Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Kanuni sultan süleymanın 3. eşi Gülfem Hatun 1497'de İstanbul'da doğmuş, 65 yaşında olduğu halde yine İstanbul'da vefat etmiştir
bu zevcesi 51 sene süren izdivaç müddetiyle görülüyor ki evliliği 14 yaşındayken vukubulmuştur.Şahzade muratın annesidir.
Muraâd adlı bir şehzade babası Kanuni sultan süleyman tarafından boğdurulmuştur.

kızlar bakın gülfem hatunla ilgili ne buldum

Kanuni, Hürrem Sultanı öyle bir aşk ile sevmiş ki, Hürrem yaşadığı sürede nerede ise başka bir kadına bakmamış. Padişah, Hürrem sultanın 1558 yılında ölümü ile içine kapanmış, bu durumu fark eden saray görevlileri her gün yanına bir cariye göndermiş ise de, hiçbirini kabul etmemiş, ta ki Gülfem Hatun'a kadar.

Gülfem Hatun da birçok cariyenin olduğu gibi, Ukrayna taraflarından küçük yaşta saray haremine getirilip, burada saray adabını ve İslâm�ı öğrenir. İlk zamanlar, geceleri rüyasında hayal meyal hatırladığı köyünü görerek uyanır ve haremin katı düzenine uymakta zorlanır,ama zamanla ortama alışır.Güzelliği,zarifliği ve yeni dinine bağlılığı ile haremdeki tüm kadınların göz bebeği olur. Kalfa denen yaşlı cariyelerden birini de anne olarak beller. Kanuni kendisine sunulan Gülfem Hatun'u, belki güzelliği, belki zekâsı, belki de Hürrem Sultan�a benzetmesinden çok beğenir. Sunulan başka cariyeleri ret ederek çoğu zamanını Gülfem Hatun�la geçirmeye başlar. Cariyelerin haremde belli harçlıkları olsa da, Kanuni, Gülfem Hatun'a her gelişinde çok değerli hediyeler sunar. Dinine çok bağlı olan Gülfem�de maddi yönden kuvvetlenmeye başlayınca, Üsküdar�da bir cami yaptırmaya karar verir. Cami önce hızlı bir şekilde yapılmaya devam ederken, bir süre sonra parası bittiği için inşaat durur. Bu duruma çare bulmaya çalışan Gülfem�e saraydaki ve onu kıskanan başka bir cariyeden bir teklif gelir. Sırasını kendisine satması karşılığı maddi yardımda bulunacağını söyler. Çaresizlik içinde bunu kabul eden Gülfem, Padişah tarafından çağrıldığında, hasta olduğunu bahane ederek gitmez ve yerine bu cariye gider. Bu durum bir iki defa daha tekrarlanınca şüphelenen Kanuni, gelen cariyeye bu durumu sorar. Cariye de, Gülfem�i iyice gözden düşürebilmek için, sırasını para karşılığı kendisine sattığını söyler, ama cami için olduğunu söylemez. Bu duruma çok hiddetlenen Kanuni, Cariyenin ve Gülfem Hatun�un boğdurulması emrini verir(1566). Kızı bellediği Gülfem�in öldürülmesi ile perişan olan kalfa, bir şekilde bu durumu Padişaha ulaştırır. Hürrem Sultan�dan sonra belki de ilk defa birini seven Kanuni, olayı duyunca çok üzülür ve derhal caminin bitirilmesi fermanını verir.

Ölümünün ilk günlerinde, mezarından geceleri nur yükseliyor söylentileri İstanbul�u saran Gülfem Hatun�un Şehide-i Saide (Kutlu Şehit) yazan mezarı, Üsküdar�ın Gülfem Hatun mahallesindeki Gülfem Hatun camisinde bulunmaktadır.

iyide gülfem hatun kanuninin ilk karısı değilmiydi.hürremden hatta mahidevrandan önce.çocuğuda küçükken hastalanıp ölmüş.bu bilgi yanlış galiba

iyide gülfem hatun kanuninin ilk karısı değilmiydi.hürremden hatta mahidevrandan önce.çocuğuda küçükken hastalanıp ölmüş.bu bilgi yanlış galiba

evet..hatice sultanın odabaşlığını yapıyor ya..ilk karısı gülfem..:KK31:

yani ilk erkek çocuğu doğuran haseki oluyoduysa,gülfem doğurmuş ilk erkek çocuğu ama..:26:

genelolarak yorumlara baktım hayret ettim bi kaç kişi hürrem gıcıklık yapıyor mahidevrncı olcam diyor...çokkkkçokkk şaşırdım artık hürremi nasıl sevebilirsinizki:S artık kötü insanlarmı seviliyor...tarihte araştırma yaparsanız görceksiniz hürremin entrkalarını babasına oğlunu öldürten kadınnn...ve bu diziyi izledikçe bi bayan olarak kanuniinn mahidevrana yaptığı haraketlere deli oluyorumm.......

gülfem de salaklık:KK57:..padişahın gözü seni görmüyor, gidip görümceye hizmetçilik ediyoo..
başlarım sarayına da, haremine de der, basar giderdim:KK55: vallaaaa..

o zenginliği bırakıp gider mi anacım o hatun :KK6:
bende çeker giderim başında paralansın serveti :KK57:

kizlar gulfem basini alsin da nerelere gitsin sacmalamayin o donemde bir kadinin tek basina ayakta durdugu nerde gorulmus ki cocukluktan saraya gelip sadece sarayda yasamis bir hatunun...disarida ne oluyor ne bitiyor ne kadar bilicek...biriyle evlense desek zamaninda kanuniye cocuk doguran bir cariye onu cikaramazlar saraydan baskasiylada evlenemez gulfem sarayda durmak zorunda...(bence tabi :KK1:)

kanuni nin mahidevrana yaptiklarina kizamiyorum cunku o sevdiginin masasina zehir soktu , padisah tatli sevmese bile o gun yiyecegi tutabilirdi bu kadar hirs ve kin hic bir zaman iyi seyler getirmez...

genelolarak yorumlara baktım hayret ettim bi kaç kişi hürrem gıcıklık yapıyor mahidevrncı olcam diyor...çokkkkçokkk şaşırdım artık hürremi nasıl sevebilirsinizki:S artık kötü insanlarmı seviliyor...tarihte araştırma yaparsanız görceksiniz hürremin entrkalarını babasına oğlunu öldürten kadınnn...ve bu diziyi izledikçe bi bayan olarak kanuniinn mahidevrana yaptığı haraketlere deli oluyorumm.......

valla mahidevran da çok iyi sayılmaz.o da bir insanı öldürebilecek kadar acımasız.tabi hürrem ondanda beter.

efet..
ben bir sülümancıyım..:KK51:
o da bir sülümancı..
diğeri de öyle..
hepimis sülümancıyıs ve hepimis halvetizzz :KK64:

Bu akşam halvet olur mu dersiniz?:KK61::KK61:
Sülüman Rodos'a sefere gitmeden ,son bir ruh esintisi alabilir...:KK52:

fragman mıragman yok artık tahminlerde de bulunamayosss,noluyo yaa fragmansız heyecanı kalmıyor ki...
eşim aradı erken çıkmış bugün kızı yıkarız yemeği yeriz muhteşem yüzyılı izleriz dedi ya,6 yıllık evliyim hiç bir diziye bu kadar takmadı herüf :KK53:

X