Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
mustafaya büyük haksızlık yapılıyo
selim gibi bi beceriksizi nası varis ilan ediyo anlamıyorum
beyazıt bile daha iyi ondan
ya da bunlar rüya filan çıkabilir mi acaba

adam anasına çekmiş belli etmiyor ki beceriksizliğini,babası onu sancağında çok başarılı görüyor,terbiyeli,ağır başlı,baksanıza matrak oynarkende kavga çıkarmadı aldı başını gitti falan ,uyumlu bir hal sergiliyor ama içini biz biliyoruz anası gibi :KK9:
de ben bunu bir araştırayım bakayım ya ,mustafa 2. kez gitmiyormu manisaya :S

1543 de mehmed ölüyor
1544 de selim manisa sancağına geçmiş..
1549 da mustafa konya sancağına gidiyor..
kaynağım vikipedi teyze

Şehzade Mustafa'nın şahsına dair önemli verilerden biri de Bernardo Navagero adlı İtalyan elçinin hakkında verdiği bilgilerdir. Yazdığı bir mektup aynen şu şekildedir:
“ "Şehzâde Mustafa, sultanın ilk oğlu. Annesi de Çerkes olan kadın.
Şu anda Amasya'da ikamet ediyor. İranlılar'ın sınırında, İstanbul'dan 26 gün uzaklıktaki bir mesafede.
Yıllık geliri 80 bin dükaya tekabül ediyor. Annesi de onunla birlikte yaşıyor ve oğlunun zehirlenmesini engellemek için her türlü önlemi alıyor. Onun için en tehlikeli şeyin zehir olduğunu, başka hiçbir şeyden korkmaması gerektiğini söylüyor.
Mustafa'nın annesini büyük ölçüde sevip saydığı söyleniyor.
Herkes onu çok seviyor ve herkes babasının yerine tahta çıkmasını istiyor.
Yeniçerilerin de onun hükümdar olmasını istedikleri çok açık.
Sultanın bütün kullarının arzusu da bu, çünkü ilk oğlu olmasından yanısıra çok dürüst, cömert ve cesur olması da herkesin onu istemesi için yeterli sebepler.
Topraklarına gelen her yeniçeriye, sultanın kullarına, sadece çok iyi davranmakla, onları misafir etmekle kalmıyor, aynı zamanda çok güzel hediyeler de sunuyor. İşte sahip olduğu nâmı da böyle kazanmış.
Her ihtiyaçları için yeniçeriler kendisine rahatça başvurabiliyorlar ve onun idaresinden bugüne kadar kimse sultana şikâyetçi olmamış.
Babasına sık sık armağan olarak güzel atlar, ayrıca birkaç bin düka da gönderiyor ve bunu seve seve yaptığı çok belli.
Şimdiye kadar babasına karşı hiçbir ters harekette bulunmamış. Hem de başka bir kadından olan diğer kardeşlerinin babasına yakın olduklarını bildiği, hatta biri sarayda yaşadığı halde. Bu konuda çok ılımlı.
Söylediğim gibi herkes babasının ardından Şehzâde Mustafa'nın hükümdar olmasını bekliyor ve istiyor.
Ancak değişik olaylardan dolayı şans Şehzâde Selim tarafına da düşebilir (Diğer ikisine çok fazla önem verilmemiş).
Sultanın çok sevdiği annesinin planları ve çok yetkili olan Rüstem'in planları da bu doğrultuda.
Yani sultanın ölümünden sonra Selim'in padişah olmasını desteklemek için şimdi planlar yapıyorlar.
Bu yüzden paşa en önemli mevkilere kendine yakın, onun emrinde olan kişileri yerleştiriyor.
Sancakların yanısıra, hem yeniçeri ağasını yerleştirdiği, hem de kardeşini kaptanıderya mevkilerine çıkardığı gibi.
Paşa kaptanıderya olan kardeşinin görevden alınmaması için büyük çaba gösteriyor.

Bu mevkiden kardeşini alsa bile yerine çok güvendiği başka birini koyacak.
Zira Mustafa'nın tahta çıkmasını engellemek için bir donanma ile onun yolunu kesmekten daha iyi bir şey yok.
Sultan Selim, İstanbul'a çok yakın.
Hayatta kalmayı başarırsa, annesi de ölmezse, paşa da hazinenin ve sultanın paralarının sahibi olarak, kaza eseri bir ölüm ile Sultan Selim'i tahta oturtmak onlar için pek de zor olmaz.
Herşeyi elde eden para aracılığı ile insanların kalbindeki Sultan Mustafa sevgisini kısa sürede silip atabilir.
Bu şekilde kendisi de tahtı elinde tutmaya devam etmiş olacaktır. Ancak Mustafa'nın öldürülememesi durumunda ise Mustafa, hakettiği tahta çıkmak ve çıktıktan sonra da kaybetmemek için elinden geleni yapacaktır.
Sultandan sonra tahta çıkan kim olursa olsun, herkesin bir korkusu var.
Bunu Türkler de söylüyor: Bu taht meselesi oldukça kanlı olacağa benziyor ve bunun felaketlerin başı olduğunu düşünüyorlar.
Bu konu ile ilgili olarak sultanın taht için kimi tercih ettiğini anlamak kolay değil çünkü hepsi onun oğlu ama yanında her zaman Rus karısı var ve bu kadın kendi oğullarını hep ön plana çıkarıp, sürekli Mustafa'yı kötülüyor.
Ama Mustafa'nın tahta çıkması konusunda pek bir şey değiştiremeyeceğini de biliyor. Sultan da bu konuda bir şey yapamaz zira kendi ağzıyla Mustafa'nın tahta çıkacağını söyledi."
„
—Bernardo Navagero[3]

ben de Vahide Gördüm'e adapte olamadım hala,daha farklı bir oyuncu olabilirdi,mesela tip olarak İdil fırat giderdi ama yeterince ünlü değil işte. Siz hangi oyuncuyu önerirdiniz yeni Hürrem olarak?

bence tanınmamış ama hürreme benzeyen en azınbdan onun gibi konuşabilecek biri olabilirdi
tanınmış oyuncu olunca da direk önyargı oluyo zaten
babam bile izlerken bu kadını da nerden bulmuşlar acaba hiç mi kimse yokmuş dedi :KK1:

Son düzenleme:
Meded meded bu cihanın yıkıldı bir yanı
Ecel celalileri aldı Mustafa Han'ı
Dolundu mihr-i cemali bozuldu erkanı
Vebale koydular al ile Al-i Osman'ı „
—Taşlıcalı Yahya Bey'in Şehzade Mustafa için yazdığı mersiyeden bir bölüm

çok ağlayacağız çoooookkkkk...:2: bu olayın bir dizi değil de ,atalarımızın yaptığı bir gerçek olması kanımı donduruyor :KK43:
mustafa öldürüldüğün de ,yeniçeriler şehzademiz öldüyse oğlu var tahta o çıkar demeleri üzerine oğlunu da öldürtmüş kanuni :26:

adam anasına çekmiş belli etmiyor ki beceriksizliğini,babası onu sancağında çok başarılı görüyor,terbiyeli,ağır başlı,baksanıza matrak oynarkende kavga çıkarmadı aldı başını gitti falan ,uyumlu bir hal sergiliyor ama içini biz biliyoruz anası gibi :KK9:
de ben bunu bir araştırayım bakayım ya ,mustafa 2. kez gitmiyormu manisaya :S

haklısın ama konya sancağında başarısız olduğunu söylüyodu kaptanıderya
onlar biliyosa süleyman nası bilmicek ki
bana saçma geldi belki o şekilde davranmasa mustafa da ölmezdi
sonuçta çocuk kendine haksızlık yapıldığını düşünücek isyan edecek belki

ama annesi arkasında oldukça onun sırtı yere gelmez tabi

Bende Meryem Uzerli nin oyunculuğunu beğeniyor ve onun için izliyorum açıkcası.O gitti benim için film bitti .Hiç yakıştıramadım yerine geçeni.Meraktan şöyle bakayım dedim 9 yaşındaki oğlumun Yeni hürreme verdiği tepki '' anne bu ne ya olmuşmu bu hiç hürrem başka birinimi bulamamışlar hiç yakışmamış '' yani bende anlamadım oğlum dedim.Başka oyuncu kalmamış heralde...9 yaşındaki bir çocuk bile bunu anlamışta yapımcı anlamamış.Hatta spor yaparken ilk bölümünden itibaren tekrar izlemeye başlamıştım.Artıkım Meryemli bölümleri izler dururum.

Hürrem dedi diye mi Selim'i seçti..
Yoksa o kutuda zaten Selim mi yazıyordu? :44:

diziyi izlemeden vahide gördümn tipini yadırgarım ama oyunculuğu güzel olur diye düşünüyordum.tam tersi oldu.tipi uymamış tabiki yine de garip geldi ama tahmin ettiğim kadar yadırgamadım yine de.ama oyunculuğuna çok şaşırdım.hiç hissetiremedi duyguları.daha iyi bir performans beklerdim.inşallah diğer bölümler daha iyi olur.ne bileyim yeni oyunculara daha ısınamadım ben görcez bakalım

dizi meryem gittikten sonra renksizleşti ne yalan diyim meryeme çok alışmıştım rolünü de çok güzel yapıyordu pek zevkle izlemiyorum ama ne yapalım dönmüyor geri keşke dönse

onsuz yüzyıl çekilmiyor:KK25:

Şimdi netten izledim,
Aman Allah'ım tek kelimeyle felaketti ..
Vahide Gördüm'ü bir sanatçı olarak çok severim,keyifle izlerim ama bu nedir yahu ?
Kadın '' Ben Hürrem '' dedikçe bana baygınlık geldi

Bu kadar mı içi boş bir oyunculuk sergiler yılların usta oyuncusu? Saçı makyajı,görüntüyü vs geçiyorum oyunculuğu felaketti.
Meryem Uzerli ya çıtayı hakikaten cok yukseltmıstı bızı oyunculuğuyla doyuruyordu ya da Vahide hanıma bıseyler olmuş role inanmamış kendini verememiş,o kadar duygusuz oynamış kı sanki demorilize olmuş,kendi de inanmamış hürrem olduğuna da zoraki rolu oynamış gbydi... başka türlü bir açıklama bulamıyorum başarısızlığına ..

Ve Vahide hanımın oyunculuğunu etkileyen en kötü şeylerden biri de ciddi aksan sorunu çok kulak tırmalıyor.

Onun haricinde ; Beyazıt ve Cihangir için seçilen oyuncular muthişti..
Hele cihangir.. aman Allahım çok etkilendim onun sahnelerinde.
Sarı Selim ıımm olmamış sanki oyuncu tecavüzcü olarak hatrımda kalmasından mıdır nedir Sarı Selim'i taşıyamamış,pasif kalmış..

Ve Pargalı.. sesini duyunca bile heyecanlandım umarım sezon boyunca sesiyle bize eşlik eder,yoksa çekilmez bu sezon..

vahide gördüm tam bir fiyasko!
Berbattt!!!
Valide sultanı oynayan Nebahat Çehre bile daha genç duruyordu.. ayrıca oyunculukta sıfır..
Nasıl devam edicem izlemeye bilmiyorum yani babannem gibi duruyor Süleymanın yanında çok saçma bi seçim olmuş..
izledikçe acaba Vahide mi yapımcıya para veriyor üste oynamak için diye düşünmüyor değilim...

bosa demıyoruz ıbosuz olmuyo,tadı yok dıye yapımcı,yonetmen vb. Herkes anladı da en azından ıbonun sesınden ayrı bırakmadılar bızı.
I love you iborottı,i love you mustiskooo

Limon yapımın bir projesi var 2.Abdülhamitin hayatı anlatılacak.Orada 2.Abdülhamiti canlandırması için teklif gitmiş.Eğer her şey tamam olursa iboyu Abdülhamit olarak göreceğiz ekranlarda

Meded meded bu cihanın yıkıldı bir yanı
Ecel celalileri aldı Mustafa Han'ı
Dolundu mihr-i cemali bozuldu erkanı
Vebale koydular al ile Al-i Osman'ı „
—Taşlıcalı Yahya Bey'in Şehzade Mustafa için yazdığı mersiyeden bir bölüm

çok ağlayacağız çoooookkkkk...:2: bu olayın bir dizi değil de ,atalarımızın yaptığı bir gerçek olması kanımı donduruyor :KK43:
mustafa öldürüldüğün de ,yeniçeriler şehzademiz öldüyse oğlu var tahta o çıkar demeleri üzerine oğlunu da öldürtmüş kanuni :26:

Off o bölümü hiç izleyemeyeceğim heralde :KK14::KK14::KK14: ve demen gidi bunun bir gerçek olması.Mustafanın böyle iyi bir adamken öylesi bir sona layık görülmesi evlatlarının katledilmesi :KK14::KK14::KK14:

bir meftayı konuşturmadıkları eksikti oda oldu tam oldu.......

aslında yazarken bile üzülüyorum ama olmamış işte ya bir insan kendini bilmez mi kim gaza getirdi bu kadını yaparsın sana da alışırlar diye o çıksın karşımaaaa alışmadıkkkkk işte alışmadıkkkkk
ruhu yok kadının birde hep söylüyorum aksanı bile yok maşallah kadın 1 kayboldu geldi Türkçe hocası gibi... diksiyon kursu aldı galiba kaçırıldığı yerde belkide bunun için kaçırmışlardı Türkçe öğrensin diye olamazmı ?

dizinin en güzel zamanında en merak edilen zamanlarında meryem yok....hatun bilmiyomuydun korunmayıda hemen gebe kaldın...insan azcık bizi düşünür ya bu kadar bencillik olmaz...başka kim kaldı çemkirmediğim heeee ooo senarisssttttt ooo yönetmen mahfettiniz diziyi be geçen seneden beri yazdık çizdik gram akıllanmamışsınız pes doğrusu....

Ben Vahide Perçin'i pek yadırgamadım görüntü olarak. Sadece çillerine kafayı taktım, daha iyi kamufle edilebilirdi. Sadece oyunculuğu konusunda biraz hayal kırıklığına kapıldım. Daha güçlü olabilirdi. Biraz yumuşak kaldı replikler karşısında ses tonu ve mimikleri

yakında şehzadelerin olayları daha çok konuşulacak hürrem daha az gösterilecek
bu şekilde daha az tepki çekilecek bence
nurbanu sultan geldi ya artık onu plana çıkaracaklar 2. meryem misali
baksana meryem de geldiğinde benzer şeyler yaşamıştı aynılarını tekrar görüyoruz şimdi

X