Mülakat

baklavacheesecake

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.796
3.067
Kızlar günaydın,
Çarşamba sabahı yüksek lisans mülakatım var. Yurt dışında öğretim görevlisi olan kuzenime sordum, programda neden okumak istediğime iyice odaklanırsam iyi geçermiş.
Ama ben çok gerginim arkadaşlar ya, ya yanlış bir şey söylersem de bana gülerlerse? Kabul edilmemekten zaten korkuyorum ama bu da beni çok korkutan bir şey.
Yüksek lisans yapanlar, siz mülakatta neler dediniz?

Kızlar günaydın,
Çarşamba sabahı yüksek lisans mülakatım var. Yurt dışında öğretim görevlisi olan kuzenime sordum, programda neden okumak istediğime iyice odaklanırsam iyi geçermiş.
Ama ben çok gerginim arkadaşlar ya, ya yanlış bir şey söylersem de bana gülerlerse? Kabul edilmemekten zaten korkuyorum ama bu da beni çok korkutan bir şey.
Kendini bilen kimse böyle bir noktada yanlış cevaba gülmez. Tamam derler, hmm derler geçerler. Dert etmeyin.

Evde pratik yapin . sorulan sorulari az cok biliyorsaniz kagida yazin karşınızda bir arkadas aileden biri varsa mülakat ortami yaratin size soru sorsun ara ara pratik yapin . yolda sakiz alin çiğneyin yaniniza su alin

yüksek lisans mülakatında kararlı olmanızı isterler yani mesela ben bilgisayar mühendisiyim. yüksek lisans mülakatında işte bilgisayarlı görü temelli yapay zeka ile bıdı bıdı yapmak istiyorum dememi beklerler hatta bu konu üstünde işte bölümümüzde var mı bu konu ile çalışan hoca biliyor musunuz araştırdınız mı diye sorarlar. hatta eğer aklınızda bir konu varsa onunla ilgilenecek hocalarla iletişime geçmek faydalı olur bunlar türkiyede işe yarıyor. yada neden bu konuda çalışmak istiyorsunuz. ön araştırma yaptınız mı gibi sorularda gelir.

ben yurtdışında öğretim görevlisiyim ve kendi bölümüm mülakatlarında da bulundum.
hangi ülke ve bölüm olduğunu bilmeden cevap vermek zor aslında. ama kabaca şu cevabı verebilirim: neden o bölümde okumak istediğinizden ziyade bölüm ile alakalı ne kadar bilgi ve öngörüye sahip olduğunuzu arıyoruz. özellikle kurumun bulunduğu ülkedeki güncel sorunlara sizin araştırma sorunuz ne kadar hizmet edecek ve şu anda bu sorunuz hakkında ne kadar içgörüye sahipsiniz.
başvurduğunuz kurum size tez teklifi hazırlatmış mıydı?
bu arada özelden de iletişime geçebilirsiniz arzu ederseniz.

Kızlar günaydın,
Bana bölüm ile alakalı bir kaç soru sordular, sonra yuksellisans hedefimi sonrasini vs kendi universitem ve tanıdığım hocalar olduğu için rahattim. Puanım ve ortalamam da yuksekti ona da güveniyordum. 2016 senesi 3.65 ortalama 89 puan da ALES vardı.

Herkese toplu yanıt veriyorum, bölüm "Türk Dünyası Coğrafyası". Ders içeriklerine baktım, hocalara baktım. Özellikle Kafkasya cumhuriyetleriyle alakalı dersler var ve almak istiyorum çünkü ben bunlarla ilgileniyorum. Hatta siyasete çok girmeden bu problemler ile alakalı çalışmak istiyorum tezimde.
Ayrıca bir Türk lehçesinin öğretildiği bir ders var, bu da ilgimi çok çekti.
Muhtemelen korktuğum gibi geçmeyecek. Sadece bu benim başıma hiç gelmedi, bilmiyorum. Bir de o okulda okumadım, kimseyi tanımıyorum. Mülakata çağrılabileceğimi bile düşünmemiştim ALES puanım çok düşük :KK43:

Ne zaman yüksek lisans yapmak isteyen birini görsem aşağıdaki tweet geliyor aklıma 😂😂 şaka bir yana umarım hem ders dönemi hem de tez dönemi gönlünüzce geçer. Çok iyi bir danışmana denk gelmeniz dileğiyle, şimdiden başarılar diliyorum 🙏🏻

Eklentiler

• 792B201B-D651-47BB-B30D-FD1B4BC51FD6.jpeg
    792B201B-D651-47BB-B30D-FD1B4BC51FD6.jpeg
    115,5 KB · Görüntüleme: 42
Ne zaman yüksek lisans yapmak isteyen birini görsem aşağıdaki tweet geliyor aklıma 😂😂 şaka bir yana umarım hem ders dönemi hem de tez dönemi gönlünüzce geçer. Çok iyi bir danışmana denk gelmeniz dileğiyle, şimdiden başarılar diliyorum 🙏🏻
Yok ben asıl kendime bir iyilik yapıyorum bence 😍 teşekkürler ❤️

Kızlar günaydın,
Hiiç gerilmeyin neden geriliyosunuz bu kadar isterseniz elbette emeğinizin karşılığını alırsınız

Herkese toplu yanıt veriyorum, bölüm "Türk Dünyası Coğrafyası". Ders içeriklerine baktım, hocalara baktım. Özellikle Kafkasya cumhuriyetleriyle alakalı dersler var ve almak istiyorum çünkü ben bunlarla ilgileniyorum. Hatta siyasete çok girmeden bu problemler ile alakalı çalışmak istiyorum tezimde.
Ayrıca bir Türk lehçesinin öğretildiği bir ders var, bu da ilgimi çok çekti.
Muhtemelen korktuğum gibi geçmeyecek. Sadece bu benim başıma hiç gelmedi, bilmiyorum. Bir de o okulda okumadım, kimseyi tanımıyorum. Mülakata çağrılabileceğimi bile düşünmemiştim ALES puanım çok düşük :KK43:
Biraz yeniliğe açık biriyim falan dersin orijinal bir bölüm çünkü. 😍
Eğer çalışmalarımı güzel yürütürsem yerel kanallarla yayın,tez fikrim var falan dersin TRT AVAZ mıydı neydi neydi,ordaki programları seyredin birkaç araştırma yapın yani ilgili olduğunuz için ikna olurlar. Güzel geçsin, başarılar😍😍

X