Mum ufleyememek

Tanısını koymamışlar, içinizi ferah tutun. Belki de psikolojik kökenlidir, babasını doğru düzgün görmediği için. Belirtileri var dedikleri için GAPS diyetini bir araştırın derim.

İnşallah tez vakitte konuşur, mumunu üfler annesi.
Neden kreşte doğum günü yapmıyorsunuz.
Yapın, bu günler geri mi gelecek.
Geç konuşması zamanı ıskalatmasın size.
Güzel bı pasta yaptırın onu görünce sevinçten üflemeyeceğini nereden biliyorsunuz.
Empati yapan herkes sizi anlar.
Kv nizi takmayın. Verin ağzının payını.
Benim bı kaç arkadaşım var çocukları böyle kıyaslıyorlar, örnek yok benim ki şunu yapıyor, onun çocuğu bak ne çirkin fotosunu göstereyim benim ki daha güzel vs vs.
İnsanlığımdan utandım. İlişki mı tamamen bitirdim.
Hamileyim hiç kimseye de söylemedim. Çok az insan biliyor.
Etrafınıza iyi kalpli insanlar dolsun insallah.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.

Acaba zorluyor musunuz?
Konusmayan cocuga babanne anane ogretmek garip geldi bana siz soyleyince.
Cikarabildigi sesleri calissaniz daha cok daha iyi olabilir, kendine guveni gelir.

Benim kucuk de gec konusacak gibi, dudak ile yapilan sesleri cikariyor ama dil ile yapilanlari cikaramiyor mesela. Biz de aoyleyebildigi yonde kelimeler ogretiyoruz daha cok, soyleyemediklerini de oldugu gibi kabul ediyoruz. Geyik diyor mesela ama su diyemiyor

Ayrica otizm olabilir de, bir sorunu olsa bile onu sosyal hayattan dislamayacagiz ve dislanmasina izin vermeyecegiz. Tabi ki dogumgununu kutlayin.

masa basinda sikiliyor mu? arkadaslari otururken o sinifta geziyor mu? sinifta arkadaslarindan kopuk mu?

Çocuğunuzu sürekli konusmaya sevkedin. Tv den falan uzaklaştırın. Çok uzun cümleler kurmayın mesela ismi aliyse örnek olarak "Ali bak top " "Ali topu ver" gibi şeylerle başlayın.. eve eğitici set alın. Basit kelimeleri öğretin. Anne, su, baba gibi.. sonra renklere mesela mor yesil mavi gibi küçük küçük başlayin. Ve konuşma terapistine götürmeyi ihmal etmeyin

Doğum gününü kutlayın :)
Zaten o hengamede mumu kim üfledi , kim üflemedi belli olmaz :)
Yıllar sonra fotoğrafları gösterirsiniz ,
O da mutlu olur :)

Mum uflemekten bazı çocuklar korkuyor..mum uflemeden iyiki doğdun yapsaniz yeterli bunu kafaniza takmayin.iki komsumun çocuğu da 3.5 yasinda konuştular zamanla cozulduler.

Iyi de daha bebek ki zaten.. 3yas ne..
Benim kizim 2yasjnda ve mum uflemeyi o da bilmez. Kizlar cabuk konusur derler bizmki sendromlars girip yerlerde aglayip debelenmekten konusmaya hic firsat bulamiyor.. bence gereksiz takmissiniz kafaniza..

Ben soyletmeye calisinca soledigi kelimler 15 e cikiyor ama ben soyletirsem annane de babaanne de diye
Ohoooo daha ne yapsin çocuk zaten bir gariplik olsa anne olarak sizin farketmeniz lazim ama konuşmasi dişinda bir sorunu yok bu çocuğun.o da rekam klip izlemekten olmuş izletmeyin görün bi çocuğunuzu.

Doktor değilim ama belki konusmamakla da bir mesaj veriyordur cocugunuz. Ya da genetiği böyledir. Bazı ailelerde cocuklar 5 ya 6 yasında konusuyor. Her cocuk birbirinden farklı. Rahatlamaya calısın biraz. Ben aslında kreste diğer cocukların dalga gecmesine kırıldım cok. Cocuklarda bunlar öğretilen davranışlar değildir umarım. Belki dogaları gereği ayırt edemediklerindendir, yine de üzüldüm. Mum üfleme konusunda da siz yanınızda olursanız,istekli olabilir, üflemese bile keyif alabilir belki. En iyisini annesi olarak siz bilirsiniz elbette.

Ya çocuğunuz ateşten korkuyorsa da siz maruz bırakıyorsanız?
Ekranı olan hiçbir şeye maruz bırakmayın çocuğunuzu asla.
Bir defter alın bir kalem size biri çocuğunuza cizin ve çizdiğiniz şeylerin adını yüksek sesle söyleyin. Gerçekten iyi gelecektir.

İnsanların başka çocuklarla kıyaslaması yada küçük çocukların onunla alay etmesin lütfen sorun etmeyin ... Üzülmeyin bunları düşündükçe üzülür ve ne yapacaginizi sasirirsiniz. Çözüm odaklı olun bir laf var ağzı olan konuşur maalesef bu böyle çevremde çok gördüm geç konuşan cocuklari umarım düşündüğünüz gibi olmaz ama bunları düşünüp kendinizi de oglunuzuda üzmeyin ayrıca mumuda istemediği için uflemiyor diyorsunuz demek ki isterse yapar sizin yaptığınız stresten oda etkileniyor olabilir bırakın ne istiyorsa onu yapsın. Bu durumun çok uzun sürmeyecegini diliyorum...hoşçakalın.

Hani bir video vardı ya mum üfleyemeyen çocuğa babası pipetle üfletiyordu o geldi aklıma
Küçücük çocuklar nasıl bu kadar acımasız konuşuyor ya Üzüldüm şu an
Peki doktor otizm ile ilgili belirtiyi sadece konuşamamaya mı bağladı herhangi bir iletişimi vardır mutlaka sizle değil mi ?

bi anne olarak cok iyi anladim seni. tabiiki tedirgin olursun. kiyas yanlis olsada kiyas yapmadan duramiyoruz. distan soylemesekte icten genede o kiyas oluyor bazi anlarda.

once bi konusma uzmani bulun tavsiyem onunla gorusun. bolca kitap okuyum konusun onunla..trt cocuk izlettirin biraz..faydali olabilir bu tarz seyler bence..cocuklar konusmadan once hani babababa dededede filan diye mirildanirlar.. hic boyle seyler soyledi mi?

ayrica dogum gununu kutlayin bence es gecmeyin. mum uflemeyiverin ne olacak..maytap durtun bi kac tane pasta kesilcekse..kesilmicekse ona bile gerek yok

bence herseyi dert ediyoruz anneler olarak benim oglumda tam 36 aylik bezden asla cikmak istemiyor illa taktiriyor
anne baba dede mama gibi seyler soyluyor ve babildanjtor dediginiz gibi ama gecen gun halasi nerdesin dedi cok net bir bicimde yutmadan burdayiiim dedi yani sanirim konusmak istemiyor
istediginde cok net soyluyor cunku
birde dediginiz gibi gec yurudu tam 18 ayinda
ve ben doktora da goturmuyorum cunku nerde okuduysam otizm belirtisi teshisi koymuslar cocuklara bu kadar kolay mibu teshisi koymak yahu
sizden daha iyi kimse gelisimini takip edemez
mesela benim oglum herseyi anliyor dedigimiz herssyi yapabiliyor, ama konusmuyor bence takp edin bu kadar ustune gitmeyin cocugunda gercekten cocuklar herseumn farkinda ve kendilerine gore tepki veriyorlar
bazi cocuklar mumkemmelliyetci oluyormus ezik buzuk konusmak istemiyor tam soyleyebilene kadar bekliyormus bir de oyle bKin bosa uzmeyin kendinizi

Benimki de 3 olucak bu ay ve dişini dudağına gecirerek üflüyor mumu daha dogrusu ufleyemiyor :)
Doğum gununu tabiki kutla...hatta uflemeyi butun cocuklar ayni anda yapsin teşvik olur

Benim görümcemin oğlu 4yaşında konuştu oda aynıydı çok hareketliydi çabuk sıkılırdı ama kalabalık ortam iyi geldi şimdi 1e gidiyor hala bebeksi konuşur ama siz üzülmeyin çocuk işte çocuklara değil ailelere takılmak lazım tanıdığım bir öğretmen hep der çocuk ailenin aynasıdır die siz üzülmeyin konuşur inşallah destek alacağı yerlere götürün takip edin zamanı vardır

Belki sevmiyor çocuk?
Benim yeğenimde mesela çekingen, şuan 4,5 yaşında oda doğum günü yapmak istediğimizde kaçardı yanımızdan, bırak mum üflemeyi pastayı görünce odasına kaçar trip atardı bize Hediye aldığımızda bile istemiyorum diye ağlardı müsrifsiz çocuk derdim
Çok dert etmeyin, her çocuk bir olacak değil.

Flüt üfĺüyorsa mumdan korkuyordur istemiyordur, 3 yaşındaki cocuk için mum üflemiyor diye doğum günu anlamını yitirmez. Benim oğlumda pipet çekemiyordu yaşıtları 1.5 yaşında öğrenmişti benimki 3.5 yaşında yani bunlar sorun değil bence , tvyi tamamen kapatin kitap okuyun kresinde faydasi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…