canım onlar dışardan girmiyordur, içerde birsey bozulmustur. sen dok hepsini bak.. benim birkere ceviz bozulmustu oyle olmustu
bakliyatların kurtlanmış olabilir canım, onları kontrol et eğer bi taneyse dışardan gelmiş olabilir kontrol et eğer bişi yoksa kafanı rahat tut illa kendinden oldu diyemeyiz.
Gözden kaçan birşey kurtlanmış oluyor.O kurtlar kelebeğe dönüşüyor.Bende polen vardı kaynağı orasıymış.Mutlaka kaynağı bulup yoketmen lazım,yoksa bitmiyorlar.
ya işte belli olmuyor:S benim kimyon kurtşanmıştı kelebek çıkıyordu bi bakayım dedim baharatlara bakmak gelmedi aklıma, sonra dedim herşyi boşaltıp yıkayayım şok oldum :S baya kurtluydu. ilk kez bişeyim kurtlandı ve bunun baharat olması çok garibime gitti.
canım çok ilginç ama bende bulgurun kurtlandığını ilk defa gördüm kavanozun içindeydi unutmuşum arkada kalmış yeni aldığımı koyacakken farkettim kavanozun içi resmen bembeyaz doluydu kavanozumda çok güzeldi ama içm almadı onun içine başka bişey koymayı olan kavonozuma oldu hepsini çöpe attım
canım aynı dert bende de olmustu hatta netten de baya arastırmıstm evim cok sıcak oluyr ve bu baklyt vs.koyduğumuz dolapların hava alması gerekyrms.eskiler o yüzden bu dolaplarına mutlaka telden havalandırma gibi birsey yaparlarmıs.ve ne yazıkki kutuların kapalı olması bile cözüm değil ben cok denedim ve gördüm kavanozun içinde nemden bile ürüyorlarcabuk kurtlancak ürünleri ben buzdolabına koyuyrm (ince bulgur,asurelik buğday(ki acaip geliyorlar buna)irmik(buda öyle)sorun otadan kalktı tabi buzdolabında birsürü sişe hos değil ama kelebeklerden iyidir bakalım yazın ne ypcm öpyrm
canım aynı dert bende de olmustu hatta netten de baya arastırmıstm evim cok sıcak oluyr ve bu baklyt vs.koyduğumuz dolapların hava alması gerekyrms.eskiler o yüzden bu dolaplarına mutlaka telden havalandırma gibi birsey yaparlarmıs.ve ne yazıkki kutuların kapalı olması bile cözüm değil ben cok denedim ve gördüm kavanozun içinde nemden bile ürüyorlarcabuk kurtlancak ürünleri ben buzdolabına koyuyrm (ince bulgur,asurelik buğday(ki acaip geliyorlar buna)irmik(buda öyle)sorun otadan kalktı tabi buzdolabında birsürü sişe hos değil ama kelebeklerden iyidir bakalım yazın ne ypcm öpyrm
:)canım buzdolabına koy bak sorun ortadan kalkacak aile planlaması yapmak lazım bu kelebeklere:)
birde bu dolabını sık havalandır cnm evden cıktığıında falan ac yani benim yapmama gerek kalmıyor oğlum hergüüüüüün itinayla indiriyor dolabı cünküüü:)
Eviniz nem oluyor mu acaba. Nem oranı çok olunca böceklenme çabuk olur diye biliyorum. Hatta baklagilleri bez torbada saklar bazısı. Ben gerçi hep kapalı kavanoz da tutuyorum birşey olmuyor ama bir kere tarhanam böceklenmişti. Bir de organik ürünler daha çabuk böceklenebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?