Mutfak Püf Noktaları mutfakta düzen

ayymme

oğluma kardeş geliyor
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
200
0
39
merhaba arkadaşlar. sizlere bir şey danışmak istiyorum. ben üniversiteyi bitirir bitirmez evlendim. Ne yemek yapmayı ne de evi düzenli kullanmayı hiç bilmiyordum. bu tuhaf gelebilir fakat 5 yıl yurtta kaldığımı göz önüne getirirseniz bu çok da zor gelmez umarım. ve şimdi ne yaparsam yapayım mutfağımı düzenli kullanamıyorum.hep tabaklar çanaklar üst üste tencereler bi tarafta , her gün mutfak yerleştiriyorum sinir oluyorum bu dağınık halime. ve inanın bir tek mutfakta bu sorun. neyi nereye koyacağımı bilemiyorum. kısacası mutfağımı kullanmayı bilmiyorum. siz mutfaklarınızı nasıl düzenli kullanıyorsunuz? beni anlayışla karşılayın :Saruboceq:

bende cok düzenli diilimdir mutfak konusunda ama hani yeni evliiz daha herseyimiz takım zaten eksik yok kırık yok cok fazla. sık kullandıgın seyleri cabuk ulasabilecegin yerlere yerlestir ve eline geceni oraya buraya sıkıstırma herseferinde yerine düzenli koy bak ozmn her gün mutfagını tekrar tekrar yerlestirmek zorunda kalmasın :dance:

arkadaşların dediklerine artı olarak;
daha az kullandığın şeyleri üst raflara, sık kullandığın şeyleri alt rafa koy ki rahat kullanabilesin,
herşeye bir yer belirle ve her zaman aynı yerine koy sıkışık olsan bile rastgele atıym deme,
hiç kullanmadığın şeyler varsa bi çaresine bak, birilerine ver,
dondurma yoğurt kapları gibi plastik şeyleri, kavanozları kullanmıyorsan sakın bi gün lazım olur diye biriktirme birilerine ver yada at, elbet yenisi gelir, saklayacaksanda en fazla bir tane olsun, kalabalık etmesin boş yere
sadece misafir için kullandığın yemek, bardak çatal kaşık, sürahi vb takımlarını varsa konsol vitrinin dolaplarına çekmecelerine yerleştir, ayak altında dolanmasınlar
çekmeceler için ayırıcı aparatlar var, herşeyi ayrı ayrı dizebilirsin,
aklıma bunlar geldi şimdi, umarım işine yarar opuyorumnanaktan

bence mutfakta bulunan 4beyaz esyaya göre düzenlemeli dolapları örnegin ocagın yanına pişirmeyle ilgili esyalar tencere,tava,baharatlar vb. fırının yanındaki dolaplara tepsiler,kek kalıpları,borcamlar vs. tabak canak bardak gibi sofra malzemelerini bulasık makinasına yakın yere koymalı ha buzdoabını unutmayalım saklama kapları strec film falan filan..dikkat ederseniz ascılar mutfaklrını bu plana göre düzenliyo böylece aradıklarını hem kolay buluyolar hemde ellerinin altında oluyo.umarım bi yardımı olur arkadasım...

çok teşekkür ederim. dolaplarımın içleri geniş değil fazla bir çok takımı falan kaldırdım ortalıktan. bize kadar kullanacak malzeme bıraktım artık. bi şekilde topluyorum:) bu arada anneler kızlarına ve oğullarına çok fazla mutfak çeyizi yapmasınlar:) aynı şeyden bir sürü oluyo evde aynı benim gibi sorunlar yaşanıyor.annem ne görürse almış kayınvalidem ne görürse almış. bende yerleştircem diye kafayı yedim sonunda:KK70: ama şimdi biraz biraz toplandım. çok çok sağolun arkadaşlar.

sevgili ayymme.... aynı şeyleri bende yaşıyorum mutfağa girmek istemiyorum bazen, ama bu sorunu kısmende olsa çözdüm. mutfak gereçleri genellikle yuvarlak olduğundan çok yer kaplıyor ben büyük boy kare leğenlerden iki tane aldım devamlı kullandığım rende süzgeç ufak kapları vesaireyi onların içine koyuyorum,her zaman kullanmadığım kaplarıda kilitli şeffaf plastik saklama kutularım var 22 litrelik olan boyundan üç tane var bende üst üste koyuyorum dolapta fazladan yerim bile var yani birde hamarat olsam tam süper olacak sana kolay gelsin umarım işine yarar.

sevgili ayymme.... aynı şeyleri bende yaşıyorum mutfağa girmek istemiyorum bazen, ama bu sorunu kısmende olsa çözdüm. mutfak gereçleri genellikle yuvarlak olduğundan çok yer kaplıyor ben büyük boy kare leğenlerden iki tane aldım devamlı kullandığım rende süzgeç ufak kapları vesaireyi onların içine koyuyorum,her zaman kullanmadığım kaplarıda kilitli şeffaf plastik saklama kutularım var 22 litrelik olan boyundan üç tane var bende üst üste koyuyorum dolapta fazladan yerim bile var yani birde hamarat olsam tam süper olacak sana kolay gelsin umarım işine yarar.

aa gerçekten iyi fikir bak ben bunu deniycem hemen. yer de açılır baya. ve insan aradığını da kolay bulur. aynen ben de hamarat olsam keşke... ama nerdee bakalım ne zaman kendimi tam donanımlı pratik bir ev hanımı gibi hissetcem.. saol canım önerin için:)

X