• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mültecilerin yürek burkan bakışı

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.121
598
46220.jpg
İzmir'in Basmane semtinde, bir mülteci kadın ile biri kucağında olmak üzere toplam dört çocuğunun tatlıcı dükkanının vitrinine odaklanan bakışları yürek burktu.

Basmane semtinde yoğun mülteci göçüyle birlikte yokluk görüntülerine de sık sık tanıklık ediliyor. Semtte, zorluklar içinde ayakta kalmaya çalışan, yapılan yardımlarla günlük yaşamlarını sürdüren yüzlerce mülteci ailesi var.

Bu ailelerden olan ve semte yeni geldiği anlaşılan bir kadının, dört çocuğuyla, tatlıcı dükkanının önündeki görüntüsü de objektiflere yansıdı. Genç kadın ile biri kucağında olmak üzere dört çocuğuyla semtte barınacak bir yer bulma çabasındayken, bakışları, önünden geçtikleri tatlıcı dükkanın vitrinindeki tatlılara odaklandı. Genç kadının ve çocuklarının bu görüntüsü yürek burktu.
http://haberseyret.com/haber/34265/multecilerin-yurek-burkan-bakisi

vicdansız değildir benim ülkemin insanı esnafı.. İnşallah dilediğim gibi sonlanmıştır o kadının çocukların bakışları..

Bizim burada da cadde de dileniyorlar ailecek bir koseye oturuyorlar onlerinde bir kutu.... kimi yiyecek veriyor kimi para. Onlari ulkelerinden hayatlarindan edenleri Allah a havale ediyorum.

Arap baharı ve küçük ortadoğu projesi yandaşları gurur duyuyorlardır bu yaşananlardan.

Yazık ya:( erişkinlere üzülmüyorum da, çocuklarda kötü oluyor insan.
Çocuk onlar yok desen için razı olmaz:(
Bu insanları şehirlere dağıtıp kaderlerine terk ettiler, otobüs otobüs taşıdılar şehirlere.
Aslında bir araya toplasalar en azından çalışmayanları, küçük şehir gibi biryer kursalar, içinde anaokulu, kreş, sağlık ocağı olsa, evler olsa, ev kadınlarına el işi kursları verilse, erkeklere tekstil vb yan sanayi fason atölyeleri yapılsa, çalışsalar üretseler, kadınlı erkekli.

Böyle dağınık ve fakirlik içinde yaşamaktansa ülke ekonomisine katkıları olduğu gibi, üretken ve kendi parasını kazanan bireyler olurlar, sıcak evleri, aşları olur.

Ben canakkaledeki 15 liklerle gurur duyarken gelip bu suriyelilere uzulemiyorum nedense ... koca adamlar savastan kaciyor geliyor burda dilencilik yapiyor... onurunla direnip ulkende savasacagina gelip burda el acip dileniyorlar...

Yazık o yavruların hiç bir suçu yok. Yersiz yurtsuz açıyorlar dünyaya gözlerini. Galiba yemek barınma ihtiyacının yanında korunma yöntemi konusunda da yardım etmek gerek bu insanlara. Bile bile sürekli çocuk yapıyor olamazlar.

Yani şimdi bunları görünce vicdan yapıyorum,üzülüyorum ama neden beni vicdan yapmaya zorluyorki devletim,ben mecburmuyum bu görüntüyü görmeye,evet üzülüyorum ama hangisine kaçına üzüleyim,o kadar çoklar ki,o kadar her köşe başındalar ki,kendi ülkemin vatandaşındada benzer durumlar varken,kendi ülkemdede gariban varken,ülkemde bombalar patlayıp,hergün cenaze namazı kılınırken bunlara üzülmeye sıra gelmiyor.Şunları yazarken bile içten içe kendimi eleştiriyorum ama durum bu.Bir tek çocukları görünce ciğerim yanıyor.

Bir gun birisi önüme çıkıp "abla biz açiz demisti. Ben de herkes gibi para vermek istemistim ama parayi almamisti soyle demisti "abla bizim paramiz bile olsa vermiyorlar lutfen sen al". Bogazim düğüm düğüm olmustu. Gittik oturduk bir yerde, muhabbet ettik, yemek yedik elleri çöp toplamaktan mahvolmus cocuklarla. :( hala hatirladikca icim cok aciyor.. Keske elimizden daha fazlasi gelse..
Maalesef vicdansiz esnaf da var. Senin kiyafetin musterileri kacirir, defol diyen esnaf...
Oysa bilmezler ki Allahin gonderdigi en buyuk nimettir bu cocuklar..

Iyi de hangi birine yetiselim ?
Bu Basmane-Cankaya-Konak-Kemeralti civarina bir cikiyorum adim basi sariyolar pesini.Birine gevrek al digerine meyve suyu.oburune diger oburune..Ucu bucagi yokki..Her defasinda bir sonrakine param kalmayip bir de aciklama yapiyorum yemin ederek vallahi biraz once verdim yok elimde bir sey diyerek...

Yazık o yavruların hiç bir suçu yok. Yersiz yurtsuz açıyorlar dünyaya gözlerini. Galiba yemek barınma ihtiyacının yanında korunma yöntemi konusunda da yardım etmek gerek bu insanlara. Bile bile sürekli çocuk yapıyor olamazlar.
Hepsinin elinde mutlaka bir bebek oluyor. Cahillik mi yoksa dilensin diye mi yapılıyor bu çocuklar bilmiyorum.

Yazık ya:KK43: erişkinlere üzülmüyorum da, çocuklarda kötü oluyor insan.
Çocuk onlar yok desen için razı olmaz:KK43:
Bu insanları şehirlere dağıtıp kaderlerine terk ettiler, otobüs otobüs taşıdılar şehirlere.
Aslında bir araya toplasalar en azından çalışmayanları, küçük şehir gibi biryer kursalar, içinde anaokulu, kreş, sağlık ocağı olsa, evler olsa, ev kadınlarına el işi kursları verilse, erkeklere tekstil vb yan sanayi fason atölyeleri yapılsa, çalışsalar üretseler, kadınlı erkekli.

Böyle dağınık ve fakirlik içinde yaşamaktansa ülke ekonomisine katkıları olduğu gibi, üretken ve kendi parasını kazanan bireyler olurlar, sıcak evleri, aşları olur.

Ah ah keşke... Hayal bile olsa güzeldi..

Yazık ya:KK43: erişkinlere üzülmüyorum da, çocuklarda kötü oluyor insan.
Çocuk onlar yok desen için razı olmaz:KK43:

:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:keşke ,,keşke,,keşke

yapıyorlar tantanis o kadar bilinçsizlerki kendi ülkelerinde uyutulmuşlar .bilinçlenmemişler neyiz ,,ne yapıyoruz , kimiz, habire çocuk yapıyorlar bimin önünde bir adam ve kucağında ikiz bebek yanındada 2 tane daha çocuk.

Back