Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Ne güzel bir fargman:Mustafa toplamış yeniçerileri nasılda tam güvenmişler şehzadeye yeniçeriler güvenmişte kanı canı babası güvenememiş.Ah ah Kanuni Osmanlıyı sen yıktın canım Şehzadeye oğluna canına insan taht uğruna kıyarmı.Evladının başarısını,askerlerin ona sevgisini görüp gurulanacağına,kendi bencilliğine yenilmiş ölene kadar Padişah benim inadını tuturmuşsun.

aynen katılıyorum gururlanacağına oğlunla yarış içine girmiş.düşünmesi lazimdi çocuklarımın içinde halk ve asker tarafından en sevilen,sayılan kimse onu taht sancağına manisaya yollamalıydı.bukadar sevilen,geleceği parlak olan şehzadeyi kendi canı olan oğlunu nasıl öldürtmüş anlayamıyorum.padişah mustafayı nasıl halkın ve askerin gözünle görememiş .. anlayamamışmı düşmanı olacağını tuzak kurulmuş olabiliceğini kağıt parçasına itimat etmiş..

Filmi izlemiyorum.

Katledilen şehzadeler- Erdoğan Tokmakçıoğlu ' nun kitabında , Şehzade Mustafa nın katli sırasında Cihangir'inde orada olduğu ve üzüntüsünden kısa süre sonra hastalanıp öldüğü yazıyordu.

Evet o şekilde gerçekleşiyor cihangirin ölümü abisinin öldürüldüğünü oda görüyor.Abisine olan düşkünlüğü de maalesef üzüntüsünü daha çok katlıyor.:KK31:

'' Mustafa 4 sene boyunca babasını görmemiştir.içinde bi özlemle belki babamda beni özlemiştir düşüncesiyle içinde tamamen bi baba sevdasıyla çadıra doğru yol alır.mustafa yı uzun süredir görmeyen yeniçeriler celallenir.. ve padişah mustafa çok yaşa gibisinden tezahurat tutmuşlardır.bunu duyan kanuni mektubun gerçek olduğunu düşünerek bi karar alır... padişahın özel cellatları vardır.. bu osmanlı tarihinin gerçeğidir.bu celatlar dilsizdir .. isimsizdir.. öldüklerinde kara bi mezar taşının altına gömülürler... mustafa çadırı aralar ve içeri girer... devasa çadırın sonuna doğru yürür.3 tane cellat onu beklemektedir...

Mustafa durumu anlar.3 tane cellatla cebelleşir.dışarı çıkmaya çalışır.yavaş yavaş güreşe güreşe ilerler. cellatlar gerilir.çünkü dışarda bi yeniçeri ordusu mustafaya aşık kapıda beklemektedir ve hala tezahurat etmektedirler... kanuni perdenin arkasından çıkar ve cellatlara bu işi yapamazsanız hepimizin kellesi gider der... oğlunun yakasından tutar ve çadırın içine fırlatır... dirayetli padişah.

Mustafa babasına karşı gelmeyecektir.cellatlar mustafayı diz çöktürürler. belki mustafa bunlara dayanıp çadırdan çıkıp bit tarih değiştirecekti ama sadece diz çöker bir özlem duygusuyla babasının gözlerinin içine bakar..cellatlar boğazına urganı dolar ve sıkmaya başlarlar.Mustafa boğulana kadar babasının gözlerinin içine bakar..padişahta oğluna..gözlerinde merhamet olmayacak ve ölümünü izleyecektir oğlunun... ve ölüm gelir mustafayı alır götürür... ''

Belki böyle oldu belki daha farklı şekilde bilemiyorum ama bildiğim bir şey var bu padişahlar falan vicdansız insanlarmış çok..
İnsan hırsları uğruna oğlunu öldürtür mü ya ! üstelik sadece oğlunu değil torunu bile boğdurtmuş..

Yok şanslı tarih, yok şanslı padişahlar falan filan diyoruz ama bunlar bildiğin katil işte.. hem de evlat, torun, kardeş katili çoğu..
Gözlerini kırpmadan taht uğruna kendi kanlarına kıyan insanlar..
Aslını tarihi inceleyince çokta matah bir geçmişimizin olmadığını görüyoruz..

'' Mustafa 4 sene boyunca babasını görmemiştir.içinde bi özlemle belki babamda beni özlemiştir düşüncesiyle içinde tamamen bi baba sevdasıyla çadıra doğru yol alır.mustafa yı uzun süredir görmeyen yeniçeriler celallenir.. ve padişah mustafa çok yaşa gibisinden tezahurat tutmuşlardır.bunu duyan kanuni mektubun gerçek olduğunu düşünerek bi karar alır... padişahın özel cellatları vardır.. bu osmanlı tarihinin gerçeğidir.bu celatlar dilsizdir .. isimsizdir.. öldüklerinde kara bi mezar taşının altına gömülürler... mustafa çadırı aralar ve içeri girer... devasa çadırın sonuna doğru yürür.3 tane cellat onu beklemektedir...

Mustafa durumu anlar.3 tane cellatla cebelleşir.dışarı çıkmaya çalışır.yavaş yavaş güreşe güreşe ilerler. cellatlar gerilir.çünkü dışarda bi yeniçeri ordusu mustafaya aşık kapıda beklemektedir ve hala tezahurat etmektedirler... kanuni perdenin arkasından çıkar ve cellatlara bu işi yapamazsanız hepimizin kellesi gider der... oğlunun yakasından tutar ve çadırın içine fırlatır... dirayetli padişah.

Mustafa babasına karşı gelmeyecektir.cellatlar mustafayı diz çöktürürler. belki mustafa bunlara dayanıp çadırdan çıkıp bit tarih değiştirecekti ama sadece diz çöker bir özlem duygusuyla babasının gözlerinin içine bakar..cellatlar boğazına urganı dolar ve sıkmaya başlarlar.Mustafa boğulana kadar babasının gözlerinin içine bakar..padişahta oğluna..gözlerinde merhamet olmayacak ve ölümünü izleyecektir oğlunun... ve ölüm gelir mustafayı alır götürür... ''

Belki böyle oldu belki daha farklı şekilde bilemiyorum ama bildiğim bir şey var bu padişahlar falan vicdansız insanlarmış çok..
İnsan hırsları uğruna oğlunu öldürtür mü ya ! üstelik sadece oğlunu değil torunu bile boğdurtmuş..

Yok şanslı tarih, yok şanslı padişahlar falan filan diyoruz ama bunlar bildiğin katil işte.. hem de evlat, torun, kardeş katili çoğu..
Gözlerini kırpmadan taht uğruna kendi kanlarına kıyan insanlar..
Aslını tarihi inceleyince çokta matah bir geçmişimizin olmadığını görüyoruz..

Bu böyle çok çok fena yaa,aklım mantığım almaz böyle bi caniliği.

İbrahim ne de güzel söyledi ama " Birşeyi yapmam dersin şeytan işi gücü bırakır onu yaptırana kadar uğraşır " ...

Kusura bakmayın diziyle alakasız ama yazmadan duramadım. Öğrendiğimden beri aklımdan çıkmayan ve çok ama çok üzüldüğüm olayı paylaşmak istedim sadece.

27 Ocak 1595 tarihinde 13. Osmanlı padişahı ııı.Mehmet , ölen 12.padişah ıı. Murad' ın yerine tahta geçti.
Ve 28 Ocak 1595 te ise Osmanlı tarihinin en büyük ve en feci şehzade katliamı sonunda bir gece önce öldürülen tam 19 şehzadenin de cenaze törenleri düzenlendi .Şehzadelerin dördü yetişkin , onbeşi ise çocuk ve bebeklerden oluşuyordu.

Bir kaç gün sonra ise valide Safiye Sultan oğlunun karşısına ilerde başka şehzade çıkma riskine karşı ,padişah ıı.Murad ın hamile olan 10 cariyesi de Topkapı sarayından alınarak , ayaklarına ağırlık bağlanması suretiyle boğaz sularında boğduruldu.

kaynak:Erdoğan Tokmakçıoğlu/Osmanlı tarihinde katledilen şehzadeler

Son düzenleme:
Kusura bakmayın diziyle alakasız ama yazmadan duramadım. Öğrendiğimden beri aklımdan çıkmayan ve çok ama çok üzüldüğüm olayı paylaşmak istedim sadece.

27 Ocak 1595 tarihinde 13. Osmanlı padişahı ııı.Mehmet , ölen 12.padişah ıı. Murad' ın yerine tahta geçti.
Ve 28 Ocak 1595 te ise Osmanlı tarihinin en büyük ve en feci şehzade katliamı sonunda bir gece önce öldürülen tam 19 şehzadenin de cenaze törenleri düzenlendi .Şehzadelerin dördü yetişkin , onbeşi ise çocuk ve bebeklerden oluşuyordu.

Bir kaç gün sonra ise valide Safiye Sultan oğlunun karşısına ilerde başka şehzade çıkma riskine karşı ,padişah ıı.Murad ın hamile olan 10 cariyesi de Topkapı sarayından alınarak , ayaklarına ağırlık bağlanması suretiyle boğaz sularında boğduruldu.

kaynak:Erdoğan Tokmakçıoğlu/Osmanlı tarihinde katledilen şehzadeler

ah o Safiye yok mu zaten anlatılanlara göre hurrem×2 + nurbanu×2.:KK31:

Hürremciler meryemle beraber kayboldu :KK1: hürremci değil meryemciymişler meğer :KK9:
ben burdayım canım,hürremi tutuyorum hala,ama artık yaptıklarını yaşlılığına veriyorum ve mustafaya çok üzülüyorum...

bu arada hürremcileri iyi pıstırdık bu sezon sesleri çıkmadı gariplerimin ...
şşşşttttt....niye şimdi hürremciler -mustafacılar diye ayırdın ki galyana getiroyrsun milleti :KK53: :KK33:

ah o Safiye yok mu zaten anlatılanlara göre hurrem×2 + nurbanu×2.:KK31:
KÖSEM SULTAN ahh onunda dizisi olsun ya,çok merak ediyorum..hastasıyımmm...

" Birşeyi yapmam dersin şeytan işi gücü bırakır onu yaptırana kadar uğraşır "Pargalım...

çok enteresan ya..ben hürremciyim....ama zamanında pargalıya çok üzülüyordum,şimdide mustafaya çok üzülüyorum,ama hürremide haklı buluyorum...bunları yapmasa mahidevran gibi olacak kadın...kendini ve evlatlarını korumak zorunda...:KK14: ama mustafa ölecek...:KK14:
huricihana sinir oldum ama,sen asil bir kızsan asil bir kız gibi davran...ne öyle al kendini git beyazıtın koynuna...:KK19:

Akşam beklediğim gib geçti.Mustafanın ordunun başında o asil yürüryüşü arkasına yeniçerileri alması.Ya o bitli Rüstem sanki Mustafayı boğacakmış gibi davrandı da Mustafa ona dersini iyi verdi sana emrediyorum diyerek.O Cihangir yok mu o senin abini sevdiğin yalanmış.O Mihrimahana sinir oldum bitli kocasını güya sevmez ama anasının kızı çıktı işte.Bitli acem şahı karşısında padişah havasındaydıya gülesim geldi nerde Pargalıdaki sadrazam asaleti nerde bitlideki sadrazamlık ruhu anca dalavereye çalışıyor.Huricihanda ne gurursuzmuş anne ve babasının öldürülmesine sebep olan kişinin oğluyla aşk yaşıyor yazık.O Atmacaya işkence yapıyorlarya hep bekledim bulupta kurtaracaklar diye.Kanuni gözün bukadar körmü oğlunu birileri zehirlemeye çalışıyor,sana Tahmazın işi deyince hemen inanıyorsun.Tahmaz müneccimmi senin oğluna kaftan göndereceğini bildide terzi yamağını casus yaptı.Rüstem bitlerinin altında kalasın gerçi kalmamışsın ama öbür dünyada inşallah kalmışsındır.Mihrimahta inşallah kocasının bitleri arasında boğulmuştur.Hürrem kuluç ağrısından öldüyse doğrudur her yaptığı kötülük kuluçlarının üstüne binmiştir,en son da Mustafanın ruhu sırtında dolanıp sana ızdırabı o vermiştir.

Hürrem cadısı,gittiğin yerden döneme inşallah :KK22::KK22:
Mihrimah aynı ananın yolundan ilerliyorsun devam et güzelim bitli kocanı hala koru sen olurmu :KK36::KK36:
Cihangir düştün gözümden artık anan için abini sattın varya :KK47::KK47:
Sülüman hiç mıstık sana karşı isyan da bulunurmu,nasılda tırstın demi tüm cengaverlerini hazır ola getirttin :KK57: :KK57:
Mıstık aslanım koçum benim dayan biraz daha diyecemde bu bitli ve ekibi arkandan kuyunu kazıyorlar,elimizden gelse seni çekip alacaz diziden yanımızda saklayıp kollayacazda olmuyor işte.:KK14::KK14:
Huricihan ve Bayezıt yapmayın annem ya ne aşkı bu böyle siz kuzensiniz,teammülleri bilmiyormusunuz :KK20::KK20:
Selim ayyaşı buldun gene birini başladın içmeye baban görmesin o fıçının içinde boğar seni varya :KK51::KK51:
Yeniçeri ağası seni gözüm tuttu mıstığa karşı gelmedin :13:
Sokulluyu çözemedim hangi taraf işine geliyorsa o tarafa kayıyor :KK31::KK31:
Atmaca ne ettiler sana yafrum dayan biraz fazla konuşma :KK51:

Atçı bitli rüsto lafları alladı pulladı süsledi sülüğmana sundu :KK47::KK47: resmen isyan diyor yahu ne isyanı senin 5 kuruşluk aklın ancak buna yeter demi,Sen paçanı kurtarmaya bakigerçi kurtardı zehirli kaftan hikayeside güzeldi neymiş acemler filan yapmış tabi tabi sülğmana yediririsin sen bunu ancak.:KK57: :KK57:

mustafammmmm.... yiğitliğine kurban olsunlar senin..:KK9::KK9:
o enişten olacak deyyusla kaynanası işleri nereye kadar getirdiler...:KK4:

Cümle Osmanlı mülkünde tek bir Yeniçeri yoktur ki size kılıç çeksin,canımız uğrunuzda ,başımız yolunuzda feda olsun...
ne güzel söyledi Ferhat ağa..:nazar:ay ay içim kabardı:KK9:
Süleymanla karşılıklı konuşmalarında oyunculukta tavan yaptılar vallaha.tebrikler...:KK16:
berrakla, merve boluğuru bu dizide rol açısından herkes başarısız buluyormuş,
dizide gelmiş geçmiş en yeteneksiz oyuncular..haremağaları bile çok gerçekçiler:KK52:..:KK34:

bi de fatma sultan kendi mi beğendi acem mirza yı, yoksa mihrimaha mı sardırmaya çalışıyor anlamadım..
ama mirza da mirzaydı hani:KK52::KK52::KK52:

Tarih ne kanlı öyle 19 şehzademi? çoğuda çocuk :KK50:
Hele cariyelerin ayağına ağırlık bağlama :KK53: okurken tüylerim diken diken oldu:KK50:

Hürrem cadısı,gittiğin yerden döneme inşallah :KK22::KK22:
Mihrimah aynı ananın yolundan ilerliyorsun devam et güzelim bitli kocanı hala koru sen olurmu :KK36::KK36:
Cihangir düştün gözümden artık anan için abini sattın varya :KK47::KK47:
Sülüman hiç mıstık sana karşı isyan da bulunurmu,nasılda tırstın demi tüm cengaverlerini hazır ola getirttin :KK57: :KK57:
Mıstık aslanım koçum benim dayan biraz daha diyecemde bu bitli ve ekibi arkandan kuyunu kazıyorlar,elimizden gelse seni çekip alacaz diziden yanımızda saklayıp kollayacazda olmuyor işte.:KK14::KK14:
Huricihan ve Bayezıt yapmayın annem ya ne aşkı bu böyle siz kuzensiniz,teammülleri bilmiyormusunuz :KK20::KK20:
Selim ayyaşı buldun gene birini başladın içmeye baban görmesin o fıçının içinde boğar seni varya :KK51::KK51:
Yeniçeri ağası seni gözüm tuttu mıstığa karşı gelmedin :13:
Sokulluyu çözemedim hangi taraf işine geliyorsa o tarafa kayıyor :KK31::KK31:
Atmaca ne ettiler sana yafrum dayan biraz fazla konuşma :KK51:

sirf şu eğlenceli yorumlariniz için begenmeden duramıyorum hurremci olmama rağmen:KK53::KK53: sokollu nurbanuya hizmet etcek cok yakinda yani dolaylı yoldan hurremci ama bir yere kadar o yer de nurbanu ile hurrem in fikirlerinin zıt olduğu yer:KK31:

dün ilginç bişey oldu..muhteşemin facebook sayfasında bir yorumu benmişim, özelden bana mesaj yollamış takıntılının biri..:KK57:
mesaj şöyle.....

Sen kimsin ki Yüce Osmanlının Vezir-i Azamı Rüstem Paşa Hazretlerine ters dönsün amin falanlı yazıları beğenirsin? o doğru olanı yaptı herkes bu hayatta sağ kalmak için yaşar Mustafa da idamı hak etti haddini bil yoksa bildirirler benim ters dönsün diye dua ettiğim tek kişi ingiliz ajanı vatan haini ..........

noktalı yerlerde bir büyüğümüzün adı var.. onu noktalı aktardım:KK51:

tehdit etmiş beni, napçaksa feysten bana, fiber kablolardan girip evime bomba mı atacak neee:KK52::KK52::KK9:

X