Dizi ilk başladığında tam bir Hürrem fanatiğiydim, yani itiraf edeyim Meryem Uzerli sevgisiydi benim ki, dizi de bazı şeyler çok abartıldı, gerçekle alakası olmayan şeyler de aktarıldı bizlere ama bu dizinin bize bir faydası olduysa Osmanlı tarihini didik didik araştırmamıza vesile oldu, araştırdıkça saray kadınlarına kızamaz oldum, erkek evlat doğuramazsa horlanan, şehzade sahibi olunca da evlatlarının hayatı için geceleri gündüzlerine karışan anneler onlar.
Erkek çocukları onların değil, devletin malı olarak görülmüş, sen cariyesin, onlar hanedana ait denmiş, dizide Hürrem'e yapılanları da hatırlamak lazım, valide sultan kaç kere oğlu Mehmet'i elinden almakla tehdit etti onu, ölümle korkutuldu, Hürrem küçükmüş ana babasından koparıldığında, hemen saraya getirilmemiş, küçük bir kız çocuğu hiç bilmediği bir ülkeye, hiç bilmediği bir düzene getiriliyor ve ana babası yanında özgürken köle oluyor, çok acı aslında, kızamıyorum onlara, bugün evladımızın canı söz konusu olsa hangimiz kayıtsız kalabiliriz
Ki evladınız, ondan olan torunlarınız, belki siz katledileceksiniz bu yönden bakınca şehzade annelerine öfke duyamıyorum
Babayı affedemiyorum ama hünkarsın lakin öte yandan babasın
oğlun ölüyor, peşine torunun içinde ölüm kararı veriyorsun