Mukuslu kaka

tazeanne1234

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mart 2025
5
0
1
28
Merhabalar bebeğim 1,5 aylık ve anne sütü ile besleniyor. Emin olamıyorum acaba bu kaka mukuslu kaka mı?

Eklentiler

• IMG_5290.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 45
Daha bugün izledim Dr. Osman Gönülal diyor ki mukuslu kaka tek başına bir anlam ifade etmez, yanına başka şeylerinde eşlik etmesi gerekir örneğin kakada kan. O yüzden çok kafaya takmamak lazım. Bende aynı şekilde sizin gibi acaba kakası mukuslu mu diye araştırıyordum endişelenmiştim, ilk anneliğim. Ama biraz rahat olup stressiz olmak lazım bence

Merhabalar bebeğim 1,5 aylık ve anne sütü ile besleniyor. Emin olamıyorum acaba bu kaka mukuslu kaka mı?
Mukuslu gibi gözüküyor ama sadece bu önemli değil diye biliyorum. Bebek çok kıvranıyor mu kaka yaparken yada kan var mı diye sormuştu doktor bana. Bizimki kıvrım kıvrım kıvranıyordu mesela

Bazen ıkınırken kusuyor ama bazende öylece yapıyor bazen gürültülü bazende sessiz sedasız yapıyor. Size ne dedi doktor peki

Henüz bunu başaramıyorum maalesef gaz problemi yaşıyor yavrum üstüne birde bunu görünce insan ne yapacağını bilemiyor

Henüz bunu başaramıyorum maalesef gaz problemi yaşıyor yavrum üstüne birde bunu görünce insan ne yapacağını bilemiyor
Bebişiniz ne kadarlık? Bence bir süre daha gözlemleyin mukusa başka şeylerde eşlik ediyor mu diye. Ve zor biliyorum benim bebişim 2 aylık daha yeni yeni başarabiliyorum ama stressiz olmaya çalışın, bu günler geçecek elbet

1,5 aylık diğer semptomları biraz daha gözlemleyeceğim dediğiniz gibi ama doğduğundan itibaren kakası bu şekilde erken anlayamadığım için daha fazla geç kalmaktan çok korkuyorum

Huzursuzluk var mı? Benimki çok huzursuzdu probiyotik + gaz damlası başladık, 1 haftaya geçmezse çocuk doktoru gel muayene edelim dedi ama o zamana kadar en son da kan gelince ikincide alerji doktoruna yönlendirdi direk. Bu arada bu normale yakın bi kaka bence yani benimkinin en normali bu. İçindekiler sindirilmemiş süt, o korkutmasın sizi. Size gerçek mukuslu kaka fotosu atayım özelden

Huzursuzluk var evet bende gazlı bir bebek olmasına yorduğum için hiç öyle düşünmedim. Doktorumuz bize de gaz damlası vermişti ama probiyotik başlamadık benim laktoz alerjim var fakat çok ciddi olmadığı için süt ve süt ürünleri tüketiyorum yine de acaba onun bir sonucu olabilir mi ? Merak ediyorum atabilir misiniz?

Yolladım özelden, bebekte ciddi bir huzursuzluk kakada kan gelişim geriliği aşırı kusma vb yok ise görmezden geliyor doktorlar çünkü gerçekten çok zor bir süreç anne için (ben diyetteyim süt + dana eti, yumurta ve kabuklu yemiş yasak). Bebeğimde çoklu gıda alerjisi var ama bunlara ekstra reaksiyon gösteriyor, diğer besinler idare edilebilir düzeyde. Ben kefir vb içtiğim gün gazdan mahvoluyordu bebeğim. Üzerina kanlı kaka geldi. Atopik ciltli sivilceleri vardı ve geçmeyen konağı da vardı (reaksiyon gösterirken kafasından yüzüne kadar inerdi), popoda geçmeyen veya sık tekrarlayan pişik (bu hala var). Ben çocuk doktoru ve çocuk alerji doktoru ile ilerliyorum.
Kafanıza göre asla diyet yapmayın, diyet yaparken takviye kullanmanız gerekiyor çünkü, vücut bağışıklığınız düşer.
Laktoz intoleransı çoğu insanda var inek sütü bize göre bişey değil aslında, bebekler de de laktaz enzimi sonradan üretilmeye başlıyormuş 4-5 aylık gibi o zamana kadar anne sütünü sindirmekte bir tık zorlanıyorlar bir sorun olmasa dahi genelde. Benim bebeğim ben diyete girmeden önce asla uyumuyordu gazdan, o noktaya gelmişti ve devamlı ağlıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…