor .
Umarım eşinle aran iyidir .

Son düzenleme:
Hayat herkese aynı davranmıyor .
Bende annemden çok ilgi gördüm canım annem bizim için babama katlandı hala da katlanıyor .
Benimde babamdan görmediğim şey kalmadı .
Hayat işte herkese bir yerden alıp bir yerden veriyor .
Umarım eşinle aran iyidir .

galiba dediğin gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun.. çok şükür eşimden yana sıkıntım o ve minik bebişim olmasaydı nolurdu bilmem

galiba dediğin gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun.. çok şükür eşimden yana sıkıntım o ve minik bebişim olmasaydı nolurdu bilmem

Ne güzel, çok sevindim senin adına .
Bebeğine çok iyi bir anne olacağına şüphem yok .
Dua et, şükret, huzurlu bir yuvada doğmamışsın ama huzurlu bir yuva kurmuşsun .

Kimbilir annen neler yaşadı da kendi çocukluğu ve gençliğin de sana bunları reva görüyor..
yani ben de küçükken çok dayak yedim annemden ama annem şimdi deli gibi pişman,bilmiyodum cahildim,bana da öyle davrandılar,şimdiki aklım olsa oyle davranır mıydım diyor..e hak veriyorum,tabiiki affettim o benim annem ama seninn anneni affetmen sanırım biraz zaman alacak,yaptıklarının normal olmadığını anlaması gerekiyor önce,sanırım onu böyle kabul etmenden ve şimdilik fazla bişey beklememenden başka yapacak birşeyin yok..

Yazdıklarını okurken benim annem mi dedim o kadar benziyorlar. Aynı şeyleri yaşadım senle fazlası var eksiği yok.
Değişmiyorlar canım 7sinde neyse 70in dede o. Bende eskiden üzülürdüm. Ama şimdi takmıyorum. Onun yapmadığı anneliği sen evlatlarına yaparsın inşallah.

İnan bana ben daha çok imreniyorum. Herşey maddiyat değil keşke annem bana hiç hediye vermeseydi, hiç bişey yapmasaydı da kucağını açsaydı. Hep yanımda olsaydı. Evlendim 1 saat uzağa gittim şimdide arada sırada gelmemizi istemiyor.Yalnız daha mutluymuş, kafasını dinleyip bize yemek iş yapmak zorunda kalmıyormuş. Beni damgaladı hiç iş yapmıyosun diye evt ergenlik çağında ders çalışmaktan çok iş yapmazdım ama şimdi iş yapsam bile artık damgayı yemişim yaptığımıda görmüyor yada çek beceriksiz diye elimden alıyor bulaşıkları..Beni hiç arayıp sormaz. Hatta ben her gün aradım mı niye arıyorsun diye kızar. İnsanın öyle zoruna gidiyor ki..Benimde kızım var ve ben imrendiğim anne profilini olmaya söz verdim.Kızım ileride başka annelere imrenmesin.Onunla arkadaş gibi gezecez,eğlenecez.O üniversiteye gittiğinde sürekli arıycam hep onunla ilgileneceğim ömrümün sonuna kadar.çünkü insan otuz küsür yaşında olsa bile anne sevgisine herzaman muhtaç :(
Bugüne kadar annemin beni hiç öptüğünü hatırlamıyorum.Gittiğimde bile misafir öper gibi öper hatta bazen öpmez bile ne gerek var diye.Eşimin bunları anlamasından korkuyorum

Son düzenleme:
benzer şeyleri ben de yaşadım annemle konuşmayı denedim anlamadı beni hiç ya da anlamak istemedi bilemiyorum baktım annem öyle yapıyor bende takmamaya başladım evlendim aramız düzeldi biraz eskisi gibi değil bana karşı ama unutulmuyor çocuk zamanları bazen korkuyorum çocugum olunca bende annem gibi davranırmıyım diye annenle konuşmayı dene canım ama baktın anlamıyor seni yapacak bişey yok unutma Allah korusun sana bişey olsa herkesten önce o koşup gelecek ya da tam tersi ona bişey olsa sen gideceksin herkesten önce kalbinde anneni affetmeyi dene bana sorarsan sen başarılı oldun mu diye kısmen çünkü unutulmuyor bazı şeyler

bende aynı durumdayım canım annem hep itti kaktı kafamda sırtımda sopalar kırdı birgün erkek kardeşim öperken benimde içimden geldi öpmeye kalktım onu sımsıkı sarılıp öptü ama ben öpmeye kalkınca off dur dedi itti eliyle o dövmeleri sopalar kırmaları hiçbişey okadr acıtmadı düğünüme 1 hafta kala evden kovdu babam çek git yeter be diye evde hep fazlalık oldum normaldede çok sakin sessiz biriyim hani belki çokmu bağırıp çağırırsın dersen o bile yoktur bende hep susarım varlığımla yokluğum birdir korkudan ve itilip kakılmaktan anne baba sevgisi şefkati görmedim ama şimdi eşim başımı yüzümü okşar sanki anne babamın vermediği sevgiyi şefkati ondan arıyorum oda gördü benim sevgisiz oldugumu o yüzden çok şefkat göstermeye çalışır şükür deyişirmi dersen keşke deyişse bende isterim ama olmaz sanırım pek umudum yok

yazılanları okuyunca çok şaşırdım inanın...
ben çok şanslıyım annem konusunda Allahım acısını göstermesin inş. nerdeyse 40 yaşıma gireceğim annem heran arkamda oldu, en büyük destekçim annem oldu, bana bu kadar güçlü olmayı annem öğretti.. uzakta olsak da bana bir nefes kadar yakınımda olduğunu her zaman hissettirdi..

umarım anneniz bir gün hatasını anlar bakarsınız bir gün kızı diye sarılıverir...

bende aynı durumdayım canım annem hep itti kaktı kafamda sırtımda sopalar kırdı birgün erkek kardeşim öperken benimde içimden geldi öpmeye kalktım onu sımsıkı sarılıp öptü ama ben öpmeye kalkınca off dur dedi itti eliyle o dövmeleri sopalar kırmaları hiçbişey okadr acıtmadı düğünüme 1 hafta kala evden kovdu babam çek git yeter be diye evde hep fazlalık oldum normaldede çok sakin sessiz biriyim hani belki çokmu bağırıp çağırırsın dersen o bile yoktur bende hep susarım varlığımla yokluğum birdir korkudan ve itilip kakılmaktan anne baba sevgisi şefkati görmedim ama şimdi eşim başımı yüzümü okşar sanki anne babamın vermediği sevgiyi şefkati ondan arıyorum oda gördü benim sevgisiz oldugumu o yüzden çok şefkat göstermeye çalışır şükür deyişirmi dersen keşke deyişse bende isterim ama olmaz sanırım pek umudum yok

Seni çok iyi anlıyorum bende annemin çok dayağını yedim.Üstelik fiziksel şiddet herzaman olmasa bile psikolojik şiddete çok maruz kaldım. Babamda sorunludur zaten. Ne anne ne baba sevgisi gördüm.Annem ben geceleri altımı ıslatıyorum diye döver popomu ısırırdı. Hala morluk vardır popomda..Diğer kardeşlerim çok dayak yemediler ama olan hep bana oldu.Hiç öpüldüğümü hatırlamam yada canım kızım denilip sarıldıklarını :( Bu yaşımdayım ve hala sevgiye anne sevgisine çok muhtacım. Annemde çok çekmiş küçüklüğü sorunlu geçmiş. İnş benim kızım yaşamıycak bunları

yazılanları okuyunca çok şaşırdım inanın...
ben çok şanslıyım annem konusunda Allahım acısını göstermesin inş. nerdeyse 40 yaşıma gireceğim annem heran arkamda oldu, en büyük destekçim annem oldu, bana bu kadar güçlü olmayı annem öğretti.. uzakta olsak da bana bir nefes kadar yakınımda olduğunu her zaman hissettirdi..

umarım anneniz bir gün hatasını anlar bakarsınız bir gün kızı diye sarılıverir...

Maddi yönden şanslıyım çalışıyorum iyi bir gelirim var. İstediğim herşeyi alabiliyorum keşke anne sevgisinide satın alabilseydim :((( nelerimi vermezdimki..

BENDE imreniyorum anne kizlara ama benim annem ya$amadigi için :(
uzuldum sizin adiniza , in$allah evlatlarinizla bu bo$lugu doldurabilriisniz
anne bo$lugu dolmazda oyalanacak ba$ka $eyler olunca insan kendini hayatin ritmine kaptirip gidiyor ..

Seni çok iyi anlıyorum bende annemin çok dayağını yedim.Üstelik fiziksel şiddet herzaman olmasa bile psikolojik şiddete çok maruz kaldım. Babamda sorunludur zaten. Ne anne ne baba sevgisi gördüm.Annem ben geceleri altımı ıslatıyorum diye döver popomu ısırırdı. Hala morluk vardır popomda..Diğer kardeşlerim çok dayak yemediler ama olan hep bana oldu.Hiç öpüldüğümü hatırlamam yada canım kızım denilip sarıldıklarını :( Bu yaşımdayım ve hala sevgiye anne sevgisine çok muhtacım. Annemde çok çekmiş küçüklüğü sorunlu geçmiş. İnş benim kızım yaşamıycak bunları

dayaklar unutuluyo aslında yapılanlar zor unutluyo ben herşeyi yazmaya kalksam zaten sayfalar yetmez ama elimden bişey gelmez işte değişmez biliyorum annemin çocukluğuda iyi geçmiş herşeyi dört dörtlükmüş 2 kardeşiz zaten hani 4 5 kardeş olsak sevgisi yetmiyo diyeyim ama 2 kişiyiz yani çok bölünücek bir sevgi yok şimdi bile işi düşünce arar bana hastaneden randevu al der bu sebeple arar aslında kardeşimde alabilir ama o uğraşmaz aman banene der her defasında ama beni arasa tabi alayım derim anında alırım randevusunu yada para istemeye fln arar yani kızım sen nasılsın yeni evlisin sıkıntın varmı eşinle aran nasıl demez bile çok içlenmişim bende yazdıkça yazasım gelio :)

anne bo$lugu dolmazda oyalanacak ba$ka $eyler olunca insan kendini hayatin ritmine kaptirip gidiyor ..

allah rahmet eylesin canım yokluğuda kötüdür eminim o yüzden anneme hiç of demem hiç kırmam o 1 söyler ben 5 susarım allah sabır versin sanada

Kimbilir annen neler yaşadı da kendi çocukluğu ve gençliğin de sana bunları reva görüyor..
yani ben de küçükken çok dayak yedim annemden ama annem şimdi deli gibi pişman,bilmiyodum cahildim,bana da öyle davrandılar,şimdiki aklım olsa oyle davranır mıydım diyor..e hak veriyorum,tabiiki affettim o benim annem ama seninn anneni affetmen sanırım biraz zaman alacak,yaptıklarının normal olmadığını anlaması gerekiyor önce,sanırım onu böyle kabul etmenden ve şimdilik fazla bişey beklememenden başka yapacak birşeyin yok..

canım küçükken yaşadıklarından ötürü olsa sadece kızlarını ezmezdi o yüzden o seçeneği es geçiyorum. hem bu düşünceye göre bende çocuğuma yetiştirildiğim gibi davranmalıyım ki Allah korusun. bide annelik almadan vermek karşılık beklemeden sevmek bence içten gelen bir duygu ebn çocuğumla anladım annemden görmediğim duyguyu

İnan bana ben daha çok imreniyorum. Herşey maddiyat değil keşke annem bana hiç hediye vermeseydi, hiç bişey yapmasaydı da kucağını açsaydı. Hep yanımda olsaydı. Evlendim 1 saat uzağa gittim şimdide arada sırada gelmemizi istemiyor.Yalnız daha mutluymuş, kafasını dinleyip bize yemek iş yapmak zorunda kalmıyormuş. Beni damgaladı hiç iş yapmıyosun diye evt ergenlik çağında ders çalışmaktan çok iş yapmazdım ama şimdi iş yapsam bile artık damgayı yemişim yaptığımıda görmüyor yada çek beceriksiz diye elimden alıyor bulaşıkları..Beni hiç arayıp sormaz. Hatta ben her gün aradım mı niye arıyorsun diye kızar. İnsanın öyle zoruna gidiyor ki..Benimde kızım var ve ben imrendiğim anne profilini olmaya söz verdim.Kızım ileride başka annelere imrenmesin.Onunla arkadaş gibi gezecez,eğlenecez.O üniversiteye gittiğinde sürekli arıycam hep onunla ilgileneceğim ömrümün sonuna kadar.çünkü insan otuz küsür yaşında olsa bile anne sevgisine herzaman muhtaç :(
Bugüne kadar annemin beni hiç öptüğünü hatırlamıyorum.Gittiğimde bile misafir öper gibi öper hatta bazen öpmez bile ne gerek var diye.Eşimin bunları anlamasından korkuyorum

bende aynı düşünüyorum canım zaten o yüzden daha çok yanıyor canım... anneye her zaman muhtacız sevsinler kucaklasınlar ne kaybederler sanki ya. annemle aramızdaki soğukluğu eşimin anlamasından da korrkuyorum bende ama ne yaparsam yapayım davranışlarımı değiştiremiyorumm

canım Allah annene rahmet eylesin mekanını cennet etsin inşaallah.. inş evlatlarımız bizim çektiklerimizi çekmeyecek bende en çok böyle dua ediyorum

dayaklar unutuluyo aslında yapılanlar zor unutluyo ben herşeyi yazmaya kalksam zaten sayfalar yetmez ama elimden bişey gelmez işte değişmez biliyorum annemin çocukluğuda iyi geçmiş herşeyi dört dörtlükmüş 2 kardeşiz zaten hani 4 5 kardeş olsak sevgisi yetmiyo diyeyim ama 2 kişiyiz yani çok bölünücek bir sevgi yok şimdi bile işi düşünce arar bana hastaneden randevu al der bu sebeple arar aslında kardeşimde alabilir ama o uğraşmaz aman banene der her defasında ama beni arasa tabi alayım derim anında alırım randevusunu yada para istemeye fln arar yani kızım sen nasılsın yeni evlisin sıkıntın varmı eşinle aran nasıl demez bile çok içlenmişim bende yazdıkça yazasım gelio :)

canım inanırmısın aynı sıkıntı bende de var sadece işi düşünce arar onun işi görülsün gönlü hoş tutulsun ihtiyacı alınsın senin sorunların sıkıntın mühim değil kardeşimde sendeki modelden:)

Bir insanın annesi, kişiyi sorgusuz sevecek ve karşılıksız iyilik yapacak tek kişidir. Elinden gelecek her iyi şeyi yapmaya gönüllüdür.
Sana yaptıgı kötülükleri istemeden yaptı dersem inanır mısın bana ? Ben de anneme çok kızarım, hatta daha 5 dakika önce çocuk gibi azaldım, hep de azarlıyorum.
'Biliyorum kızdıgını ama boş bulunuyorum' diyor... Haklı yani, 53 yaşında gelmiş, anlayışlı olmam lazım.
Kızıyorum ama annem o benim, iki dakika sonra geçiyor. sonuçta bagırabildigim tek kişi de o, başka kimse bu azarları duyup da yanımda kalmaz.
Geçmiş geçmişte kalmıştır güzelim, bugünün tadını çıkar ve gelecek için güzel hayaller kur :)

Back
X