• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mustafa Mutlu / Bu zulmü bitirmek için tüketimden gelen gücümüzü kullanmalıyız !

andie

Kendime yenibir ben lazım
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
1.399
291
373
Ay, hepiniz ne kadar da hassasmışsınız canım! Nasıl olur da bu halk göz göre göre oyunu AKP’ye verirmiş? Bunun adına “katiline âşık olmak” denirmiş... Böyle bir ülkede yaşamak artık olanaksız hale gelmiş... Bu iktidarın değişeceğine olan inancınız kalmamış! Zaten herkes layık olduğu iktidar tarafından yönetilirmiş...
Bir sürü laf, laf, laf!
Sözüm sana; seçim yenilgisi şokunu üzerinden atamayan, üzgün, yılgın saf vatandaş:
Hemen aklını başına topla, kendine gel!
Yoksa senin bu yılgınlığından, bezginliğinden öyle bir yararlanırlar ki; işte o zaman gerçekten kaçacak delik ararsın...
Gün, ağlayıp sızlanma günü değil...
Pes edip, kaçıp gitme günü, hiç değil!
Gün, direnme günü!
Pasif ama kararlı bir direnişin tam zamanı artık!
Sokaklara çıkmak, bağırmak çağırmak, öfkelenmek, sinirlenmek yok bu direnişte...
Öğren artık iyi niyetli arkadaş; seçimle gelir bunlar... Ama asla seçimle gönderemezsin!
Çünkü demokrasi, insanlığının ve yurttaşlığının bilincinde olan insanların çoğunlukta olduğu ülkeler için ideal bir sistemdir.
Bizim gibi okuyup yazmayı bilene ve dört işlemden ikisini güç bela yapana “aydın” denilen ülkelerde demokrasi, sadece zorbalara hizmet eder!
“Peki; biz ne yapacağız o zaman?” diyorsan...
İşte; doğru soruyu buldun nihayet!
Demokrasicilik oyununun adaletten ve çağdaşlıktan uzaklaştığı, diktatörlüklerin aracı haline getirildiği toplumlarda, aklını çalıştıracaksın...
Sosyalizm, emekçilerin üretimden gelen güçlerini kullanmaları esasına dayanır...
Günümüz toplumu ise üretim değil; tüketim toplumu...
O zaman biz de tüketimden gelen gücümüzü kullanacağız!
Eğer üreten bizsek, vergi veren, bu toplumu ayakta tutan, artı değer yaratan, aklını çalıştıran ve tüm bunlara karşın kendini ifade edemeyen, ezilen, itilen, kakılan yine bizsek...
O zaman tüketimi durdurmayı deneyeceğiz bir kez olsun!
Evet; tüketmeyeceğiz.
Tüketimi en aza indireceğiz bir süreliğine...
Birileri gibi evdeki paraları sıfırlama olanağımız olmasa bile alışveriş, eğlence, gezi harcamalarını sıfırlayacağız...
Yeme, içme, barınma ve giyinme harcamalarını kısabildiğimiz kadar kısacağız.
Gerekiyorsa arabaya binmeyip yürüyeceğiz...
Bu zalim değirmenin, bizim taşıdığımız sularla, yine bizi öğütmesine böyle tepki göstereceğiz.
Değerimizi anlayacakları güne kadar...
Heceleyerek söylüyorum:
TÜ-KET-ME-YE-CE-ĞİZ!
Bu kampanyaya da iktidarın emir kulu olan işadamlarının şirketlerini boykot ederek başlayacağız.
Bu zulme seyirci kalan firmalardan tek kuruşluk alışveriş yapmayacağız, gazetelerini almayacağız, sularını içmeyeceğiz, kredi kartlarını iptal edeceğiz, bankalarındaki paralarımızı çekeceğiz...
Hatta bırakın özel arabalarımızı, toplutaşıma araçlarına bile binmeyip yürüyeceğiz!
Bizi umursamadılar; çocuklarımızı öldürüp geçtiler...
Paramızın önünde kul olacaklarına adım gibi eminim!

GÜNÜN SORUSU

Seçim sonuçları ortada; ne ilginçtir ki üç parti de yenilgiyi kabul etmiyor! Tablo açık: Berkin’i vuranlar, ayakkabı kutularına para dolduranlar, baskın yapılacağından kuşkulanınca evdeki paraları sıfırlayanlar kazandı. Bu yüzden, bugüne kadar izlediğimiz mücadele yöntemlerini yetersiz buluyorum ve yeni bir kampanya başlatıyorum: TÜKETMİYORUZ! Sorum size:
Var mısınız?

TÜKETMİYORUM, ÇÜNKÜ...

Haydi; tam sırası: Sandıktaki gücümüzü küçümseyenlere, anlayacakları dilden yanıt verelim!
Ben internette (Lütfen TIKLAYIN) adresinde “Tüketmiyoruz” diye bir sayfa açtım... Sayfa anında büyük ilgi gördü ve bir günde binden fazla katılımcısı oldu... İster bu sayfadan, ister kendi sayfalarınızdan bu kampanyanın yangınlaşmasını sağlayın.
Yaptırabiliyorsanız; küçük el ilanları, broşürler, afişler, çıkartmalar yaptırıp; duraklara, araçlara, apartmanlara... Yani bırakabildiğiniz her yere bırakın!
Dinci ve bölücü şirketlerle bu baskı düzenine hizmet eden firmaların ürünlerini almayın, hizmetlerine para ödemeyin...
Bu kampanyayı eşinize, dostunuza, arkadaşlarınıza ve ulaşabildiğiniz herkese duyurmaya çalışın.
Kısacası:
Onurlu bir insan olduğum için TÜKETMİYORUM!
Berkin’in ve Haziran direnişi şehitlerinin katilleri bulunmadığı için TÜKETMİYORUM!
Ülkem bölünmeye götürüldüğü için TÜKETMİYORUM!
Birilerinin ayakkabı kutularının daha fazla dolmasına katkıda bulunmamak için TÜKETMİYORUM!
Yargı, iktidar tarafından ele geçirildiği için TÜKETMİYORUM!
Bu ülkede nefes bile alamaz hale geldiğim için TÜKETMİYORUM!
Bizi bugüne kadar bir “tüketim makinesi”ne dönüştürenleri protesto etmek için TÜKETMİYORUM!
Bu iktidardan kurtulacağım güne kadar TÜKETMİYORUM!
Bu ülkeye sevdalı ve mücadele etmekten yorulmuş herkesi, bu pasif direnişe katılmaya davet ediyorum!

GÜNÜN İSYANI!

İsyanım, yeni kampanya önerisini daha okur okumaz, “Tutmaz” diye burun kıvıran bezgin okurlara:
Tutup tutmaması senin elinde... Önce bir dene! Bu tiranların şirketlerine para kazandırma... Kamu arazisi yağmalanarak yapılan o evleri alma... Yüzde 60’ı vergiden oluşan otomobillere binme... İktidar yalakası işadamlarının sahibi olduğu mağazalardan giyineceğine, pazardan giyin! Yeter ki yenilgiyi kabullenip, 1.80 uzanma! Kısacası... Hadi beyim; yılmak yok... Unutma ki her yıkım, yeni bir başlangıç için fırsattır!

Zaten üretmiyoruz birde tüketmiyoruz dersek vayy halimize diyorum.
Bu şekilde ülke ekonomisi çökerse ne olur düşünemiyorum. Tamam belki kutuları dolduramazlar ama bizde açlıktan kırılırız.
Evet haksızlığa uğruyorsak hakkımızı aramalıyız, birileri sebepsiz zenginleştise hesabını sormalıyız. Bu şekilde değil ama bence

bu provokatörü dinleyip ekonominin içine edenlerin vay aklına.. gidin amerikanın avrupanın mallarını kullanın. onların cebini doldurun

Son düzenleme:
Zaten üretmiyoruz birde tüketmiyoruz dersek vayy halimize diyorum.
Bu şekilde ülke ekonomisi çökerse ne olur düşünemiyorum. Tamam belki kutuları dolduramazlar ama bizde açlıktan kırılırız.
Evet haksızlığa uğruyorsak hakkımızı aramalıyız, birileri sebepsiz zenginleştise hesabını sormalıyız. Bu şekilde değil ama bence

Anlatılmak istenen(bence) aç,susuz kalmak falan değil zaten
Tüketimi biraz kısmak,gereksiz harcama yapmamak sürekli zam yapıyorlar buna tepki göstermek biraz da
Herkes yapsa inanın çok büyük etkisi olur ki önümüzde kriz var zaten bu çok belli sanırım istesek de istemesek de harcamaları kısmak zorunda kalacağız bu gidişle...
Herkes yapmaz, yapmak istemez biliyorum ama belki birazcık da olsa farkındalık yaratabiliriz bu şekilde...

Aha yine biri birsey yumurtlamis:))
Tüketmeyecekmis halk:)
Niye?
Yaktik olmadi, yiktik olmadi, eee bizim sectigimiz basa gelmiyorsa zaten demokrasi falan yoktur, napcaz o zaman?
Tüketmeyecez:)
Eee sonra nolcak?
Ekonomiyi cökertecez, böylece bunlari indirmis olacaz:))

Yani iktidari yikamiyorsak vatani her yönden yikalim bakalim caresine iktidarin iste:))

Hadi git az ötede tüketme:))

Son düzenleme:
bu provokatörü dinleyip ekonominin içine edenlerin vay aklına.. gidin amerikanın avrupanın mallarını kullanın.

Provakatörlük yapmak değil hanımefendi niyetim
Gördüm, okudum, mantıklı geldi ve burada paylaşmak istedim kelimelerinize dikkat ederseniz sevinirim.
Hiç kimse uygulamak zorunda değil ben sadece paylaşımda bulundum.
Böyle bir şey var diye insanları haberdar etmek istedim.

Son düzenleme:
Anlatılmak istenen(bence) aç,susuz kalmak falan değil zaten
Tüketimi biraz kısmak,gereksiz harcama yapmamak sürekli zam yapıyorlar buna tepki göstermek biraz da
Herkes yapsa inanın çok büyük etkisi olur ki önümüzde kriz var zaten bu çok belli sanırım istesek de istemesek de harcamaları kısmak zorunda kalacağız bu gidişle...
Herkes yapmaz, yapmak istemez biliyorum ama belki birazcık da olsa farkındalık yaratabiliriz bu şekilde...

Bence bu şekilde bir yere varılamaz bide gereksiz harcama kime göre ne ye göre.
Zamlardan hepimiz şikayetçiyiz ama bu şekilde bu engellenemez.
Tüketimi durdurmak yerine üretimi arttırıcı çözümler sunmak çok daha hayırlı bence.

Konu sahibi size degil yaziyi kaleme alan kisiye yorum yapiliyor.
Ayrica kaynaginizida eklememissiniz konu kapanir gec olmadan ekleyin.

Kendi adıma öyle yapıyorum zaten araba konusu dışında. gıda ve giyim alışverişlerimi hükümet sayesinde bir yerlere gelmemiş ezelden beri olan alnının teriyle iş yapan üreticilerden yapmaya çalışıyorum. Zorlasam bir ev alabilirim belki ama bu faiz oranlarıyla bu yüksek fiyatlarla hakkaten birilerinin kutularını doldurmak istemiorum. O yüzden de bekliyorum. yazarın bahsettiği büyüklükte bir protesto zor ancak en azından onların ekmeğine yağ sürmekten kaçınabiliriz ufak şeylere dikkat ederek.

Konu sahibi size degil yaziyi kaleme alan kisiye yorum yapiliyor.
Ayrica kaynaginizida eklememissiniz konu kapanir gec olmadan ekleyin.

Konuyu kapatmak yöneticilerin işi gerekirse kapatibilirler,saygı duyarım.
Mustafa Mutlu Aydınlık gazetesi yazarıdır
Kaynak belirtilmiş oldu sanırım.

Provakatörlük yapmak değil hanımefendi niyetim
Gördüm, okudum, mantıklı geldi ve burada paylaşmak istedim kelimelerinize dikkat ederseniz sevinirim.
Hiç kimse uygulamak zorunda değil ben sadece paylaşımda bulundum.
Böyle bir şey var diye insanları haberdar etmek istedim.
ben size demedim zaten, yazıyı yazan şahsa söyledim.

Kendi adıma söyleyebilirim ki gerek duymadığım hiç birşeyi tüketmiyorum (tutumlu biriyim) ben zaten onun yerine geleceğim için biraz birikim yapıyorum.
Önünü ardını düşünmeden tüketen insanlar da yok değil ama zamların bizim tüketimimizle alakalı olduğunu da düşünmüyorum ayrıca.

Back