• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakbel görümcemin mesajlarını yakaladım...

Size tek birşey soracağım kız kardeşinin sana ve annene hitap şeklini söylediklerini sen onun annesine ya da kardeşine söyleseydin o zamanda böyle bir tavır sergilermiydi nişanlın. Cevabın evetse devam et ama hayırsa otur bir düşün. Meslektaşmışız adliyelerin durumunu sende benim kadar görmüşsündür. Bir insanla evlenirken ailesi ile de evleniyorsunuz ve boşanma nedenlerinin yarısı aileden kaynaklı hal böyleyken daha aşkının zirvesinde ve evlenmeden ailesine karşı seni savunmaktan aciz olmak bir yana onların lafları ile sana ve ailene tavır yapan nişanlının evlenip hevesi geçip hayat monotona dönünce daha beter bir hal almayacağına nasıl emin olabiliyorsun. Kız kardeşi annene ve sana hakaret etmiş ve nişanlında anladığım kadarıyla susmuş bunu kabul edebilecekmisin . Kimse vazgeçilmez değildir. İyi düşün

Ma aile cahil kültürsüz, evde bir kişi üniversite okuyup siyriliyor sözüm ona, ama o çok farklı hiç ailesine benzemiyor vs bunlar ile kendinizi kandırmayın.
Rahmetli canım dedemin bir sözü vardır" şap şeker cinsine çeker". O ailenin çocuğu ne olursa olsun. Bugün görümce kişisinin hakaretlerin yarın evlenince eşinizden duyarsınız, birde her şeyde kendilerine çekmeye çalışırlar, evlenince ailenin olduğu yerde yaşayacağız diyen adam düğünden sonra ailem ailem diyecek daha kötüsü onlar oğlan elden gidiyor diye dozu arttıracak, onlar dozu arttırdıkça sizi daha fazla kavga gürültü ve zor günler bekleyecek.
Konu sahibi Rabbimiz önümüze ak sakallı çıkarmaz her zaman ey fani yanlış yoldaşın falan böyle şeyler beklemeyin harekete geçin, ayağınıza vuran ayakkabıyı, dar gelen kıyafeti, alerji yapan takıyı atiyorsan bu ilişki de bitmeye mahkûm.
Yol ver ki herkes kendi dengini bulsun.

Erkek arkadaşımın telefonunda kız kardeşinin attığı mesajları yakaladım. hakaret dolu iğrenç mesajlar benim ve ailem hakkında... evveliyatını da anlatayım ki bana akıl verin...

kız kardeşleri ve annesi kasım ayında evimize gelmişlerdi tanışmak için. bu buluşmada bizim açımızdan hiçbir sorun olmamasına rağmen erkek arkdaşım ailesine terbiyesizlik yapıldığını bir süre bu evlilik meselesini konuşmak istemediğini söyledi. annem onlara memleketteki işlerini vs sorduğu için terbiyesizlik yapmışız. üslupları çok üstten bakıyormuş. bu mesajları ailem gördü ve çok büyük olaylar koptu. tabi onların tarafta da herkes erkek ark. doldurmaya başladı. ayrılık noktasına geldik ,ailem bu kadar ufak mevzuları yanlış anlayan insanlarla çok mutsuz olacağımı söyledi evlenmeyeceksin dediler. bu lafı dayım söyledi ve ben bu yüzden tokat yedim.
ama ikimizin arasında daha evvel hiçbir sorun olmaması, benim ailemin erkek arkadaşımı tanıyıp sevmesi,aradan zaman geçmesi ve benim de kararlı olduğumu görünce ailem kızım madem bu kadar seviyorsan bişey diyemeyiz,hakkınızda hayırlısı olsun dediler.

aradan aylar geçti bu sürede erkek ark.da anneme karşı cephe almaya başladı ben aralarını yumuşattım ve bir araya getirdim, ailesinin olmadığı bu görüşme çok güzel geçti kararlı olduğumuzu bir kez daha söyledik
annesi geçen hafta tek başına memleketten bize geldi,artık nişan düğün vs olayları konuşmak için. bu süreçte tabi ben bütün ailesiyle aramı iyi tutmaya çalıştım. bu mesajları atan kız kardeşi yanımıza geldi hiçbir sorun yaşamamış gibi ağırladım onu. neyse konuşmada müstakbel kv anneme sizin adetleriniz nasıl neler yapılır dedi. annem de adetlerimizde tatlıya gelinirken bir gümüş gondol getirilir, nişanda da durumunuz müsaitse bir beştaş takılı dedi. o gün birlikte yemeğe gittik, dışarıya çıkardık gezdirdik. akşam da otelde yer tuttuk orada kaldı. ertesi gün hep birlikte yaylamıza gittik. burada tekrar bu meseleler konuşuldu ve inanın yüzümüz düşmedi bile herşey çok güzeldi. erkek ark. da sürekli annesini yokluyor herşey yolunda mı diye, hiçbir sorun yok diyor kadın. nenem ben içerdeyken burada herşey ev de hazır inşallah nasiplerinde vardır da bizim de oğlumuz olur demiş. rahmetli babalarının vasiyetiymiş köylerinde düğün yapmak benim de küçüklük hayalimdi, inşallah köy düğünü yaparız diye konuştuk. annesi de buyrun bize de gelin köyü bir görün bakın beğenmezseniz salonda yaparız demişti. vay efendim annem geliriz uygun bulursak köyde olur demiş. kadın memleketine döndü. iki gün sonra aramış bizimkini benim tansiyonum çıktı bu nasıl aile bizden neler istediler sen beni bunlara mecbur mu edeceksin diye bağırmış. niye otelde kalmışmış... benim saf da bana tavır aldı bu ne hadsizlik benim aileme karşı diye. ortada hiç bişey yoktu ya hiçbişey... annesi açtı doldurdu resmen, ve annem daha önce kadına eğer bir sorun olursa açın bana söyleyin çocukları arada bırakmayalım diye kaç defa söyledi...

çok büyük kavga ettik artık dayanamıyorum çünkü kendi fikri zikri yokmuş gibi davranıyor. çıkardım yüzüğü bitsin dedim. 1 gün ayrı kalabildik. yapamıyoruz... aileler işin işine girince mesele oluyor, bizim aramızda bir sorun yok ki... ailesi kendi için çok endişeleniyormuş biz onu iç güveys yapacakmışız. ailesini hiçe sayıyormuşuz. bana bu kadar aşık olmasını anlamıyormuş ailesi...

Toparlayayım geçen gün telefonunda daha önce bizim yanımıza gelen kız kardeşinin mesajlarını yakaladım. abi bunların hepsi aynı,beni yanlış anlama senin üzülmeni istemem ama bunlar seni kullanmaya çalışıyorlar. sen tek erkeksin göz göre göre neden çingene bir aileye giriyorsun, hayatın boyunca seni yolacaklar,sen mutsuz olacaksın evlensen bile uzun sürmeyecek, senin gözünü kör etmesine izin verme , seni ve aileni hiçe sayıyorlar, çıkarları var, çingenelikleri had safhada, hayatın boyunca bok çuvalı gibi başında mı olsun istiyosun (annem için diyor), kendi küçük farelerini kime verecekler senin gibisini bulmuşlar... (bu arada kendi de 28 yaşında ve keyfi istemediği için çalışmıyor, erkek ark. daha yeni işe girmesine ve kendine yetecek kadar kazanmasına rağmen bu kıza para yolluyor destek oluyor, hanımefendi gönderilen miktarı da az bulmuş daha fazla istiyor. ama eninde sonunda onu biz yolacakmışız... )

Kan beynime sıçradı. bu arada ben avukatım annem emekli öğretmen mali durumumuz çok şükür iyi. annem daha evvel kirada olan bir evini evlenince bize vermeyi teklif etti rahat edelim diye. hiçbir şekilde hiçbişeye ihtiyacımız yok. annem ve nenem etraflarında çok çok sevilen sayılan insanlar. aklım almadı mesajları,bu kadar kötüniyetli ve basit olunmasını. ve hem bana hem aileme bu laflar edilirken onun sessiz kalmasını...

Dayanamadım söyledim... haklısın ne desen ama o çok asabi biri bilmiyorsun sen, ben her seferinde o sizin yengeniz olacak diiyorum dedi. demek ki bu daha önce kaç defa yaşandı, ben senin için ailemi karşıma aldım dayak yedim ya hiç mi yüreğine batmadı bu laflar dedim. çok sinir anında söyledi diyor... bana güven lütfen ben sana asla laf söyletmem diyor. ne yapacağımı bilmiyorum. erkek arkadaşım ne derse desin içim bi türlü soğumuyor. çok üzülüyorum. yarın bi gün annem tüm iyiniyetiyle bu insanlara evini açacak ve ardından bu laflar edilecek yine... ne yapmalı ne etmeli işin içinden çıkamıyorum...

Yerinde olsam işler ciddiye binmeden hiç düşünmez çığıra çığıra kaçardım.. Seni istenmeyen gelin ilan etmişler.

Ben de onu soracaktım çok yaşayın. Gümüş gondolu da merak ettim ama. Kaç yıldır uygulanıyor sizde bu adetler?
Ben evleneli 13 olacak istemeye gelirken gümüş gondol gelmişti. Beştaş yoktu ama üç beş senedir var öyle bir adet. Bana tek taş gelmişti.
Babaanneme de sandıkta lokum getirmişler övünerek anlatırdı.
Nesneler günümüze göre değişebilir takılmayın bence

ciddi anlamda çok iyi birisi ve çok iyi anlaşıyoruz bu meseleler dışında. yüreğini seviyorum. fikirlerini, görüşlerini...
Adamın kendi fikirleri kendi iradesi kendi tavırları Yok ki nesini seviyorsunuz? Kaynananızın fikirleriyle dolduruşa gelmesini mi? Bende benzer şeyleri hatta fazlasını yaşadım bnm kv evlenene kadar iyiydi sonra bana büyü yaptın bizden ayırmak için diye bile iftira attı. Oğlum seni gözünde büyütmüş sen çirkinsin büyü yaptın dediler. Neler neler. Ama eşim bir kez bile bana yansıtmamaya çalıştı çok güzel denge kurdu. O kadar doldurmaya çalıştılar ki. Doldurup doldurup üzerime saldılar. Ama eşim bnm evim ailem artık sensin dedi bana. Sahip çıkmam lazım dedi. Bi kere annesinin lafıyla gelip üzmedi beni. Ama İnan öyle olsa evliyken boşanırdım

Şu ana kadar hiç bir konuya olumsuz yaklaşmadım boşan ayrıl demedim ama size malesef
Konu sahibi mutsuz olacağını göremiyorsun. Üstelik sadece sen değil o çok kıymet verdiğin Annen Nenen de mutsuz olucak. Ne gerek var bile bile lades demeye

... bana güven lütfen ben sana asla laf söyletmem diyor.
İnanıyor musunuz bu sözüne? Şimdiden ailesi için sizi defalarca kıran, hemen dolduruşa gelen birine güveniyor musunuz bu konuda? Karşı tarafın ithamları çok ağır ve çirkin. Evlendiğiniz zaman neler olabileceğini, neler yapabileceklerini tahmin edemiyorum. Siz bu kadar sessiz ve saygılıyken karşı taraf çok farklı. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Erkek arkadaşımın telefonunda kız kardeşinin attığı mesajları yakaladım. hakaret dolu iğrenç mesajlar benim ve ailem hakkında... evveliyatını da anlatayım ki bana akıl verin...

kız kardeşleri ve annesi kasım ayında evimize gelmişlerdi tanışmak için. bu buluşmada bizim açımızdan hiçbir sorun olmamasına rağmen erkek arkdaşım ailesine terbiyesizlik yapıldığını bir süre bu evlilik meselesini konuşmak istemediğini söyledi. annem onlara memleketteki işlerini vs sorduğu için terbiyesizlik yapmışız. üslupları çok üstten bakıyormuş. bu mesajları ailem gördü ve çok büyük olaylar koptu. tabi onların tarafta da herkes erkek ark. doldurmaya başladı. ayrılık noktasına geldik ,ailem bu kadar ufak mevzuları yanlış anlayan insanlarla çok mutsuz olacağımı söyledi evlenmeyeceksin dediler. bu lafı dayım söyledi ve ben bu yüzden tokat yedim.
ama ikimizin arasında daha evvel hiçbir sorun olmaması, benim ailemin erkek arkadaşımı tanıyıp sevmesi,aradan zaman geçmesi ve benim de kararlı olduğumu görünce ailem kızım madem bu kadar seviyorsan bişey diyemeyiz,hakkınızda hayırlısı olsun dediler.

aradan aylar geçti bu sürede erkek ark.da anneme karşı cephe almaya başladı ben aralarını yumuşattım ve bir araya getirdim, ailesinin olmadığı bu görüşme çok güzel geçti kararlı olduğumuzu bir kez daha söyledik
annesi geçen hafta tek başına memleketten bize geldi,artık nişan düğün vs olayları konuşmak için. bu süreçte tabi ben bütün ailesiyle aramı iyi tutmaya çalıştım. bu mesajları atan kız kardeşi yanımıza geldi hiçbir sorun yaşamamış gibi ağırladım onu. neyse konuşmada müstakbel kv anneme sizin adetleriniz nasıl neler yapılır dedi. annem de adetlerimizde tatlıya gelinirken bir gümüş gondol getirilir, nişanda da durumunuz müsaitse bir beştaş takılı dedi. o gün birlikte yemeğe gittik, dışarıya çıkardık gezdirdik. akşam da otelde yer tuttuk orada kaldı. ertesi gün hep birlikte yaylamıza gittik. burada tekrar bu meseleler konuşuldu ve inanın yüzümüz düşmedi bile herşey çok güzeldi. erkek ark. da sürekli annesini yokluyor herşey yolunda mı diye, hiçbir sorun yok diyor kadın. nenem ben içerdeyken burada herşey ev de hazır inşallah nasiplerinde vardır da bizim de oğlumuz olur demiş. rahmetli babalarının vasiyetiymiş köylerinde düğün yapmak benim de küçüklük hayalimdi, inşallah köy düğünü yaparız diye konuştuk. annesi de buyrun bize de gelin köyü bir görün bakın beğenmezseniz salonda yaparız demişti. vay efendim annem geliriz uygun bulursak köyde olur demiş. kadın memleketine döndü. iki gün sonra aramış bizimkini benim tansiyonum çıktı bu nasıl aile bizden neler istediler sen beni bunlara mecbur mu edeceksin diye bağırmış. niye otelde kalmışmış... benim saf da bana tavır aldı bu ne hadsizlik benim aileme karşı diye. ortada hiç bişey yoktu ya hiçbişey... annesi açtı doldurdu resmen, ve annem daha önce kadına eğer bir sorun olursa açın bana söyleyin çocukları arada bırakmayalım diye kaç defa söyledi...

çok büyük kavga ettik artık dayanamıyorum çünkü kendi fikri zikri yokmuş gibi davranıyor. çıkardım yüzüğü bitsin dedim. 1 gün ayrı kalabildik. yapamıyoruz... aileler işin işine girince mesele oluyor, bizim aramızda bir sorun yok ki... ailesi kendi için çok endişeleniyormuş biz onu iç güveys yapacakmışız. ailesini hiçe sayıyormuşuz. bana bu kadar aşık olmasını anlamıyormuş ailesi...

Toparlayayım geçen gün telefonunda daha önce bizim yanımıza gelen kız kardeşinin mesajlarını yakaladım. abi bunların hepsi aynı,beni yanlış anlama senin üzülmeni istemem ama bunlar seni kullanmaya çalışıyorlar. sen tek erkeksin göz göre göre neden çingene bir aileye giriyorsun, hayatın boyunca seni yolacaklar,sen mutsuz olacaksın evlensen bile uzun sürmeyecek, senin gözünü kör etmesine izin verme , seni ve aileni hiçe sayıyorlar, çıkarları var, çingenelikleri had safhada, hayatın boyunca bok çuvalı gibi başında mı olsun istiyosun (annem için diyor), kendi küçük farelerini kime verecekler senin gibisini bulmuşlar... (bu arada kendi de 28 yaşında ve keyfi istemediği için çalışmıyor, erkek ark. daha yeni işe girmesine ve kendine yetecek kadar kazanmasına rağmen bu kıza para yolluyor destek oluyor, hanımefendi gönderilen miktarı da az bulmuş daha fazla istiyor. ama eninde sonunda onu biz yolacakmışız... )

Kan beynime sıçradı. bu arada ben avukatım annem emekli öğretmen mali durumumuz çok şükür iyi. annem daha evvel kirada olan bir evini evlenince bize vermeyi teklif etti rahat edelim diye. hiçbir şekilde hiçbişeye ihtiyacımız yok. annem ve nenem etraflarında çok çok sevilen sayılan insanlar. aklım almadı mesajları,bu kadar kötüniyetli ve basit olunmasını. ve hem bana hem aileme bu laflar edilirken onun sessiz kalmasını...

Dayanamadım söyledim... haklısın ne desen ama o çok asabi biri bilmiyorsun sen, ben her seferinde o sizin yengeniz olacak diiyorum dedi. demek ki bu daha önce kaç defa yaşandı, ben senin için ailemi karşıma aldım dayak yedim ya hiç mi yüreğine batmadı bu laflar dedim. çok sinir anında söyledi diyor... bana güven lütfen ben sana asla laf söyletmem diyor. ne yapacağımı bilmiyorum. erkek arkadaşım ne derse desin içim bi türlü soğumuyor. çok üzülüyorum. yarın bi gün annem tüm iyiniyetiyle bu insanlara evini açacak ve ardından bu laflar edilecek yine... ne yapmalı ne etmeli işin içinden çıkamıyorum...
Erkek arkadaşından bir cacık olmaz, ben hayatımda bu kadar çirkef aile görmedim

Balık baştan kokmuş resmen, evlenmeden önce uçuş uçuş oluyor insan ama aynı eve girdikten sonra aileler de giriyor o eve sözlerle, davranışlarla, kavgalarla... Aşk, sevgi tabi ki evliliği yürütür ama ayakta tutan şey inanın uyum, geçim, huzur ve bu aile kesinlikle size bunları vaad etmiyor ve onları kesinlikle tamamen devre dışı bırakamazsınız. Size tavsiyem kalbinizle değil mantığınızla hareket edin şu aşamada pişman olmazsınız.

Ayrıl

kusura bakma ama erkek arkadaşın çabuk gaza gelen biri nasıl evli kalacaksınız bence çok iyi düşün yol çokta uzun değilken...

Üzücü belki ama evlenmeyin.
Erkek arkadaşınız adamlık vasfı taşımıyor.Hakaret algılamayın ama evlenince sizi ailesinin önüne atacak ve hiçbir konuda yanınızda olmayacak bir tip.Koca olmaz ondan. Bu o kadar belli ki.
Şu konudan şu anlattıklarınızdan çıkarımım bu.
Başınızı yakmayın.
Çirkef bir aile ve saftirik bir koca adayı.
Sevginizi saygınızı bitirirler, başınızı vurursunuz.
Tavsiyeleri dikkate alın.
Allah kolaylık versin inşallah hayırlı adımlar atarsınız.

Bu çocuktan adam da olmaz , koca da.. tek basına kararlar alabilmeyi ögrenememis henüz..

bana güven lütfen ben sana asla laf söyletmem diyor

Sakın güvenme demeye geldim. Şöyle bir forumda gez. Annesini haksız yere çiğnetip devam edip mutlu olan hiç bir kız yok. Bu gün bir bu minval üzeri kaç konu var boşanıyorum başlığıyla açılan.

Sakın yapma. İnsan olsaydı bu kuru iftira ve hakaretlere cevap verir size laf söyletmezdi. Şu dolduruş olayını da anlamıyorum. Sevgiliniz geri zekalı mı yoksa rüştünü alamamış anaokul çocuğu mu? Kendi aklı, fikri, gözleri yok mu?

Kız kardeşi sinirliymiş. Böyle savunma mı olur? Özrü kabahatinden beter. Yani her olay olduğunda o sinirli denilip sizin hakkınıza girilecek. Buna razı mısınız? Daha bir çok sıkıntılı durum var ancak yazabilecek kadar zamanım yok. İş ilerleyince her şey daha kötü olacak.

Yol yakınken ayrıl. Veya deva edip hem kendinin hem de seni seven annen ve ailenin hayatını karart. Sonuçta insanın kendine ettiği kötülüğü 7 düvel birleşse yapamazmış.

Back