MÜLAKAT-iş görüşmeleri

teşekkür ederim
çok çok yardımcı oldunuz..ben aynayla provalarıma bu bilgilerle biraz daha devam ediyim

Ben banka mülakatına kalabalık bir grupla girmiştim, karşımızda mülakat yapan 3 kişi vardı. Çok heyecanlandığımı hatırlıyorum, hatta heyecandan kendimi tanıtırken nefes almadığımdan sesim giderek kısılmıştı. Mülakatı yapan hanım, "nefes alın, heyecanlanmayın" dedi de ne mümkün tabii. Her mülakat elbette farklı oluyor, bize güncel bir konu verip onun üzerinde tartışmamızı istemişlerdi, ben ne çok konuştum ne de az, böylesinin uygun olduğunu düşünmüştüm. Baskısı tükenmediyse bir de kitap önerebilirim sana, eğer mülakatın çok yakın değilse okuyup fikir sahibi olabilirsin, bir insan kaynakları uzmanının yapmış olduğu mülakatlardan örnekler var. Eğlenceli de bir kitap, hem de yol gösterici olur diye düşünüyorum. Kitabın adı Mülakat Anıları-Bir Başka İnsan Kaynakları, yazarı da Mehmet Erkan. Biraz eski bir kitap, umarım bulabilirsin.

aa çok iyi olur hemen bakıyım ben yarın bu kitabı.

aynen bende bu şekilde nefes alamam sesim titrer diye korkuyorum..
heycanımı bi şekilde yenmem lazım..
peki alınmışmıydın işe:)

aa çok iyi olur hemen bakıyım ben yarın bu kitabı.

aynen bende bu şekilde nefes alamam sesim titrer diye korkuyorum..
heycanımı bi şekilde yenmem lazım..
peki alınmışmıydın işe:)

Alındım canım, 10 sene çalıştım, sonra istifa ettim şimdi evdeyim. Heyecanlanman çok normal, başta zorlansan bile 2 cümle sonra alışıp rahatlıyorsun inan bana. Bir de ufak anı benden sana, ben mülakata girdiğimde ağustos ayıydı, hava çok sıcaktı. Ama tam mülakat öncesi çok ağır bir alerji geçirdim, her tarafım ve özellikle kollarım yara ve kan çıbanı içindeydi. Beni o şekilde görmesinler diye uzun kollu gömlek giymiştim o sıcakta. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, sen istedikten sonra başarılmayacak hiçbir şey yok. Umarım her şey gönlünce olur, dualarım seninle...

bende mulakat sorunu yasıyorum heyecanlanıyorum.tam ıyı gıdyor derken tecrube soruyrlar yo kdıyorum mulakat bıtıyor

hiç mülakat tecrübem olmadan işi almış biri olarak ben neler yaptım anlatayım
klasik giyindim gömlek falan makyajıma saçıma özen gösterdim kendimden emin bir duruş her sorularına onların duymak istedikleri cevabı verdi vücut dilini kullandım rahat olduğumu gösterdim ne söylediklerini anlamadıysam anlamış numarası yapmadım kendi anladığımı söyledim eksiklikleri düzelttirdim
iş deneyimi varsa çok etkili oluyor ve tabi ki bu işi ne kadar çok istediğini bu iş için hazır ve uygun olduğunu hissettirmen lazım

ay canım benim kıyamam ama azim işte..alınmışsın..inşallah bende alınırım gerçekten çok istiyorum..devlet memurluğu için bir mülakat bu..duaların ve bilgilerin için çok çok teşkkür ederim..

Son düzenleme:

bu işi çok çok istediğimi belirtmek için nasıl davranmalıyım peki?
neler söyleyebilirim o konuda?

kendini anlatırken ayrıntılara girmeden fakat içten olmalısın
ne işi bilmiyorum ama diksiyonuna giyimine dikkat et gideceğin yere göre
arkadaşta söylemiş genelde sabrınızı denemek için zorluyorlar o an için o duruma katlanmalısın
gitmeden önce kendini diğerlerinden ayıracak bi özelliğini belirle ve anlattıkların arasına bunu da kat o kadar kişi arasından seçilmende yardımcı olacaktırr başarılar..:)

tamam canım çok teşekkürler
konuşmaya başlasam sesim titremeden heycanlanmadan gerisi gelicek sizin yardımlarınızla sanırsam..
umarım alırlar işe.
lütfen beni alın diye küçük emrah ifadesiyle girmem umarım ay fena sesli güldüm niyeyse

bu iş neyle ilgili bi is
özel olmazsa?
özelse tabi söylemeyebilirsiniz..

inşallah geçersin canım mülakattan
ama en hayırlısı neyse o olsun en başta..
merakla bekliycem bende sonucunu

inşallah canım..
çok istiyorum gerçekten..
umarım buraya yazmak nasip olur mülakatıda geçtim işe başlıyorum diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…