Mükemmeli aramak

Loiseauxrouge

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
3.570
927
Yaşamınızda hep mükemmeli mi ararsınız .süprizzzzzYaptığınız işlerde aldınız bir eşyada veya aklınıza ne gelirse mükemmeliyetçi misinizdir ? Rahatmısınız veya bu durumdan ne kadar hoşnutsunuz .Yani eğer mükemmeli arayan bir tipseniz bu durum sizi mutlu ediyor mu?a.s.

mükemmeli aramam için benimde mükemmel olmam gerekiyor aksi taktirde mükemmeli kullanmak bana bir numara ağır gelir

Ben yaşamımda genelde mükemmeli ararım .Bu benim en rahatsız olduğum huyum :1no2:.Özellikle çok beğendiğim ve sevdiğim şeyler için geçerli ,ama bu beni mutlu mu ediyor hayır .Keşke daha rahat bir insan olabilsem .Örnek vermek gerekirse ,bir eşya alınmıştır ufacık bir çizik vardır ben onu muhakak değiştirme yoluna giderim ,veya dişlerinizi yaptırırsınız dişin arka tarafında hiçkimsenin görmediği bana göre bir kusur vardır .Ben buna takarım üzülürüm ,veya yeni bir araba alırım sadece görsel açıdan değil ruhsatındaki her detaya takarım :)) Bunun gibi bir sürü örnek ....Eşimde tam tersi iyice geniştir bardağa hep dolu tarafından bakar .Yani benim gibi olmayı kimseye tavsiye etmem :a015:.Çünkü insan mutluyken mutsuz olabiliyor .Her güzel olayda hep olumsuz bir şey aramak iyi değil .Bunu biliyorum ama ........CADIARZU

tatlım seninkine bizim buralarda mükemmeli aramak değilde TAKINTILI deniliyor şaka bir yana tabiki herkez mükemmelini ister ama bazen mükemmel olmayanlarlada idare etmesini bilmeli özellikle evlendikten sonra bunu iyi bildiriyorlar tatlicadiarzu

tatlım seninkine bizim buralarda mükemmeli aramak değilde TAKINTILI deniliyor şaka bir yana tabiki herkez mükemmelini ister ama bazen mükemmel olmayanlarlada idare etmesini bilmeli özellikle evlendikten sonra bunu iyi bildiriyorlar tatlicadiarzu

Canım haklısın ama huy işte vazgeçemiyorsun .Birde insan böyle olunca komik olan bütün olumsuz şeyler seni buluyor .Adeta olumsuzluğu çekiyorsun çünkü hep bir sorun çıkıyor .Sağlık problemi için yaptırdığım küçük bir operasyonda bile sorun çıktı ,Aynı operasyonu eşim oldu adamın ki ilerlemiş bir vakaydı ,benimki başlangıç safahasındaydı operasyonun ne olduğunu yazmıyacağım :))))) ben aynı operasyonu 4 kere oldum artık sonunda doktora gitmeye utandımsırnaşık şey ama benim ağrılarım arttı eşimde herşey güllük gülistanlık .Tekrar aynı doktora gitsem artık tam bir komediye dönüştü .Örneğin gözümden lazer olmam gerekiyor .Hipermetrop ,astigmat ve yakın görme kusuru .Ama olsam kesin bir körlük kalır diyorum :roflol: cesaret edemiyorum .Yani bir şeyin üstüne çok düşerseniz muhakak olumsuz şeyler çıkıyor sevgiler canım....a.s.

Mukemeli ararsak hayatta hic bir zaman mutlu olamayiz, cunku mukemmel olan hic birsey yoktur.
Insaninda, esyaninda, sarkininda, havaninda, suyunda mukemmeli olmaz, mutlak eksik birseyler vardir. O eksikleri gordugumuz vakit mutsuz olmak yerine, onlara sahip oldugumuz icin mutlu olmayi denemeliyiz.

hımmm..yasamımda mukemmeliyeti genel olarak aramam eskiden arardim aslında..Yani insanlarda mukemmeliyetciliği aramıyorum cunku 4/4lük insan yoktur zaten ama mesela eger bana bir görev veriliyorsa onu mukemmel yapmam gerekir.. Odevler ve gorevler meselesinde EVET diyebilirim

Bence tam olarak mükemmel diye birşey yoktur ama bir şeyi yapıyorsam en iyi şekilde yapmak isterim ve özenerek yaparım başarıyı seviyorum bir işte başarılı olursam çok mutlu olurum :dance:

En mükemmel sevgili,en mükemmel iş,en mükemmel arkadaş...Bu liste uzar gider benim hayatımda.Mükemmelliyetçiyim fazlasıyla...Bazen en iyiyi,en güzeli elde etmemi sağlıyor bu huyum,bazen de hayal kırıklığına neden olabiliyor.Ama bilinçli bi şekilde bu duyguma yön vermeyi öğrendim artık.Mutlu ve başarılı olmamı sağlıyor.Dediğim gibi kararında olursa.:kahve:

Ben de tam tersi mükemmelden her zaman korkarım, yani bir şeyin mükemmel olması beni biraz rahatsız eder içinde az da olsa bir kusur olsun isterim yoksa rahatsız olurum.
Yani herşeyin iyi olmasını isterim ama mükemmel olmasını arzulamam.
Benimki de ayrı bir hastalık galiba:eek:

Canım haklısın ama huy işte vazgeçemiyorsun .Birde insan böyle olunca komik olan bütün olumsuz şeyler seni buluyor .Adeta olumsuzluğu çekiyorsun çünkü hep bir sorun çıkıyor .Sağlık problemi için yaptırdığım küçük bir operasyonda bile sorun çıktı ,Aynı operasyonu eşim oldu adamın ki ilerlemiş bir vakaydı ,benimki başlangıç safahasındaydı operasyonun ne olduğunu yazmıyacağım :))))) ben aynı operasyonu 4 kere oldum artık sonunda doktora gitmeye utandımsırnaşık şey ama benim ağrılarım arttı eşimde herşey güllük gülistanlık .Tekrar aynı doktora gitsem artık tam bir komediye dönüştü .Örneğin gözümden lazer olmam gerekiyor .Hipermetrop ,astigmat ve yakın görme kusuru .Ama olsam kesin bir körlük kalır diyorum :roflol: cesaret edemiyorum .Yani bir şeyin üstüne çok düşerseniz muhakak olumsuz şeyler çıkıyor sevgiler canım....a.s.
tatlım çok geçmiş olsun bak şimdi üzüldüm ama sen yinede kendini fazla üzme tekrar tekrar eşine ve sana geçmiş olsun

Yaşamınızda hep mükemmeli mi ararsınız .süprizzzzzYaptığınız işlerde aldınız bir eşyada veya aklınıza ne gelirse mükemmeliyetçi misinizdir ? Rahatmısınız veya bu durumdan ne kadar hoşnutsunuz .Yani eğer mükemmeli arayan bir tipseniz bu durum sizi mutlu ediyor mu?a.s.

hayır canım değilim mükemmeli aramam arayanları da sevmem sorunlu tiplerdir çünkü rahat olmalı insan ve elinden gelenin en iyisini yapmalı o kadar,
hayat bişeyleri arayarak geçirilecek bir süreç değildir bence mükemmelliktense sıradanlığı tercih ederim.

Ben de tam tersi mükemmelden her zaman korkarım, yani bir şeyin mükemmel olması beni biraz rahatsız eder içinde az da olsa bir kusur olsun isterim yoksa rahatsız olurum.
Yani herşeyin iyi olmasını isterim ama mükemmel olmasını arzulamam.
Benimki de ayrı bir hastalık galiba:eek:

yok canm bence gayet normalsin normal olmaya da devam et
herşeyde kusur arayan kişinin bu dünyada olması bile kusurdur dengesini bozuyor dünyanın çünkü

benim hayattaki en büyük hatam mükemmel olmak için büyük çaba harcamam ve mükemmeli aramak oldu.evliyim hala öyleyim.eşim okadar kızıyor ki bu huyuma.kendisi çok rahattır.dediğiniz gibi bardağın dolu tarafına bakar hep ama ben her şey kusursuz eksiksiz mükemmel olmalı diye adeta kendimi paralıyorum.nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum ama sanırım bunun sonu yok.çocuğum olduğunda da benim bu huyumu alacak,eşim almaya başladı bile.ama aslında iyi tarafları da çok ama galiba aşırısı kötükafamçokkarıştı

benim hayattaki en büyük hatam mükemmel olmak için büyük çaba harcamam ve mükemmeli aramak oldu.evliyim hala öyleyim.eşim okadar kızıyor ki bu huyuma.kendisi çok rahattır.dediğiniz gibi bardağın dolu tarafına bakar hep ama ben her şey kusursuz eksiksiz mükemmel olmalı diye adeta kendimi paralıyorum.nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum ama sanırım bunun sonu yok.çocuğum olduğunda da benim bu huyumu alacak,eşim almaya başladı bile.ama aslında iyi tarafları da çok ama galiba aşırısı kötükafamçokkarıştı

Evet canım aşırısı gerçektende bende olduğu gibi kişinin kendisini rahatsız ediyor . Eşim dediğim gibi insanı sinir edecek kadar rahat ,iyi tarafı adam rahat olunca herşeyi ben araştırmak zorunda kalıyorum ,böylece hata yapma oranı minumuma iniyor .Ama sonuçta kendini paralayan ben ,herşeyden sorumlu yine ben oluyorum . Bencce şimdiden bu huyunu törpüle canım ,yoksa yıllar geçtikçe inan bu huy azalmıyor daha da artıyor .Kendimden biliyorum ,herşey tam olsun istenirse en küçük bir olumsuzluk insanı mutsuz etmeye yetiyor sevgiler...:1hug:

hayatım boyunca hiçbir zaman mükemmeliyetçi olmadım hayal kırıklığına uğramamak için...hiçkimse ve hiçbirşey benim için mükemmel değildir..iyi olması bana mutluluk verir....

X