Yarışma Mütebbel ve Alman Usulü Patates Ezmesi - Koska Tahin Sponsorlugunda

yenGEnC

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
21.835
136.002
herkese merhaba.
aslinda meze konusu açıldığı gibi sevgili Nevreste'ye "müttebeeeel" diye mesaj atmistim ama malesef benden önce alan olmus. Son saniye müttebel boşa cikinca kollari sivadim, aksam yemege davetli olduğum halde ogle yemeğine cilingir sofrasi kurdum:)
Nihatet müttebelin bana kaldığına cok sevindim çünkü sirf muttebel yemek icin Lübnan'a bilet almis biriyim. davet edildigim evlere tahinimle kozlenmis patlicanimla giderim 😅😅
her neyse tarifime gelecek olursak;
malzemeleri sayiyorum

MÜTTEBEL
20241026_140214.jpg

patlican kozlemesi
yoğurt
tahin
limon
sarımsak
kirilmis fındık / ceviz / badem
zeytinyagi
tuz
:)
aslinda tarif basit.
once patlıcanları közlüyoruz
20241026_003111.jpg

simdi vereceğim oranlar 2 patlican icin
mesela ben 6 patlican kullandim bunun 3 katini kullandim. 4 patlıcanla yapacaksaniz 2 katini kullanmaniz yeterli.
2 patlican icin 1 tepeleme corba kasigi limon, 1 tepeleme corba kasigi yogurt ve 1 tepeleme corba kasigi tahini 1 diş sarimsagi ve tuzu ekleyin.
ezilmis findik ekleyin ama nasil desem ne az olsun ne de findiga boğsun😅
genelde oran bu oluyor ama tabii herkesin damak tadi farklı. arasira tadina bakin eklemek istediğiniz varsa ekleyin. bitince cook lezzetli olacak:)
20241026_144718.jpg

bol bol zeytinyagi ekleyip hepsini bir guzel karistirin.
oldu bitti bile. zaten tadina bakinca siz de bayilacaksiniz.
cevremde muttebel=ben diye anilirim
kim evine iki kadeh bir sey icmeye cagirsa patlicanimi kozler giderim🤣🤣
20241026_160153~2.jpg

ben sunum icin nar ekledim. gjttigim bir arap restoraninda bu sekilde yemistim ve yakistirmistim. tavsiye ederim tatli bir eksilik veriyor.

veee yeni tarifimiz. Alman usulü patates ezmesi:)
canim sevgilim bugüne kadar bana bir sürü yerel alman yemegi yapti ama samimi olmam gerekirse hepsi cok kötüydü:) onca yemegin icinden sadece bu tarifi cok sevdim. içindeki baharatlar gerçekten yedikçe yediriyor insani.
o yuzden güvendiğim tarifle mutlulukla paylasiyorum.

ALMAN USULÜ PATATES EZMESI
malzemeler
20241026_150522.jpg

patates haslamasi
tereyag
süt
biberiye
muakat
kekik
kara biber
tuz
oncelikle uzulerek oran veremeyecegim çünkü her patates birbirinden farklidir.
tamamen yuz gram tereyagi dersem belki zor haslanmis patatesi yumusarmaya yetmez.
bu yüzden azar azar ekleyin:)
patatesinize (ben ortalama 4 patatese 100 gram tereyag ve bu 100 gram oraninda sut ekledim)
siz azar azar ekleyin, ve patatesleri ezin.
patates rahatca karisacak hale gelince durun. civik olmasin.
20241026_151858.jpg

su kivam idealdir
bakin ne kasiktan düşecek kadar civik ne de karismayacak kadar kati
burada benim bir puf noktam ben haslarken kabuklu patatese tuz atiyorum. içine tad veriyor:)
20241026_152200.jpg

patatesleri ezdikten sonra muskati rendeleyin, kekigi ve biberiyeyi ekleyin (benim biberiyem biraz buyuktu mikserle kekik boyuna getirdim)
20241026_152809.jpg

tuz ve karabiberi koyun karistirmaya devam edin. arasira tadina bakin ne lazimsa ekleyin
ve bitti bile 🤤🤤🤤
Screenshot_20241026_195042_Photos~2.jpg
Screenshot_20241026_195119_Photos~2.jpg

deneyin pisman olmayacaksiniz. cok hafif ve lezzetli🥰🥰
deneyen herkese simdiden afiyet olsun.
yeni tarihlerde görüşmek üzere
hadi bize afiyet olsuuun
IMG-20241026-WA0002.jpg
IMG-20241026-WA0003.jpg
IMG-20241026-WA0009.jpg
IMG-20241026-WA0010.jpg

Muhteşeeeemmmmmmmmm🤤🫠 işini askla yapan insanlara bayılırım 🙈🤤 harikasın canım benim, nefiissss gözüküyor 🥰🍒🍒🍒🫶😘

herkese merhaba.
aslinda meze konusu açıldığı gibi sevgili Nevreste'ye "müttebeeeel" diye mesaj atmistim ama malesef benden önce alan olmus. Son saniye müttebel boşa cikinca kollari sivadim, aksam yemege davetli olduğum halde ogle yemeğine cilingir sofrasi kurdum:)
Nihatet müttebelin bana kaldığına cok sevindim çünkü sirf muttebel yemek icin Lübnan'a bilet almis biriyim. davet edildigim evlere tahinimle kozlenmis patlicanimla giderim 😅😅
her neyse tarifime gelecek olursak;
malzemeleri sayiyorum

MÜTTEBEL
Eki Görüntüle 3495229
patlican kozlemesi
yoğurt
tahin
limon
sarımsak
kirilmis fındık / ceviz / badem
zeytinyagi
tuz
:)
aslinda tarif basit.
once patlıcanları közlüyoruzEki Görüntüle 3495230
simdi vereceğim oranlar 2 patlican icin
mesela ben 6 patlican kullandim bunun 3 katini kullandim. 4 patlıcanla yapacaksaniz 2 katini kullanmaniz yeterli.
2 patlican icin 1 tepeleme corba kasigi limon, 1 tepeleme corba kasigi yogurt ve 1 tepeleme corba kasigi tahini 1 diş sarimsagi ve tuzu ekleyin.
ezilmis findik ekleyin ama nasil desem ne az olsun ne de findiga boğsun😅
genelde oran bu oluyor ama tabii herkesin damak tadi farklı. arasira tadina bakin eklemek istediğiniz varsa ekleyin. bitince cook lezzetli olacak:)Eki Görüntüle 3495231
bol bol zeytinyagi ekleyip hepsini bir guzel karistirin.
oldu bitti bile. zaten tadina bakinca siz de bayilacaksiniz.
cevremde muttebel=ben diye anilirim
kim evine iki kadeh bir sey icmeye cagirsa patlicanimi kozler giderim🤣🤣
Eki Görüntüle 3495232
ben sunum icin nar ekledim. gjttigim bir arap restoraninda bu sekilde yemistim ve yakistirmistim. tavsiye ederim tatli bir eksilik veriyor.

veee yeni tarifimiz. Alman usulü patates ezmesi:)
canim sevgilim bugüne kadar bana bir sürü yerel alman yemegi yapti ama samimi olmam gerekirse hepsi cok kötüydü:) onca yemegin icinden sadece bu tarifi cok sevdim. içindeki baharatlar gerçekten yedikçe yediriyor insani.
o yuzden güvendiğim tarifle mutlulukla paylasiyorum.

ALMAN USULÜ PATATES EZMESI
malzemelerEki Görüntüle 3495236
patates haslamasi
tereyag
süt
biberiye
muakat
kekik
kara biber
tuz
oncelikle uzulerek oran veremeyecegim çünkü her patates birbirinden farklidir.
tamamen yuz gram tereyagi dersem belki zor haslanmis patatesi yumusarmaya yetmez.
bu yüzden azar azar ekleyin:)
patatesinize (ben ortalama 4 patatese 100 gram tereyag ve bu 100 gram oraninda sut ekledim)
siz azar azar ekleyin, ve patatesleri ezin.
patates rahatca karisacak hale gelince durun. civik olmasin.Eki Görüntüle 3495235
su kivam idealdir
bakin ne kasiktan düşecek kadar civik ne de karismayacak kadar kati
burada benim bir puf noktam ben haslarken kabuklu patatese tuz atiyorum. içine tad veriyor:)
Eki Görüntüle 3495234
patatesleri ezdikten sonra muskati rendeleyin, kekigi ve biberiyeyi ekleyin (benim biberiyem biraz buyuktu mikserle kekik boyuna getirdim)Eki Görüntüle 3495233
tuz ve karabiberi koyun karistirmaya devam edin. arasira tadina bakin ne lazimsa ekleyin
ve bitti bile 🤤🤤🤤
Eki Görüntüle 3495241 Eki Görüntüle 3495240
deneyin pisman olmayacaksiniz. cok hafif ve lezzetli🥰🥰
deneyen herkese simdiden afiyet olsun.
yeni tarihlerde görüşmek üzere
hadi bize afiyet olsuuun
Eki Görüntüle 3495247 Eki Görüntüle 3495249 Eki Görüntüle 3495248 Eki Görüntüle 3495246
Başarılar dilerim yengenc ellerine sağlık 🤩🤩

İkisi de harika gözüküyor, fırsat bulursam yarın ikisini de deneyeceğim. Ellerine sağlık.

X