çok iyiymiş..ilgi alanı önemli tabi..iyi ki kpssde sormuyorlar osm.tarihi
işkence gelirdi bana çalışmak..bikaç tarhihçiden duyduklarımı yazdım ben de..
ama siz böyle hararetli hararetli söyleyince ilgimi çekti açıkçası..
inkılap tarihini severim kpssde fulledim ama sorsan çoğunu unutmuşumdur..açıkçası
hangi kaynakları öneririsiniz peki
ve ne iş yaptığınızı sorsam..
i
ben aslında inkilap tarihini severim nutuk filan okumakla başlamıştım ortaokulda ama bi ara türk tarihine de bakmıştım ve osmanlı da ilgimi çekmişti diziden dolayı
ama dizide tam doğru aktarılmadığı için kendim araştırmıştım
kpssde osmanlı tarihi var hem de baştan sona eklenmiş inkilapta var ben belki kpssye çalışırım diye bakmıştım da ordan biliyorum
yani kpss kitaplarında anahatlarıyla anlatılmış genel olarak bakabilirsin ordan kitabın varsa daha iyi olur
benim alan havacılık yani tarihle hiç ilgim yok normalde
ben bi kütüphaneden alıp okuyodum isimleri yazarları bilmiyorum ki kendime satın alıp okumuyorum yani okuyup veriyodum
ve bi sürü kaynaktan bakıyoduk kızlarla hepsi farklı anlatıyo bu haremle ilgili kısımları
o yüzden isim konusunda yardımcı olamam hatırlamıyorum çünkü çok oldu bunları okuyalı üniversitedeyken okuyodum
bi de tarihçileri dinliyorum asıl onlar daha doğru anlatıyo arşivden araştırdıkları için ve bu aralar da pekçok programda çıkıyolar onların yazıları takip edebilirsin
romanlar filan kurgu olarak anlatıyo tam doğru değil mesela bu dizideki olaylar genelde romanlarda anlatılan şekilde kurgulanmış onlar da daha çok etkileyici olsun diye rivayetler gerçek gibi anlatılmış okuması daha eğlenceli olur ama gerçek bilgiler edinemezsin
o yüzden araştırma inceleme tarzı kitaplar araştırmalısın netten
ben en iyisi hangisidir bilmiyorum çünkü tarihçileri dinleyerek pekiştirdim genelde