senin icin biraz baktım
Atatürk ilkeleri ve tarihten soru gelebiliyormuş
güncel konular
mecliste kaç bakan var
vatandaşlıkla ilgili sorular
mülakat yerindeki şehirle ilgili sorular
ve konuyu anlatma şeklin kendine güvenin
gibi şeyler forumlardan baktım
eminim sende bakmışsındır da belki gözden kaçırdığın olmuştur
Rahat Ol..
Sürekli Güler Yüzlü Ol..
Çok Uzatmadan Sorulanları Yanıtla..
Özele Girmemeye Özen Göster..
Eline Koluna Sahip Ol..
Arkadaşınla Konuşur Gibi Konuşma Karşındakiyle..
Samimi Ol Tabi, Ama Cılkını Çıkarma..
Son Olarak, Çok Hafif Bir Makyajla Gitmeni Tavsiye Ederim..
Başarılar..
merhaba
ben kendi adıma mülakata çağırdığım kişilerin sabrını denerim. adını unutmuş gibi yapıp birkaç kez sorarım. her defasında aynı uysallıkla bekliosa agresif diildir demektir.
hatta birkaç kez çok uzun beklettim görüşmeyi yapacağım saati baya bi geçirdim. gidenlerde oldu elbette ama elendiler..
bende keyif almıyorum bundan ama zor şartlarda çalıştığımız bir şirkette bende bi çalışanım. ve üstüne yatırım yapacağım (bilgi ve eğitim açısından) ve yaptıracağım (maddi açıdan) personelin biraz zor şartlara dayanıklı , sabırlı , sakin ve uyumlu olması gerekiyor.
insallah biraz yardımcı olabilmişimdir. siz siz olun üstünüze geldiğini düşündüğünüz mulakat sorumluları için mümkün olduğu kadar sabrınızın son noktasını kullanın. ben hiç mulakata girmedim. bu calıstıgım 3.yer. uzun süreli çalıştım heryerde , ve hep transfer edildim. eğer ben benimle karşılaşsaydım , sabırlı olabilirmiydim ... Tartışılır
Bence çok saçma görüşme saatini geçirerek sabır deneme. Sonuçta bi saygı göstergesidir, karşılıklı olarak anlaşılan saatte orda olmak. Ben de o elenenler arasında olurdum bekletilseydim, çünkü bana saygı duyulmayan bir yerde zaten çalışmak istemem diye düşünürdüm.
Konu sahibi, soruna gelecek olursak, senin orda çalışman için bir sürü sebep var, belki kiran, belki taksitlerin, belki ödenmeyi bekleyen kredi kartı borcu vs. vs. ama onlar seninle neden çalışsın, sen onlara ne katacaksın? Önce bunun cevabını kendine ver, sonra kendine güven, aradıkları elemanın sen olduğuna inan, kendinden emin ol,senin o işe ihtiyacın olduğundan çok onların sana ihtiyacı olduğuna inandır onları. Bu kadar
saçma yada değil canım ama banka mulakatlarını hiç duymadın sanırım. onlar daha sert. kızkardeşime otuz kere efendim demişti insan kaynakları müdürü kadın.
Aynı yöntemi yıldız kenter tiyatrocu ararkende kullanıyor sabır deneme. arkadaşımdan biliyor zor bela girdi kız. bunun bi yöntem olduğunu belirtmeye calısıyorum ben. bilinçli yapılan bi eleme. o yüzden mümkün olduğu kadar "eğer o işe ihtiyacın gerçekten varsa" sabrını sonuna kadar kullan diyorum.
ben cümlemin sonunda söledim zaten , sabırlı olabilirmiydim tartışılır diye.
ufak topuklu ayakkabılar sizi daha dik ve kendinize güvenli gösterir.
babetin vermiş oldugu rahatlıkla yürüyüşünüzde sokakta geziyormuş havası içinde olursunuz.:34
:
Bence çok saçma görüşme saatini geçirerek sabır deneme. Sonuçta bi saygı göstergesidir, karşılıklı olarak anlaşılan saatte orda olmak. Ben de o elenenler arasında olurdum bekletilseydim, çünkü bana saygı duyulmayan bir yerde zaten çalışmak istemem diye düşünürdüm.
Konu sahibi, soruna gelecek olursak, senin orda çalışman için bir sürü sebep var, belki kiran, belki taksitlerin, belki ödenmeyi bekleyen kredi kartı borcu vs. vs. ama onlar seninle neden çalışsın, sen onlara ne katacaksın? Önce bunun cevabını kendine ver, sonra kendine güven, aradıkları elemanın sen olduğuna inan, kendinden emin ol,senin o işe ihtiyacın olduğundan çok onların sana ihtiyacı olduğuna inandır onları. Bu kadar
arkadaşlar belki siz denk gelmediniz ama çoğu arkadaşımdan veya çevremdende duydum.
gerçekten bekletiyorlarmış sabır denemek için..
aslına bakarsanızda saygısızlık ama yinede mantıklı..
sonuçta o kadar aday içinde eleme yapıcaksın..hepsinde eşit eğitim varsa..eşit şartlar varsa en uygun yolu bu ve bu gibi örnekler olur sanırım..özelliklede benim alınıcam kurumda böyle olması yüksek ihtimal..
arkadaşım insan kaynakları mezunu ve şu an bi firmada insan kaynakları uzmanı ve ist dışındaki projeyi kendisi yönetiyo.onunla konuştuğum zman bu bekletme işininde gereksiz olduğunun söledi.hem kendi zmanı gidiyo.hemde firmanın prestijini sorgulatıyo.falanca yere gitiim ağaç ettiler diyen çok olur böle.asıl önemli olan müşteri memuniyeti yanında çalışan memnuniyeti.sonuçta geeln adaylarda orda çalışmak için geliyo.bir çok yöntem var eleme yapmak için bunu uygulamak yersiz bence
bekletende bekletmeyende kendi açısından haklı aslında..
umarım beni bekletmezler..benim giricem yerde çok aday olucak kesin bekletirler gerçi..
ayrıcada yargıtayın prestijininn sorgulanıcanıda sanmıyorum
bak bekleyen insanın gerçekten bu işe ihtiyacı vardır ve çok istiyordur.. ve belkide tek mulakatı o yerdir.
diğerlerinde alternatifte vardır. benim için en önemli şey, gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğüm insanı işe alabilmek hı bu çok zor bi seçim.
devleti sorgulama ne haddimize
inşallah hayırlısı olur senin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?