• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak lavabosuna kalip sabun koyulmaz mi?

Herkes mutfakta el yıkanmaz demiş de yemek pişirirken yağlı ellerle banyoya mı gidiyor bu ahali

Ben eldiven kullanırım çoğu Zaman ama yine de yağlı elimi mutfakta yıkamak isterim yani peçeteye silsen de yağlı yağlı banyo kapısını mı tutayım

Örneğin tavuk aldım yıkadım koydum tencereye elim vıcık vıcık yağ

Patates soğan kesmek için elime bıçak almadan önce sabunlamam lazım koş banyoya mı yapacağız

Suya tutulur denmiş de yemek yaparken et yağ süt yoğurt vs olur el suya tuttum geçti olmaz ki

Evet sokaktan gelince mutfakta el yıkanmaz da yemek yaparken aralarda yıkanmazsa garip

Eeeeee aynen katiliyorum. Etle ugrasiyorsun, soganla ugrasiyorsun her seferinde banyoya mi gideym onun yerine hizlica temizleyip siradaki isleme gecerim :)

Sıvı sabun katı sabundan daha iyi diyenler bunu iyice araştırdılar mı? Ablam egzama oldu ellerinde vardı çok yoğun , doktorun ilk sorduğu soru sıvı sabun mu kullanıyorsun?

Konuna gelince istediğini yap , eltin de fazla ötmesin cadaloz.Ona mı kalmış tasası? Yalnız sadece şunu derim beyaz sabun koyma bari , renkli falan şekilli bişeyler koy.

Sivi deterjanla el yikanir mi yahu, ne bicim kurutur. Benim annemde de beyaz kalip sabun olurdu. Hatta bardaklari falan onunla yikardik icinde daha az kimyasal var diye. Ben sivi sabunu 1e 3 suyla karistirip kopuren sabun yapiyorum. En az o kurutuyor ellerimi.

Ersağ sıvı sabun kullanabilirsiniz hiç kurutmuyor, aynı şekilde elde bulaşık yıkama sıvısı da öyle.

Lavabo senin lavabon istediğin şeyi koyarsın. Kime ne? Sinir oluyorum böyle tiplere, git kendi lavabona ne koymuyosan koyma, başkasının lavabosundan sana ne? Allahım Yarabbim ya..

bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Ben de mutfak temizliyorum, çamaşır suyu, deterjan değse ille sabunlanacak ellerim. Dert etmeyin, bence doğru obsesif değilim dra gittim, gayet pasaklıyım. Ama el yıkanır.

Mutfakta el yıkamayan bana tuhaf geliyor asıl. Tuvalletten çıktıktan sonra kullanılan sabunla(kalıp, sıvı vs.) elimi yıkayıp, asla yemek yapmam. Dışardan gelince önce banyoda yıkarım elimi, mutfakta işim varsa da elimi orada yıkar öyle başlarım işe. Hatta üstü çamurlu sebzeleri ve meyveleri bile sabunla iyice yıkarım. Ayrıca kalıp sabun mikrop yuvası değil. İnternetten araştırın, hangisinin zararlı olduğunu görürsünüz.
Camurlu sebzeleri ve meyveleri sabunla yikamakmiii😱

Sivi deterjanla el yikanir mi yahu, ne bicim kurutur. Benim annemde de beyaz kalip sabun olurdu. Hatta bardaklari falan onunla yikardik icinde daha az kimyasal var diye. Ben sivi sabunu 1e 3 suyla karistirip kopuren sabun yapiyorum. En az o kurutuyor ellerimi.
Yanlış yazdınız sanırım kalıp sabun kadar el kurutan başka birşey var mı ?

Eeeeee aynen katiliyorum. Etle ugrasiyorsun, soganla ugrasiyorsun her seferinde banyoya mi gideym onun yerine hizlica temizleyip siradaki isleme gecerim :)
Ben de anlamam bunu, gayet elimi yıkıyorum mutfak lavabosunda.
Ama bunu savunan kişiler, evyeyi ya meyve sebze falan yıkamak için dolduruyorlar ya da lavaboyu her gün kullanım sonra dezenfekte etmiyorlar bence.

Valla bende şaşırırdım ne gördüm ne duydum, zaten mutfakta el yıkanmasına karşıyım ben bunun için var lavabolar, eşimi kovalarım hep mutfaktan el yıkamaya geldiğinde

bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Benim ellerimde egzama var bende mutfakta kalıp sabun kullanıyorum sıvı sabun yasak tek değilsin canım elti nede olsa laf sokacak bişey bulurlar salla gitsin

Tamam anladım, tamamen kişisel bir takıntı yani. Düşününce benim de takıntım varmış. Siz söyleyince farkettim ki ben de ellerimi banyo lavabosunda yıkayıp yemek yapamam çünkü orası mutfaktan daha kirli geliyor. Her tuvaletten çıkandan sonra girip musluğu falan ciflemediğim için. Zaten kimyasalları da çok sevmiyorum. Ama yemek yaparken dezenfektan kullanma fikri ilginç geldi. Çok kimyasal yemeğe temas etmesi doğru mu, ama bakterileri öldürebilir cidden ama yağı da temizliyor mu gibi sorular dönüyor şimdi de kafamda :KK70:
İşte mesela o bende var 🙈 her misafirden sonra tuvalet banyo mutfak heryeri temizlerim İnan ki takıntı biraz 🙈 gece 1de 2 de misafirim gider sabah 7 de kalktığım halde Evi temizlemeden yatamam 😂😂😂😂

Tercih meselesi.
İşte tercih meselesi kesinlikle.
Ama yıkanmaz ıyk falan diye bir şey yok.
Bana da aksi durum ıyk gibi geliyor, banyo lavabosunda yemek kalıntıları falan.

Aman herkes temiz olsun ellerini yıkasın, öyle hijyenik yemekler yapsın da nerede olursa olsun.
Neler gördü bu gözler...

Benim annem kullanmaz yani bizde alışkanlık değil fakat bana göre ihtiyaç olduğu için kullanıyorum. Yemek yaparken ellerimi çok yıkarım. Bulaşıkları makineye dizdikten sonra, yumurtaya tuttuktan sonra... Bulaşık deterjanıyla ellerimi yıkamak istemediğim için sabun koydum. Ayrıca bezlerimi sabunla yıkarım, hem mis gibi kokarlar hem de durulaması kolay oluyor.

Yanlış yazdınız sanırım kalıp sabun kadar el kurutan başka birşey var mı ?
Yoo yanlis yazmadim. Bulasik deterjani el kurutur, ben 1 olcu sivi sabunu 3 olcu suyla karistirip kopuren sabun yapiyorum dedim. Annem beyaz sabun kullanirdi, onunla bulasik da yikardi dedim. Kalip sabun kurutur evet, ama sec birini ya deterjanla ya kalip sabunla yikayacaksin deseler annemin zeytinyagli kalip sabununu secerim. :)

Sabun olur neden olmasın benim şuan sıvı var bulaşık sonrası elleri yıkamak iicn mecbur kalinca kendim de ellerimi oorda yıkıyorum mesela

Ama herkesin orda ellerini yıkaması da can sıkıcı normal lavabo varken

Bazı pislikler (!) Orayı normal lavabo sanıp her ihtiyacını görebiliyor çünkü ! 😠😤

Back
X