• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak dolaplarının raflarına bir şey seriyor musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi kimse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
meraba bende kaymayan plastik tarzında kullanıyorum. okadar rahatki.fortmantomada aldım memnunum tavsiye ederim.

ben havlu kagit seriyorum bardaklar icin digerleri icinde o plastik seylerden koyuyordum
ama kumas yaptirmayi dusunuyorum

bende sadece bardakları koyduğum bölüme desenli köpük gibi olan örtülerden seriordum ama koku yaptı
şimdi kağıt havlu koyuyorum ondanda çok memnun değilim

kapitone kumaş aldım önlerine gipür koydurdum hem modern hem düzenli durdu annemede yaptık kolay koly kirlenmiyo ben seviyorum

isteyene fikir olsun ben bu hazır elbezleri varya onları serdim şimdilik.
ama aklımda şöyle birşey var,ince havlu kumaştan dolabın ölçülerine göre dikrtirsem diyorum.nasıl olur sizce ?
bu bahsettiğimiz süs amaçlı örtüler değil,mutfak eşyalarımızın direk dolaba değmesini engellemesi için bir örtü.

sermiyorum. çünkü o örtüleri silmek daha büyük dert. hem ahşap üzerinde kir toz belli oluoyr. baktın kirlendi hemen temizleyebilirsin. hem birşeyler çekerken çektiğinle birlikte gelmez. be sadece büyük yemek kaşıklarının maşaların süzgeçlerin olduğu gözün içine güzel temiz bir bez sarıyorum o kadar

sermiyorum
ama 3 çekmecemin içinde bulun şeylerin üstüne havlu seriyorum
birinde kaşık çatal ötekinde bardaklar diğerinde ise kepçeler var
neden seriyorum bende bilmiyorum:37:

sermiyorum

peki içine siniyor mu ?
bazı misafirler bardak ıslakken rafa koyuyor mesela bardağı,ozaman hem tüm raf ıslanıyor,hemde ıslak yete zor geldiği gibi yapışıyor..dolabı silmek gerekiyor..çok mu abartıyorum ??

sermiyorum. çünkü o örtüleri silmek daha büyük dert. hem ahşap üzerinde kir toz belli oluoyr. baktın kirlendi hemen temizleyebilirsin. hem birşeyler çekerken çektiğinle birlikte gelmez. be sadece büyük yemek kaşıklarının maşaların süzgeçlerin olduğu gözün içine güzel temiz bir bez sarıyorum o kadar

aslında haklısın..birde benin dediğim gibi düşün bakalım ozaman ne diyeceksin.şimdi kiradayım taşınacağım..ozaman için ne yapacağıma karar vermek istiyorum.aslında senin gibi düşünüyorum ama ...

peki içine siniyor mu ?
bazı misafirler bardak ıslakken rafa koyuyor mesela bardağı,ozaman hem tüm raf ıslanıyor,hemde ıslak yete zor geldiği gibi yapışıyor..dolabı silmek gerekiyor..çok mu abartıyorum ??
yok şükür evdekilerinde gelenlerde aldıklarını yerlerine koyma huyları yok:51:
açıkcası içime siniyor öbür türlü olunca hem örtüyü yıka hem dolabı sil örtünün kurumasını bekle ütüle falan uzun iş
evde 2 çocuk hem çalışan biri olarak en geç 15 de bir siliyorum
zaten çokta ıvır zırım yok ondan dolap içleri kolay siliniyor:56:

ben hepsine değil ama bardaklarımın ve baharatlarımın bulunduğu dolaba halı kaydırmazlar var hani delikli delikli onlardan serdim çok rahat oluyor kullanımı. zaten asla ıslak bardağı vs. dolaba hemen kaldırmam o bakımdan problemim yok ama dolabın içi çizilebiliyor ya da direk ahşaba koymak bana hoş gelmiyor. bu şekilde delikli olduğu için hava alıyor bence en uygunu bu kendiliğinden yapışan delikli örtüler

Son düzenleme:
ben o naylonlarin bardak agizlarina temasini acikcasi saglikli bulmuyorum ki kuru bile koysan.
en temizi ya benim gibi havlu kagit her sildigimde atar yanisini sererim gayet hijyenik.
yada pamuklu ince havlu da olabilir birkactane alir temizce serer kirlenirse kirlisi yikanirken diger temizi
serersiniz. ama tencerelerin altina o naylonlardan seriyorum kayma olmasin diye zaten tencerenin tabani degiyor
bir sorun yok yani.
tabaklar icinde nasip olursa ust uste degilde soyle demirli aparatlar var yan yana dizmek icin bulasik sepeti gibi
onlardan dusunuyorum
ama bardaklar konusunda hassasim birde catal bicak konulan cekmeceyede ben havlu kagit sererim.
bu noylon seyler var koymak icin cekmeceye onlarda saglikli degil.
tahtadan cekmeceye gore bolumler yapilip altina havlu yada havlu kagit serilebilir.
naylonlardan ve plastiklerden acikcasi nefret ediyorum ya hemde hic saglikli degilmis zaten.
tahta, pamuklu bezler yada cam en guzeli bunlar

sermiyorum

eltimiyiz acaba seninle:)

benim eltimde böyle yapar
kaşıkların üstüne örtü örter nie örtüosun die sormuştum bilmem alışkanlık dedi:D

bence eli ıslakken falan çekmeceyi açtığında diğer çatalın kaşığın üstüne su damlamasın falan diye örtüyodur
seninde öyle olabilir:)

kaşıkların üstüne örtü örter nie örtüosun die sormuştum bilmem alışkanlık dedi:D

bence eli ıslakken falan çekmeceyi açtığında diğer çatalın kaşığın üstüne su damlamasın falan diye örtüyodur
:60::60:oğluşun olmasaydı olabilirdi
sanırım dediğin gibi olabilir
hep ellerim ıslak oluyor çekmeceleri açarken
zaten nadir kullandığımda da havlu yok:37:

sermiyorum

canavar'a iyi gülmüştüm ki bilinçaltına ayna tuttu green:9: hakikaten bu forumda dolanırken insan sürekli yaptığı şeylere dışarıdan bakabiliyor kısa süre de olsa:34:

gelelim konumuza, tabak bölümüne bir şeysermeyi yasakladım :9: birkaç yıl önce, çok memnunum, raf boşaldıkça siliyor insan. bardak bölümüne ise , hani şeffaf mı denir yağlı kağıt pardon, fırın kağıdı gibi birkaç yerinden bantladık. arada siliyoruz da, değiştiriyoruz da aşındıkça ama nemli bezle silinmesi artı:34:

hiçbirşey sermiyorum...bardaklarıda ağızları yukarı gelecek şekilde koyuyorum...böylelikle ağzı dolapla temas etmiyor....

Tüm dolaplarımda serilidir üzerlerini örtme gibi bir huyum yok.

Kapitone midir nedir onlardan diktirmişti annem çeyizimde halada onlar duruyor memnunum.

Back
X