Merhabalar,
Evimizde geçen yıl bir duvar kırımı ile başlayan tadilatımız mutfağımızın da yapılması ile sonra erecek :)
hem sizin fikirlerinizi almak hem de süreci paylaşmak için buraya konu açtım.
Mutfağım küçük 10m2 falan bir mutfak. Müteahhit daireyi yaparken mutfakta buzdolabı yeri bırakmamış ve bu yüzden buz dolabım pencerenin önünü kapatacak şekilde duruyordu. Yeni yaptıracağımız halinde ise dolaplarla aynı sırada yerini yaptıracağız ve dolabımız L şeklinde olacak. Kombinin yeri değişip karşıya gidecek, ocak yeri değişecek, bulaşık makinası vs.
Neyse tercihlerimiz şu şekilde oldu;
Mutfağım minik olduğundan beyaz ağırlıklı olacak, alt dolaplar tamamen beyaz, üst dolaplar iki derinlikli derin olan üst dolaplar beyaz ve bas aç , daha az derin olan üst dolaplar ahşap renginde ve kulpsuz olacak. alt dolaplar ve kombiyi de içine alacak olan kiler dolabım siyah kulplu olacak. Mutfağım kare şekline ve toplamda 3,5metreye 3 metre gibi oldukça küçük bir mutfak. Çok sıkışık olmasından korkuyorum L mutfak ve karşısında kiler dolabı ile ama daha azında da her şeyim ortada kalıyor. Şuan ki hali ile erzaklarımızı koymaya yer bulamıyoruz mesela ya da suyu damacana ile alıyoruz çünkü arıtma için yer yok ,çöp kovası öylece ortada duruyor. En kötüsü de pencerenin de önünü kapatan buzdolabım

pencereyi kullanamadığımız gibi ışığımızı da kesiyor.
Neyse yeni mutfağımızı tüm bu sorunlardan kurtulacak şekilde tasarladık. Çok pahalı bir mutfak almıyoruz 3 yıl sonra daha büyük bir ev almayı düşündüğümüzden ama bu da tüm işimi görecek. Her şeyi de farklı yerlerden temin ederek en ucuz şekilde yapıyoruz. Kulplar, eviye, batarya ve çöp kovasını netten aldık, tezgahı üreticisinden bulup anlaştık, mutfağı da çok uygun olduğunu düşündüğümüz bir yerden yaptırıyoruz. Tesisat işleri için elektrik ve doğalgaz ustaları ile anlaştık.
Kullanacağımız ürünler şöyle;
Kulplar; Kulpları sade ve zarif olsun istedik
Eki Görüntüle 2930074
eviye; 1,5 göz olsun istedik ve siyah olanlar da kalbimizi çaldı, inşallah leke tutmaz. Tezgahta çok alanım olmadığından ve temizlik daha kolay olduğundan tezgah altı aldık.
Eki Görüntüle 2930075
Batarya: Musluk için lavabo ve kulplarla aynı renk olsun diye siyah tercih ettik. Bir de ben arıtma musluğu da içinde olsun çok istiyordum, bunu seçtik.
Eki Görüntüle 2930076
Çöp kovası; Etrafta yer kaplamasın her şey dolap içlerinde olsun diye tezgah altı seçtik. Mutfakçıdan diğer kısımlar ile arasına bölme koymasını istedik koku ve pislik olmasın diye.
Eki Görüntüle 2930077
tezgah; koyu kahve çizgileri olan çok açık gri çimstone seçtik fayans döşetmeyeceğiz arası da tezgah malzemesinden yek pare olacak fotograftaki ile birebir aynı. (Benim mutfağım değil sadece tezgahın göreseli :) )
Eki Görüntüle 2930078
Tek beni düşündüren şuan tezgah acaba beyaz üzerinde gri çizgiler olanlardan mı alsam diye. Bunun fiyatı 1000 lira daha uygun satıcının elinde fazladan olduğu için ama kafam da karışmıyor değil. Siz ne düşünüyorsunuz? 1000 lira daha verip gri çizgili beyaz mı alayım yoksa bu tezgah benim kahverengi beyaz dolabımla uyumlu olur ne gerek var fazla para vermeye mi? açıkçası dolaplarda en uygunlarından seçtim nasılsa kısa süre buradayım diye, diğer aksesuarları babalar karşıladı, tezgah da uyguna olursa hiç borçlanmadan çıkacağız bu tadilattan o yüzden ekstra çıkarmak istemiyorum pek...