mutfak ve koridor için halı

baharadana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2011
187
4
118
Adana

kızlar bir iki ay içinde evde tadilat olacak doğalgaz döşenecek boya felan yapılacak. halılarımıda kaldırmayı düşünüyorum.sizce doğalgazdan sonra fotografdaki yerlere altı jel tabanlı halılardan alsam soğukmu olur? yoksa parça halımı alıyım 2 adet 6 metre karelik mutfak ve giriş için bayağı büyük çünkü. koridoroda 3 metrelik yolluk. sizce renk olarak nasıl renkler düşünüyüm. yerdeki kremdi 3 yıldır bıktım çocuklar kusuyor temizliği zor yıkıyamıyorsun, yerden kaldıramıyorsun. fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
duvarlar süper yanlız :) valla helal olsun hiç bi anne izin vermez :)

napıyım canım çocuklarımdan değerlimi? sadece salonun kapısı kilitli orası temiz kaldı.baktım başedemiyorum 2 erkek çocuğuyla bende bıraktım. zaten bu sene boya olacak.onlar sağolsun gerisi boş.

ay duvarlar cidden çok şeker olmuş hahah bayıldım :) Ama tebrik ederim sizi belki başkası olsa kıyameti koparırdı bu durumda herkes sabırlı olmayabilir....Bu arada mutfağınızda çok hoş

bakıp geçmeyin lütfen cvp bekliyorum.

merhabalar yerler parkeyse heryeri halıyka kaplamana gerek yok ..eğer parka değilsede tadilat yaptıtırken heryeri parke yaptır bence çok rahat oluyo benim her taraf parke mutfak koridor falan...daha temiz oluyo ufak ta halı kullanırsın daha güzel durur

malesef fayans ama dediğinizde olabilir birde onu araştırıyım tşk.

Canım renk olarak giriş ve koridorda toprak tonlarını tercih edebilirsin. 6 metrekarelik halı tavsiye etmem, çok ağır oluyor. Mutfak içinse kırmızılı siyahlı kremli tonlarda bir halı olabilir.

duvarları çizmeye alışan çocuklar el alışkanlığı ile boyanan duvarlara da el atmasınlar sonra. şaka bi yana o koridor çocuklara ayrılmış bi alan gibi olmuş kaydırak da var zaten. halılara gelirsek bence halıflex olayından zaten vazgeçin. temizlemesinden çok sağlığa zararı var çünkü. hiç önermiyorlar. ben derimki kapılarınız kahve tonlarında olduğundn kremli sütlükahveli modeller yakışır.kaydırmaz tabanlı olanlar pek uzun ömürlü olmuyormuş bildiğim kadarıyla. o yüzden normal makine halısı derim. ama uzun tüylüler de havalı durur. karar senin.

Bence şu an kullandığınız halılar gayet hoş. Boya yaptırdıktan sonra ona uygun bir renkle yenileseniz biraz daha idare etmez mi sizi?

Heryer halı çok boğuk duruyor öyle olunca. Bencede mutlaka parke yaptırmalısınız. Çok abartılı bi fiyat değil zaten. Doğalgaz yaptırılırken yerler kırılıp dökülcek hazır fırsat bu fırsat diyip yerleri de aradan çıkartın bence. Hem çocuklarınız içinde daha rahat olur, fayans varken soğuk olabilir yerler ama parke olunca yere otursalar bile o kadar sakınmazsınız hasta olucaklar diye. Hem temizlik açısındanda rahat edersiniz. Ayrıca halı da ufak bi halı alsanız yeter heryeri kaplamanıza gerek kalmaz. Evinize de farklı bi hava katmış olursunuz. Ayrıca mutfağınızı çok beğendim diğer yerlerden çok daha farklı bi havası var. Bir de söylemeden geçemiycem duvarların maşallahı var çocukları kısıtlamamak güzel ama siz biraz fazla rahat bırakmışsınız gibi geldi bana. O şekilde rahat alışmaları iyi bişey değil bence. Enazından sadece odalarıyla kısıtlı kalsaydı duvar boyamaları.. Bunu alışkanlık haline getirip nasıl olsa annem bize kızmıyo izin veriyo diye düşünerek duvarlarını yeni boyattığındada aynı şekilde devam edebilirler. Onun yerine odalarına bi duvar tahtası alabilirsiniz çocuklara.

Bence duvardan duvara halı kaplatma çok basık oluyor.yerleri laminant yaptırırsan daha dar yolluklardan kullanabilirsin.Ama mutfak çok hoş.hiç halı atmasanda olur :))

aslında ben rahat biri değilim keşke olabilseydim. duvar konusunda çok kısıtlamaya çalıştım 1. oğlum olunca bişey yapmadı ama 2. olunca işler değişti. ilk oğlum kreş, anaokulu derken evde de çalışmaları oluyordu, diğer oğlumda ondan görüyor oda boyamak istiyordu. kağıt verdiysemde 1,5-2 yaşındaki çocuğa laf anlatamadım. bir kaç kez boyadıkları yerleri sildim bu seferde leke oldu.bende son bir senedir vazgeçtim zaten boya olacak diye. sonra adanada yaşıyoruz doğalgaz sistemi bu sene olacak. inanın kendi odalarında çocuklarım bir kez bile yatamadılar. bırakın orayı boyamayı. girişte oyun parkı felan olunca oyun yeri gibi oldu. ama şuan büyük oğlum bile sabırsızlanıyor.anne ne zaman boyanacak evimiz.arkadaşlarımı çağıramam bu eve diyor. :)) inşallah 2.de artık yapmaz oda 3 yaşına yakın şimdi.

kızlar buraları parke yaptıracam açık bir renk. diğer odalarınmın devamı olacak yani. üzerine halı bulamıyorum. mutfak ve koridorlar dolaplarım beyaz ve bordo ağırlıklı. koridor aydınlık sayılır. mutfağa ve koridora 3 metrelik yolluk, girişede kare şeklinde bişey düşünüyorum. bu modeller nasıl olur yada fikri olan lütfen cvp. yazın.
Sanat Sidelya 1298 Sanat Hal | Sanat Hal
Hollywood Shaggy 8155-70 Dinarsu Hal | Dinarsu

1. halı mutfak için çok güzel.Ama tüm zemini kaplamasa daha güzel olur.
2. halı da antre için çok uygun geldi bana...Orada da tüm zemini kaplamayabilirsin.Antrede kare veya dikdörtgen,koridorda yolluk olabilir.

Boyadan sonra sticker tavsiye etmem:)
Boyayla birlikte,çocukların odasına büyükçe bir kara tahta alabilirsin.
Artık evimiz temiz oldu,bundan sonra sadece burayı çizebilirsiniz dersin.
Hem tebeşir kullanmış olurlar.Duvara taşarsa bile silince çıkar.

Bir de antredeki kaydırağı kaldırıp,yerine dresuar ve üzerine ayna veya eve girince üzerine mont-çanta bırakılabilecek uzun bir puf koyarsan,kullanışlı ve dekoratif olur.
Kaydıraktan heveslerini almışlardır diye düşünüyorum.Evde olunca fazla kullanılmıyor.

Son düzenleme:

Öncelikle cvp. için tşk. ederim. Parkeden sonra bende sadece yolluk düşünüyorum mutfak ve koridor için, girişede sizinde dediğiniz gibi kare düşünüyorum. koridor ve mutfak dolapları bordo beyaz. komple 1. olan nasıl olur acaba. yada mutfağa 1. giriş ve koridora da 2. olsa nasıl olur. zaten girişe dresuar siparişi verdim. lake (parlak beyaz) avngard tarzı bişey. kaydırağın son günleri balkona çıkacak o dediğiniz gibi evde olunca oynanmıyor.

canım ben sana royali önericem marka olarak ...sanat halıyı bilmiyorum.ama evimde royalin natura serisinden var çok memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…