Mutfak Dekorasyonu Mutfak zemini

flapy

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
252
1
Herkese mutlu, huzurlu günler diyorum. Mutfak yaptırıyoruz. Fakat yerler konusunda kararsız kaldım. Parke, Mat fayans ve parlak fayans konusunda. Hangisi daha kullanışlı olur bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba; parkeyi mutfak gibi ıslak hacimlerde düşünmenizi tavsiye ederim,sizin yerinizde olsam mat seramik yaptırırdım.Parlakların yüzeyi kaygan oluyor çünkü

Herkese mutlu, huzurlu günler diyorum. Mutfak yaptırıyoruz. Fakat yerler konusunda kararsız kaldım. Parke, Mat fayans ve parlak fayans konusunda. Hangisi daha kullanışlı olur bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
bence parke yaptırmayın. mat fayans tercih ederdim ben

Mermer görünümlü seramikler şuan moda çok şık duruyorlar

proje2.jpg

ben parke yaptirdim ve cok güzel oldu. kullanisli ve temizlemesi kolay.
eski evimde parlak fayans vardi- zor kurtardim yakami. mat fayansda su lekesi kaliyor (banyomda mat fayans var) ve cikarmasi gercekden zor

ben parke yaptirdim ve cok güzel oldu. kullanisli ve temizlemesi kolay.
eski evimde parlak fayans vardi- zor kurtardim yakami. mat fayansda su lekesi kaliyor (banyomda mat fayans var) ve cikarmasi gercekden zor

Ben de mutfak zeminini yaptıracağım hatta banyo ve balkon hariç komple laminant parke yaptırmak istiyorum.
Memnun olmanıza çooook sevindim. Mutfak için özel bir parke modeline ya da markasına gerek oluyor mu?
Kullanırken dikkat etmem gereken konular var mı?

Ben de mutfak zeminini yaptıracağım hatta banyo ve balkon hariç komple laminant parke yaptırmak istiyorum.
Memnun olmanıza çooook sevindim. Mutfak için özel bir parke modeline ya da markasına gerek oluyor mu?
Kullanırken dikkat etmem gereken konular var mı?

Ben yurtdisindayim türkiye piyasasini tanımıyorum ama ben tüm eve (banyo ve balkon hariç) mağazalarda kullanilan parkaden yaptirdim. Kalınlığı en az 0,5 cm olunca cabuk eskimiyor mesela. Bide ses aşağı kata fazla gitmiyor. Cok kullanilan yerlere (giriş ve mutfak mesela) bence en kalitelisini yaptirin...insan orda cok yürüdüğü icin aşınma olabiliyor.
Cok islak silinmemesi gerek... bide ben özel parke icin temizleyici kullanıyorum.
Parke cok temiz ve kullanışlı oluyor ve eve güzel bir atmosfer katiyor

Ben yurtdisindayim türkiye piyasasini tanımıyorum ama ben tüm eve (banyo ve balkon hariç) mağazalarda kullanilan parkaden yaptirdim. Kalınlığı en az 0,5 cm olunca cabuk eskimiyor mesela. Bide ses aşağı kata fazla gitmiyor. Cok kullanilan yerlere (giriş ve mutfak mesela) bence en kalitelisini yaptirin...insan orda cok yürüdüğü icin aşınma olabiliyor.
Cok islak silinmemesi gerek... bide ben özel parke icin temizleyici kullanıyorum.
Parke cok temiz ve kullanışlı oluyor ve eve güzel bir atmosfer katiyor

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Ben de görüntüsünü çok beğeniyorum ama pek kullanan tanıdığım olmadığı için tereddütlerim vardı, içimi rahatlattınız :)

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Ben de görüntüsünü çok beğeniyorum ama pek kullanan tanıdığım olmadığı için tereddütlerim vardı, içimi rahatlattınız :)

Cok cok rahat oluyor. Ablamında evinde ayni parkaden var oda cok memnun.
Mat fayans güzel duruyor ama cok kullanışlı değil malasef. Su lekesinden biktim ve hergün temizlememe ragmen hep toz belli oluyor (banyoda cami cok aciyoruz)
Parlak fayansida ben kullanamadim...nasil silersem silim hep bez izi kaliyordu ve cok soğuk oluyordu. Almanya soğuk ülke zaten...yerler hep buz gibiydi.

Cok cok rahat oluyor. Ablamında evinde ayni parkaden var oda cok memnun.
Mat fayans güzel duruyor ama cok kullanışlı değil malasef. Su lekesinden biktim ve hergün temizlememe ragmen hep toz belli oluyor (banyoda cami cok aciyoruz)
Parlak fayansida ben kullanamadim...nasil silersem silim hep bez izi kaliyordu ve cok soğuk oluyordu. Almanya soğuk ülke zaten...yerler hep buz gibiydi.

Biz de sanırım 0,8 mm lik parkeyi tercih edeceğiz. Daha kalınları epey pahalı ama zaten sizin de önerdiğiniz gibi standartların üstünde bir seçim oluyor 0,8.

Ben derz aralarına takık olduğum için kurtulmak istedim aslında fayanstan seramikten. Nefret ettim onların derdinden :))

Evet, annemlerde de mat fayans var. Şık fakat bakımı zor oluyor.

Hem zor hem zevkli bu ev tadilatı işleri :) iyi ki yardım eden insanlar var, teşekkür ederim :)

Ben bu siteden baya faydalandım çok güzel fikirleri var, hatta mutfak dolaplarımı falan da boyamıştım buradan gördüm diye inceleyebilirsiniz belki faydası olur arayışınıza iyi günler:)

Son düzenleyen: Moderatör:
X